Skip to Content

Weekendje weg Londen met Kerstmis

Weekendje weg Londen met Kerstmis

Lichtjes in het donker, torenhoge kerstbomen, Santa vliegend in de lucht en kinderen rennend door de sneeuw. Alle ingrediënten voor een goede Engelse kerstfilm. Ik kan wel elke week als het moet een kerstfilm kijken en dan waan ik mezelf in dat magische tafereel.

En afgelopen week werd dit magische tafereel werkelijkheid. Mijn droom kwam uit. Ik mocht schitteren in mijn eigen kerstfilm in Londen! Met andere woorden: ik vloog met mijn man en drie kinderen naar Londen om vier dagen de kerstsfeer op te snuiven. Lees je mee hoe mijn avontuur in Londen met kinderen is verlopen?

Kerst in Londen

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

Shoppen op Oxford circus & Regent Street

We stapten uit de metro bij de halte Oxford circus. We liepen de trap op naar boven en ik wist niet wat me overkwam. Wat een mensen! De trap op en af, links en rechts. Overal liepen ze naar toe. En ondertussen hield ik de twee kleine handjes van mijn dochters goed vast. Want je bent ze zo kwijt. Zoveel drukte kennen wij niet in ons dorpje op de Veluwe.

Het blijkt dat we zijn beland op de kruising tussen Oxford street en Regent street. De twee grootste en duurste straten van Londen. Deze twee straten bruisen. Overal zijn lichtjes, taxi’s en toeterende bussen. Ik heb ze niet geteld, maar ik heb mij laten vertellen dat er 750.000 LED-lampjes in Oxford street hangen. Ongekend!

Opeens zien wij naast ons de heupjes van onze peuter heen en weer gaan. Hij hoort muziek en ik nu ook. Afrikaanse instrumenten vullen Oxford street met “Rudolph the Rednose reindeer…” En ik krijg een lach op mijn gezicht. Ik word meegetrokken door mijn zoon naar de muziek. En eenmaal aangekomen danst iedereen en kunnen ook mijn heupen niet stil blijven. “Mama! Sneeuw, kijk!” Ik kijk omhoog en er komen witte vlokken op mij af. Het zijn witte zeepvlokken die van de vijfde verdieping door een sneeuwmachine worden geblazen. Het maakt mijn kinderen niets uit. Hun feest is compleet.

Tussendoor is het licht gaan regenen en zetten we onze capuchons op. Alleen heeft onze jongste dochter geen capuchon. Dat wordt een wandeling naar Primark voor een leuke muts met twee pompons 😊. Niet alles in Oxford street is onbetaalbaar.

We vervolgen onze weg via Regent street waarbij we onder verlichte engelen mogen lopen en slaan af richting Carnaby street. En opeens lopen we tegen een aantrekkelijk en bijzondere winkel aan: Liberty London. Deze winkel is prachtig aangekleed. De oude houten vloer klinkt heerlijk als je eroverheen loopt. Ik durf alleen niets aan te raken en houd mijn kinderen goed vast. En dit keer niet in de angst om ze kwijt te raken, maar de angst dat ze die dure lamp omver gooien die 3000 pond kost.

Carnaby street

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

We zijn Liberty London veilig uitgekomen en lopen de hoek om naar Carnaby street. Mijn mond valt open. Wat is deze straat prachtig versierd. Het ademt één en al vrolijkheid en warmte. En zonder dat ik de rest van de stad heb gezien, weet ik zeker dat geen enkel andere straat dit gevoel kan overtreffen.

Dit jaar is het thema: ‘Oceaan’. Prachtige verlichte dolfijnen hangen boven mijn hoofd. Ik loop verder en zie kwallen in allerlei kleuren. De mooiste kwallen die ik in mijn leven heb gezien. “Oh jeetje!”, van schrik buk ik. Want opeens doemt er een enorme orka op. Carnaby street staat er om bekend om hun straat elk jaar rond Kerstmis zo mooi te versieren. En elk jaar weer in een ander thema, reden genoeg om elk jaar een bezoekje aan Londen te brengen rond Kerstmis.

Meer informatie vind je hier.

London Zoo

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde
Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

Op dag twee vertrokken we via de ‘tube’ naar London Zoo. Ik had van tevoren bekeken wat we wilden zien in Londen en over de dierentuin werd lovend geschreven, vooral rondom de kerstdagen. Tijd om dat met eigen ogen te bekijken. We hadden het geluk dat het droog was en niet koud voor de tijd van het jaar. De dieren waren allemaal buiten in de frisse lucht.

Allereerst liepen we langs de hyena’s. Brrr… wat een enge beesten om te zien, ze doen me toch altijd weer denken aan de dood van Mufasa in the Lion King. Maar dat terzijde. Ze hebben allerlei dieren. Van giraffes, tot gorilla’s tot pinguïns en mieren. De zebra’s kon je van heel dichtbij bekijken, helemaal als je er rond 10:00 uur bent als ze net te eten krijgen. De pinguïns kun je bijna aanraken en er lopen een heleboel leeuwen rond die hun dierentuin goed beschermen.

Je kon Santa ontmoeten in de dierentuin. Helaas was Santa op het moment dat wij bij zijn huis aankwamen ergens anders taart aan het eten en konden we hem niet ontmoeten. Gelukkig was Gingerbreadman er wel en kon je daar gezellig knutselen. Elk half uur was er een speciaal kerstprogramma bij diverse dieren.

Ben je net als ik al in meerdere dierentuinen in Nederland geweest? Dan biedt deze dierentuin niet veel nieuwe dieren.

Meer informatie vind je hier.

