Skip to Content

Kerst in Tokyo: Een unieke viering in het land van de rijzende zon

Kerst in Tokyo: Een unieke viering in het land van de rijzende zon

Tokyo is een stad die bekend staat om zijn levendige sfeer en futuristische uitstraling. Ondanks dat dit geen Christelijk land is weet de stad ook de magie van kerst te omarmen en bezoekers te betoveren met zijn eigen unieke viering. In dit artikel nemen we je mee langs enkele van de meest bijzondere kerstactiviteiten in Tokyo.

Kerstdecoratie

Tokyo is beroemd om zijn prachtige en extravagante kerstversieringen die de stad gedurende de maand december in een betoverende sfeer hullen. Veel winkelcentra, hotels en straten zijn versierd met kleurrijke lichten en prachtige decoraties, wat resulteert in een visueel spektakel. Vooral de verlichte bomen langs de Omotesando-straat zijn een must-see.

Kerstmarkten

Hoewel kerstmarkten in Japan minder gebruikelijk zijn dan in Europa, zijn er toch enkele plekken in Tokyo waar je de charme van een Europese kerstmarkt kunt ervaren. Een van de bekendste is de Duitse kerstmarkt in het Hibiya-park. Hier kun je genieten van Duitse lekkernijen zoals glühwein en braadworst, terwijl je rondsnuffelt tussen kraampjes vol handgemaakte kerstversieringen.

Kerstdiner

Kerstdiner is in Tokyo een belangrijke traditie geworden en veel restaurants bieden speciale kerstmenu’s aan. Van sushi tot kalkoen en van Franse haute cuisine tot traditionele Japanse gerechten, er is voor ieder wat wils. Het dineren in stijl is een belangrijk onderdeel van de viering en sommige restaurants bieden zelfs kerstdecoraties en speciale cadeautjes aan.

Kerstconcert

Tokyo heeft een rijke muziekcultuur en tijdens de kerstperiode zijn er veel concerten en optredens in de stad. Van klassieke kerstconcerten in concertzalen tot populaire bands die kerstliedjes spelen in muziekclubs, er is voor elk wat wils. Sommige van de meest populaire evenementen zijn het Tokyo Disneyland Kerstconcert en de Christmas Fantasy-show in het Tokyo DisneySea-park.

Oudejaarsavondviering

In Japan wordt oudejaarsavond, of Oomisoka, beschouwd als een belangrijke viering die de overgang naar het nieuwe jaar markeert. In de aanloop naar middernacht zijn er vele tradities, zoals het eten van soba-noedels om geluk en voorspoed te brengen, en het luisteren naar het klokkenspel van tempels en heiligdommen om de overgang naar het nieuwe jaar te markeren. In Tokyo kun je genieten van het vuurwerk vanaf de Tokyo Tower of de Rainbow Bridge, terwijl je het nieuwe jaar feestelijk inluidt.

Nieuwjaarsinkopen

In Japan is het gebruikelijk om in de eerste dagen van het nieuwe jaar te gaan winkelen voor zogenaamde fukubukuro, oftewel gelukstassen. Deze tassen zijn gevuld met verrassingsartikelen en worden tegen een vaste prijs verkocht.

Veel winkels, vooral in de grote warenhuizen en winkelcentra, bieden deze tassen aan en het is een populaire traditie onder de Japanners. Het is niet ongebruikelijk om lange rijen te zien voor de winkels in de vroege ochtenduren op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Tempelbezoek

In Japan zijn tempels en heiligdommen belangrijke plekken om het nieuwe jaar te verwelkomen en te bidden voor geluk en voorspoed. Op 1 januari bezoeken veel Japanners een tempel of heiligdom om hun wensen voor het nieuwe jaar te uiten. In Tokyo zijn er verschillende populaire tempels, zoals de Meiji Shrine en de Senso-ji Tempel, waar je getuige kunt zijn van de traditionele nieuwjaarsceremonies.

Illuminations

Hoewel het geen specifieke kerstactiviteit is, zijn de illuminations in Tokyo tijdens de wintermaanden de moeite waard om te bezoeken. Deze verlichtingsevenementen vinden plaats in verschillende delen van de stad en bieden een adembenemend uitzicht op de verlichte gebouwen, straten en parken. Enkele van de bekendste illuminations zijn de Tokyo Dome City-winterverlichting, het Roppongi Hills Christmas-evenement en de Caretta Shiodome-illumination.

Kerst in de sneeuw

Hoewel het niet zo bekend is, is het ook mogelijk om kerst in de sneeuw te vieren in Tokyo. Er zijn verschillende skigebieden in de buurt van de stad, zoals de Naeba Ski Resort en de Gala Yuzawa Ski Resort. Hier kun je genieten van wintersporten en feestelijke activiteiten zoals het drinken van warme chocolademelk bij de open haard.

Kerst in Tokyo is een unieke en fascinerende ervaring die je een keer wil meemaken. Of je nu wilt genieten van de kerstversieringen en kerstmarkten, of wilt genieten van de traditionele Japanse activiteiten tijdens Oomisoka en nieuwjaarsdag, er is voor elk wat wils. Kerst in Tokyo biedt een combinatie van de westerse en Japanse tradities die zorgt voor een onvergetelijke feestelijke sfeer.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.