Skip to Content

Kerst in Straatsburg: Verken de Betoverende Kerstmarkten

Kerst in Straatsburg: Verken de Betoverende Kerstmarkten

Straatsburg, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, is een van de beste bestemmingen om Kerstmis te vieren in Europa. De stad staat bekend om haar traditionele kerstmarkten, die elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld trekken. In dit artikel zullen we enkele hoogtepunten van Kerst in Straatsburg bespreken.

Ontdek de Kerstmarkten van Straatsburg

Straatsburg is de thuisbasis van meer dan tien kerstmarkten, die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. De grootste en meest bekende is de kerstmarkt op Place Broglie, die wordt omringd door prachtige gebouwen uit de Renaissance. De markt biedt een breed scala aan ambachtelijke producten, zoals glaswerk, houtsnijwerk, en lokale gastronomische specialiteiten zoals foie gras en Elzasser wijnen.

Andere markten die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de kerstmarkt op Place de la Cathédrale, waar een grote kerstboom staat, en de markt op Place du Château, waar kinderen kunnen genieten van een kermis met verschillende attracties.

Bekijk de Lichtjesparade

Een van de hoogtepunten van Kerst in Straatsburg is de Lichtjesparade, die plaatsvindt op de eerste zondag van de Advent. De parade bestaat uit kleurrijke verlichte wagens en dansers die door de straten van de stad trekken.

Het hoogtepunt van de parade is het vuurwerk dat wordt afgeschoten vanaf de kathedraal van Straatsburg. De Lichtjesparade is een prachtig spektakel dat zowel jong als oud zal vermaken.

Proef de Elzasser gerechten

Elzas staat bekend om zijn gastronomische specialiteiten en tijdens de kerstmarkt in Straatsburg is er geen tekort aan heerlijk eten. Proef lokale gerechten zoals choucroute garnie (gefermenteerde kool met worst en aardappelen), baeckeoffe (stoofpot van vlees en groenten) en tarte flambée (dunne taart met crème fraîche, uien en spek).

Vergeet ook niet om te proeven van de warme wijn, een mix van rode wijn, suiker en kruiden die perfect is om op te warmen tijdens de koude wintermaanden.

Bewonder de Kerstversieringen

Straatsburg wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een betoverende winter wonderland. De straten en pleinen zijn versierd met duizenden lichtjes en prachtige kerstversieringen.

De kathedraal van Straatsburg is een van de hoogtepunten van de stad en is prachtig versierd met kerstverlichting. Breng ook een bezoek aan de overdekte brug, die versierd is met honderden kerstballen en slingers.

Maak een rondvaart op de Ill

Een andere manier om de betoverende kerstversieringen van Straatsburg te bekijken, is vanaf het water. Maak een rondvaart op de Ill, die dwars door de stad loopt. Tijdens de kerstperiode zijn de boten versierd met lichtjes en kerstversieringen, wat zorgt voor een magische sfeer. Tijdens de rondvaart krijg je een prachtig uitzicht op de stad, inclusief de kerstmarkten en de verlichte gebouwen langs de oevers van de Ill.

Bezoek de Kerststal op Place de la Cathédrale

Op Place de la Cathédrale vind je een prachtige kerststal die elk jaar weer een trekpleister is voor zowel locals als toeristen. De kerststal is gemaakt van hout en heeft meer dan 30 bewegende figuren die de geboorte van Jezus uitbeelden.

Naast de kerststal vind je ook een gigantische adventskalender op de muur van het Hôtel de Ville (stadhuis) die elke dag een nieuw venster opent tot Kerstmis.

Geniet van een concert in de kathedraal

De kathedraal van Straatsburg is niet alleen een prachtig bouwwerk om te bewonderen, maar ook een locatie voor muzikale optredens. Tijdens de kerstperiode worden er vaak concerten georganiseerd in de kathedraal, waarbij je kunt genieten van klassieke muziek en kerstliederen.

De combinatie van de prachtige akoestiek van de kathedraal en de sfeervolle kerstversieringen zorgen voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Kortom, een bezoek aan de kerstmarkten van Straatsburg is een absolute aanrader voor iedereen die van kerstsfeer, ambachtelijke producten en lekker eten houdt. De stad heeft zoveel te bieden tijdens de kerstperiode, van de betoverende kerstversieringen tot de Lichtjesparade en de prachtige kerststal. Maak je kerst dit jaar extra speciaal en breng een bezoek aan de kerstmarkten van Straatsburg!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.