Big Ben en de London Eye

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

Nadat we even waren bijgekomen in onze hotelkamer gingen we op weg naar de Big Ben. Natuurlijk per metro. We stappen de halte uit en lopen achter de grote meute aan. We lopen door en zien opeens de London Eye staan! Wauw, wat is dat reuzenrad mooi in het donker. Prachtig roodgekleurd naast die mooie verlichte gebouwen.

Maar ho eens even! Dat is niet waar we naar zoeken. Ik kijk om mij heen en zie opeens prachtige klokken. Warempel! Die zijn van de Big Ben. Nee! De Big Ben is ingepakt door steigers. Ja hoor, dat hebben wij weer! Ik kan je in ieder geval zeggen dat de klokken er heel mooi uitzien. Je moet hem gewoon gezien hebben als je in Londen bent. Wij kunnen hem weer afvinken.

Meer informatie vind je hier.

Tower bridge

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

De volgende morgen hoppen we in de bekende rode Londense bus naar de Tower Bridge. We lopen op de brug en de torens zien er reusachtig uit. Je hebt de keuze om nog hoger over deze brug te lopen. En als bonus loop je dan over de glazen vloer 😊. Wanneer we doorlopen en nog eens achterom kijken, aanschouwen we de Tower Bridge van de zijkant en zie je hoe bijzonder hij echt is. Dit had ik niet eens door toen ik er overheen liep. We staan even stil en ik besef hoe bijzonder het is dat ik deze trip mag maken met mijn gezin.

Meer informatie vind je hier.

Buckingham Palace

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

We zetten onze reis voort naar Buckingham Palace. Nog zo’n plek waar je geweest moet zijn. Het is machtig mooi om voor dit enorme paleis te staan. “Waarom heeft de Koningin zo’n groot huis nodig, mama?”, vraagt mijn dochter. En probeer je dochter dan maar eens uit te leggen waarom iemand 775 kamers nodig heeft. Succes!

Lees ook: Buckingham Palace Londen

Harrods

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

Het grote warenhuis van Londen. Deze winkel bevindt zich in een prachtig pand met een bijzondere roltrappenhuis (er is één trappenhuis die er met kop en schouders bovenuit steekt). En zoek goed, want rondom Kerstmis is Santa Claus elke dag in het warenhuis te vinden. Wist je dat er in deze periode gemiddeld 100.000 mensen naar Harrods komen?

Meer informatie vind je hier.

Winterwonderland Hyde park

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

In de avond was het tijd voor Winterwonderland! Het spektakel waar ik naar uit heb gekeken. Een groot terrein op Hyde Park is omgetoverd tot een pretpark. Met een ijsbaan, spookhuis en talloze spelletjes waarbij je knuffels kon winnen en nog zoveel meer. Dit park kent veel muziek, lichtjes en gezelligheid.

Je hoeft je hier geen minuut te vervelen. Wij hebben 20 ringetjes proberen te gooien om een fles, maar er is er geen één raak gegaan. Maar misschien vind jij je geluk wel bij het blik werpen? Of geniet je liever van een Bradwurst met bier? Of bind je liever de schaatsen onder om een romantisch rondje te rijden op de ijsbaan? Het kan hier allemaal!

Meer informatie vind je hier.

Lego Flagship Store

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

Onze laatste ochtend in Londen is aangebroken. We lopen door de stad en stuiten op de Legowinkel. En wij als Lego-fans moeten hier natuurlijk in. En tot mijn blijdschap zie ik daar de Big Ben zonder steigers! Jahoe… heb ik hem toch nog in volle ornaat kunnen aanschouwen. Er is een rode telefooncel en metro nagebouwd waar je mee op de foto mag. Heel tof!

Meer informatie vind je hier.

M&M’s

Weekendje weg Londen met Kerstmis - Reisliefde

Tegenover de Lego-winkel bevindt zich een M&M-winkel. Dat verzin je toch niet! En er zijn niet alleen M&M’s te koop, dat verzeker ik je. En ik verzeker je ook dat ik niet alle M&M’s heb opgekocht. Er is dus nog wat voor je te koop als je langskomt. Bye Bye!

Meer informatie vind je hier.

Weekendje weg Londen

Hier vind je de leukste hotels voor tijdens je stedentrip; van gezellige boetiekhotelletjes tot luxe moderne hotels met strakke kamers. Natuurlijk gaan we ook voor de voordeligste deals.

The Ritz London

Dit 5-sterrenhotel ligt in het hart van Londen, vlakbij Piccadilly Circus en biedt luxe kamers en suites, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte, een restaurant en een bar. Het hotel is wereldberoemd vanwege zijn traditionele Engelse stijl en service.

Meer informatie vind je hier.

The Dorchester

Dit 5-sterrenhotel ligt in de buurt van Hyde Park en biedt stijlvolle kamers en suites, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte, drie restaurants en twee bars. Het hotel heeft een prachtige locatie en een legendarische geschiedenis.

Meer informatie vind je hier.

Claridge’s

Dit 5-sterrenhotel ligt in de buurt van Bond Street en biedt elegante kamers en suites, een binnenzwembad, een fitnessruimte, een restaurant en een bar. Het hotel staat bekend om zijn Art Deco-stijl en zijn uitstekende service.

Meer informatie vind je hier.

The Langham, London

Dit 5-sterrenhotel ligt in de buurt van Oxford Street en biedt chique kamers en suites, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte, twee restaurants en een bar. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en een elegante stijl.

Meer informatie vind je hier.

The Connaught

Dit 5-sterrenhotel ligt in de buurt van Bond Street en biedt luxe kamers en suites, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte, drie restaurants en een bar. Het hotel heeft een eigentijdse inrichting en een uitstekende service.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.