Skip to Content

Kikker en het Avontuur Theater Terra recensie

Kikker en het Avontuur Theater Terra recensie

Kikker is terug in het theater met een nieuw avontuur, Kikker en het Avontuur. Wat is dat eigenlijk, een avontuur? Hoe beleef je dat en waar vind je het? Beleef je een avontuur als je de deur uit en de wijde wereld in gaat of kan dat ook gewoon thuis? Kikker en zijn vriendjes gaan het in deze gloednieuwe musical ontdekken.

Weer een nieuwe Kikker

‘Kikker en het Avontuur’ wordt gespeeld door Theater Terra. Zij spelen al vele jaren meerdere musicals over de groene kikker van Max Velthuijs. Op zondag 29 september ging hun nieuwste productie in première. Een volle zaal in De Meervaart te Amsterdam was de plaats voor een theaterfeestje. In de show komen alle bekende karakters uit de boeken aan bod. Gespeeld door een cast die deels bestaat uit oudgedienden en deels uit nieuwe aanwas.

Het verhaal

Wat is ‘avontuur’? Kikker en zijn vriendjes hebben geen idee. Behalve rat dan, want die gaat altijd op avontuur. De wijde wereld in, op reis naar de horizon. De vriendjes bespreken met elkaar dat ze graag eens een avontuur zouden beleven, maar dan wel dichtbij huis. Als rat op pad gaat voor een nieuw avontuur, is het Kikker die besluit om hem achterna te reizen en zelf nieuwe dingen te beleven.

Maar ja, als je slechts één flesje water en een boterhammetje meeneemt dan kom je niet ver. Zeker niet als je het flesje al heel snel leeg hebt. Op avontuur gaan is voor Kikker dus moeilijker dan hij dacht. Al na een dag heeft hij enorme heimwee. Als het dan ook nog begint te regenen besluiten Kikker en Rat toch maar naar huis te gaan.

Terwijl Kikker op pad is, beleven de vriendjes thuis hun eigen kleine avonturen. Zo gaat Varkentje een appeltaart bakken en moet zij daarvoor appels plukken. Die hangen zo hoog dat ze de ladder op moet, maar dat is best lastig met hoogtevrees. Wat volgt is een lachwekkend stukje samen met Haas die de ladder moet vasthouden, maar dat soms even vergeet. Vlak hierna begin het te regenen.

Kikker die thuis komt in de regen, ontdekt dat de huisjes overstroomd raken. Als ook het hoogstgelegen huisje bijna helemaal onder water staat, moet er hulp gehaald worden. Kikker besluit dat hij de held moet zijn omdat hij kan zwemmen.

Na een scène onder water waarin hij bijna verdrinkt door de stroming, wordt hij gered door Rat in een bootje. Samen gaan ze terug met een emmer vol broodjes zodat iedereen weer wat te eten heeft.

Trailer

Cast

Kikker en het Avontuur Theater Terra recensie - Reisliefde

Hoewel deze musical helemaal draait om Kikker en zijn vriendjes, kunnen we niet om de spelers heen. Zij maken het spel en doen dit op een sublieme manier. Ze krijgen het allemaal voor elkaar om er wel te zijn, maar niet de pop te overschaduwen. Samen zetten ze elk karakter neer door niet alleen één pop te laten leven, maar ook in combinaties een pop te laten bewegen.

Op deze manier krijgt elk karakter nog meer leven in zich en wordt de volledige capaciteit van houdingen benut. Je ziet zelfs gebeuren dat er een pop door iemand voortbewogen wordt, terwijl een andere speler de stem doet maar ondertussen een ander karakter in handen heeft. Een knappe prestatie van switchen van stem en spelen.

Kikker en het Avontuur wordt gespeeld door:

  • Wesley de Ridder (tevens regie)
  • Pepijn Schwartz
  • Sjors Arts
  • Ewout Heijbroek (selecte voorstellingen)
  • Nori de Winter

Op de foto met

Na de show kunnen kinderen met Kikker op de foto. Aangezien wij de première bijwoonden werd dat deze keer niet gedaan zodat de spelers hun eigen gala kregen. Wij mochten na de show, terwijl iedereen de zaal uit was, nog even het podium op voor een persmomentje.

Wederom een aanrader

Na shows als ‘Welterusten, Kleine Beer’ en ‘De Kabouter’ die ik voor Mamaliefde mocht bezoeken, is deze show van Kikker wederom een pareltje. Deze kindermusical wordt nog gespeeld tot en met maart 2020.

Meer informatie over Kikker en het Avontuur vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.