Skip to Content

Kerstmis in Dordrecht: Tips en Activiteiten

Dordrecht, gelegen in het westen van Nederland, is een prachtige stad die tijdens de kerstperiode verandert in een magische plek vol sfeer en gezelligheid. De stad staat bekend om zijn historische gebouwen, bruggen en grachten, en tijdens Kerstmis is de stad nog mooier. In dit artikel geven we je een aantal tips over wat te doen tijdens Kerstmis in Dordrecht.

Bezoek de grootste kerstmarkt van Nederland

De kerstmarkt van Dordrecht is de grootste kerstmarkt van Nederland. Elk jaar komen duizenden mensen naar de stad om te genieten van de gezelligheid en de sfeer. Tijdens de kerstmarkt staan er meer dan 200 kramen verspreid door de stad waar je kunt genieten van de mooiste kerstdecoraties, cadeaus, lekkernijen en meer. De kerstmarkt vindt plaats op vrijdag, zaterdag en zondag in het tweede weekend van december.

Bewonder de kerstboom op de Grote Markt

De Grote Markt is het centrum van Dordrecht en tijdens Kerstmis staat hier de grootste kerstboom van de stad. De kerstboom is prachtig versierd met duizenden lichtjes en kerstballen, wat zorgt voor een magische sfeer. Op de Grote Markt vind je ook tal van kraampjes waar je kunt genieten van glühwein, oliebollen en andere winterse lekkernijen.

Maak een winterse wandeling

Dordrecht heeft prachtige wandelroutes die nog mooier zijn tijdens de kerstperiode. Maak een wandeling langs de grachten en bewonder de kerstverlichting die de stad verlicht. Bezoek ook de historische monumenten van de stad, zoals de Grote Kerk en de Groothoofdspoort, die prachtig verlicht zijn.

Geniet van live muziek

Tijdens Kerstmis zijn er verschillende kerstconcerten en -voorstellingen in Dordrecht. Geniet van live muziek op de kerstmarkt of breng een bezoek aan een van de vele kerken in de stad waar kerstconcerten worden gegeven. Er is voor ieder wat wils, van klassieke kerstliederen tot moderne popmuziek.

Proef lokale lekkernijen

In Dordrecht kun je tijdens Kerstmis genieten van heerlijke lokale lekkernijen. Proef de traditionele oliebollen, wafels en glühwein op de kerstmarkt of breng een bezoek aan een van de vele restaurants in de stad. Probeer ook de lokale specialiteiten zoals Dordtse krentenwegge, een heerlijk brood gevuld met rozijnen en krenten.

Santa Run Dordrecht

De Rotary Club Dordrecht organiseert ieder jaar een geweldige Santa Run kunnen organiseren. De wandeling start op het Stadhuisplein om 18:30 uur met muziek en een warming-up. Het startschot zal om 19:00 uur  klinken, waarna honderden lopers uitgedost in Santapakken hun parcours van bijna 3 kilometer afleggen. Meedoen is geschikt voor iedereen en kost € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een Santapak en muzikale gezelligheid. Door mee te doen steun je het goede doel van het jaar.

Bezoek het Kerstverhaal

Het Kerstverhaal is een unieke belevenis in Dordrecht. Het is een interactieve wandelroute door de stad waarbij je het verhaal van de geboorte van Jezus op een bijzondere manier beleeft. De wandelroute brengt je langs verschillende locaties in de stad waar je scènes uit het Kerstverhaal kunt zien.

Ga schaatsen op de ijsbaan

Een ijsbaan hoort bij de kerstperiode en ook in Dordrecht is er een ijsbaan te vinden. Op de Spuiboulevard kun je schaatsen onder de kerstverlichting en genieten van de sfeer. De ijsbaan is geopend vanaf half november tot en met begin januari en biedt ook mogelijkheden voor ijshockey en curling.

Bezoek het Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum is een prachtig museum dat tijdens de kerstperiode extra sfeervol is. Het museum heeft een grote collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw en tijdens Kerstmis kun je genieten van speciale tentoonstellingen en activiteiten. Breng ook een bezoek aan het naastgelegen Huis van Gijn, een prachtig ingericht woonhuis uit de 18e eeuw.

Neem deel aan de Candlelight Cruise

De Candlelight Cruise is een romantische rondvaart door de grachten van Dordrecht tijdens de kerstperiode. De rondvaartboot is versierd met kaarsen en lichtjes en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Tijdens de rondvaart kun je genieten van een drankje en live muziek.

Bezoek de Kerststal in de Augustijnenkerk

De Augustijnenkerk in Dordrecht is een prachtige kerk met een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens Kerstmis wordt er in de kerk een grote kerststal geplaatst met prachtige beelden van Jozef, Maria en het pasgeboren kindje Jezus. De kerststal is gratis te bezichtigen en biedt een mooie gelegenheid om even tot rust te komen en te genieten van de kerstsfeer.

Kerstmis in Dordrecht is een bijzondere ervaring die je niet mag missen. Met tal van activiteiten en evenementen biedt de stad voor ieder wat wils. Van de grootste kerstmarkt van Nederland tot een romantische candlelight cruise en van het bewonderen van de prachtig verlichte historische gebouwen tot het genieten van lokale lekkernijen. Dordrecht tijdens Kerstmis is een magische plek vol sfeer en gezelligheid waar je optimaal kunt genieten van de kerstperiode.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.