Skip to Content

Kerst in Parijs; tips wat te doen

Kerstmis is een van de meest magische tijden van het jaar, en er is geen betere plek om de feestelijke sfeer te ervaren dan in Parijs. De lichtjes, de kerstmarkten en de prachtige decoraties maken deze stad een waar winterwonderland. In dit artikel geven we je een aantal tips over wat te doen tijdens Kerstmis in Parijs.

Bezoek de kerstmarkten

Een van de grootste trekpleisters van Kerstmis in Parijs zijn de vele kerstmarkten. Op verschillende locaties in de stad worden kraampjes opgezet waar je kerstcadeaus kunt kopen, kunt genieten van Franse lekkernijen en kunt rondslenteren tussen de prachtige kerstversieringen. De meest bekende kerstmarkten zijn die op de Champs-Élysées, de Place des Abbesses en de Place Saint-Germain-des-Prés.

Bewonder de kerstversieringen

Parijs staat bekend om zijn prachtige kerstversieringen. De straten, pleinen en etalages zijn allemaal versierd met lichtjes, kerstbomen en andere decoraties. De Avenue Montaigne, de Rue Saint-Honoré en de Place Vendôme zijn enkele van de beste plekken om de kerstversieringen te bewonderen. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij de Galeries Lafayette, waar elk jaar een prachtige kerstboom staat opgesteld onder het glazen dak.

Ga schaatsen

Schaatsen is een van de populairste activiteiten tijdens Kerstmis in Parijs. Op verschillende locaties in de stad worden schaatsbanen opgezet, waar jong en oud kunnen genieten van deze winterse activiteit. De grootste schaatsbaan van Parijs is te vinden op de eerste verdieping van de Eiffeltoren, maar er zijn ook schaatsbanen op de Champs-Élysées en de Place de l’Hôtel de Ville.

Maak een wandeling langs de Seine

Een wandeling langs de Seine is altijd een goed idee, maar tijdens Kerstmis is het extra speciaal. De oevers van de Seine zijn versierd met kerstverlichting en je hebt een prachtig uitzicht op de verlichte monumenten van de stad. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Notre-Dame, waar een prachtige kerststal te vinden is.

Bezoek een kerstconcert

Er zijn tal van kerstconcerten en -voorstellingen in Parijs tijdens de feestdagen. Of je nu van klassieke muziek houdt of van moderne kerstliedjes, er is voor elk wat wils. Het Théâtre des Champs-Élysées en de Opéra Bastille zijn enkele van de beste plekken om een kerstvoorstelling bij te wonen.

Ga naar de mis in de Notre-Dame

Als je in Parijs bent tijdens Kerstmis, is het bijwonen van de kerstmis in de Notre-Dame een bijzondere ervaring. De kathedraal is prachtig versierd en de mis wordt opgeluisterd door een koor en live muziek. Helaas is de kathedraal nog steeds in restauratie na de verwoestende brand in 2019, maar er zijn andere prachtige kerken in Parijs waar je de mis kunt bijwonen, zoals de Saint-Sulpice en de Saint-Germain-des-Prés.

Proef de kerst lekkernijen

Tijdens Kerstmis zijn er tal van lekkernijen te vinden in Parijs. Van warme chocolademelk tot heerlijke kerstgebakjes en andere zoetigheden, je vindt het allemaal in deze stad. Breng een bezoek aan een patisserie of een chocolaterie en trakteer jezelf op iets lekkers. En vergeet niet om de Franse specialiteit, foie gras, te proberen.

Bekijk een vuurwerkshow

Op oudejaarsavond wordt er een spectaculaire vuurwerkshow gehouden bij de Eiffeltoren. Duizenden mensen komen samen op de Champs-Élysées en de oevers van de Seine om het spektakel te aanschouwen. Het is een geweldige manier om het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden.

Kortom, Kerstmis in Parijs is een onvergetelijke ervaring. De stad is gevuld met feestelijke activiteiten, prachtige kerstversieringen en heerlijke lekkernijen. Of je nu alleen reist, met je partner of met je hele gezin, er is voor elk wat wils. Dus boek snel je reis naar Parijs en laat je betoveren door de magie van Kerstmis. Joyeux Noël!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.