Skip to Content

Kerstmis in Londen: tips en activiteiten

Londen is een magische stad tijdens de kerstperiode. De straten zijn versierd met lichtjes en kerstversieringen, er zijn tal van kerstmarkten en evenementen en je kunt genieten van heerlijke lekkernijen. In dit artikel geven we je een aantal tips over wat te doen tijdens Kerstmis in Londen.

Bezoek de kerstmarkten

Londen is beroemd om zijn kerstmarkten. Op verschillende locaties in de stad worden kraampjes opgezet waar je kerstcadeaus kunt kopen, kunt genieten van Britse lekkernijen en kunt rondslenteren tussen de prachtige kerstversieringen. De meest bekende kerstmarkten zijn die op Hyde Park Winter Wonderland, de Southbank Centre Christmas Market en de Leicester Square Christmas Market.

Bewonder de kerstversieringen

Londen staat bekend om zijn prachtige kerstversieringen. De straten, pleinen en etalages zijn allemaal versierd met lichtjes, kerstbomen en andere decoraties. Oxford Street, Regent Street en Carnaby Street zijn enkele van de beste plekken om de kerstversieringen te bewonderen. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij de warenhuizen zoals Harrods, Selfridges en Liberty, waar elk jaar prachtige kerstetalages te vinden zijn.

Ga schaatsen

Schaatsen is een van de populairste activiteiten tijdens Kerstmis in Londen. Op verschillende locaties in de stad worden schaatsbanen opgezet, waar jong en oud kunnen genieten van deze winterse activiteit. De grootste schaatsbaan van Londen is te vinden op het iconische Somerset House, maar er zijn ook schaatsbanen op de Natural History Museum en de Tower of London.

Maak een wandeling langs de Theems

Een wandeling langs de Theems is altijd een goed idee, maar tijdens Kerstmis is het extra speciaal. De oevers van de Theems zijn versierd met kerstverlichting en je hebt een prachtig uitzicht op de verlichte monumenten van de stad. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Tower Bridge en de London Eye, waar je een spectaculair uitzicht hebt op de stad.

Bezoek een kerstconcert

Er zijn tal van kerstconcerten en -voorstellingen in Londen tijdens de feestdagen. Of je nu van klassieke muziek houdt of van moderne kerstliedjes, er is voor elk wat wils. De Royal Albert Hall en de O2 Arena zijn enkele van de beste plekken om een kerstvoorstelling bij te wonen.

Ga naar de mis in de Westminster Abbey

Als je in Londen bent tijdens Kerstmis, is het bijwonen van de kerstmis in de Westminster Abbey een bijzondere ervaring. De kathedraal is prachtig versierd en de mis wordt opgeluisterd door een koor en live muziek. Helaas is de kathedraal nog steeds in restauratie na de verwoestende brand in 2019, maar er zijn andere prachtige kerken in Londen waar je de mis kunt bijwonen, zoals St. Paul’s Cathedral en de St. Martin-in-the-Fields.

Ga winkelen

Londen is een populaire bestemming voor kerstshopping. Er zijn tal van warenhuizen, winkelstraten en boetieks waar je unieke kerstcadeaus kunt kopen. Oxford Street is de bekendste winkelstraat van Londen, maar er zijn ook andere winkelgebieden die een bezoek waard zijn, zoals Covent Garden, Knightsbridge en Notting Hill.

Bezoek de kerststallen

Als je geïnteresseerd bent in religieuze tradities, dan is het bezoeken van de kerststallen een must. In Londen zijn er verschillende kerken en kathedralen die een kerststal hebben opgezet, waar je het kerstverhaal kunt beleven. De kerststal in de St. Paul’s Cathedral is een van de meest indrukwekkende in Londen.

Geniet van een traditionele kerstmaaltijd

Een traditionele kerstmaaltijd is een belangrijk onderdeel van Kerstmis in Londen. Veel restaurants en pubs serveren speciale kerstmenu’s, inclusief kalkoen, stuffing en Christmas pudding. Enkele aanbevolen plekken zijn The Ivy, The Savoy en The Ritz.

Bijwonen van het Nieuwjaarsvuurwerk

Londen staat bekend om zijn spectaculaire Nieuwjaarsvuurwerkshow. Elk jaar verzamelen duizenden mensen zich op de oevers van de Theems om het vuurwerk te zien. Als je van plan bent om deze show bij te wonen, zorg er dan voor dat je vroeg komt om een goede plek te bemachtigen.

Kerstmis in Londen is een unieke en magische ervaring. Of je nu van kerstmarkten houdt, wilt schaatsen, de kerstversieringen wilt bewonderen of een traditionele kerstmaaltijd wilt eten, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen en een paraplu, want het weer kan onvoorspelbaar zijn in Londen. Geniet van de feestelijke sfeer en maak er een onvergetelijke Kerstmis van!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.