Eén van de leukste dingen om te doen met onze kinderen vind ik toch wel naar het kinder theater gaan. Het is een laagdrempelige manier om je kinderen in contact te brengen met een stukje cultuur en vermaak dat niet van een beeldscherm komt. De combinatie muziek, zang, dans en toneelspel vinden ze echt fantastisch. Daarom dit handige overzicht van de leukste theatervoorstellingen en musicals in per leeftijdscategorie.

Lees ook: Tips kind mee naar theater

Inhoudsopgave verberg

Kinder theater; musicals & theatervoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar

Nijntje de Musical

Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je Nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. Kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt.

Lees ook: Nijntje de Musical

Meer informatie vind je hier.

Koos & Moos

Koos de koala, bekend van de populaire YouTube-serie en het prentenboek ‘Koos zoekt een Huis’, gaat on tour vanaf 24 september. ‘Koos & Moos’ is een feelgoodvoorstelling voor jong en oud – boordevol inspiratie om in actie te komen voor een groene aarde. Door spannende verhalen te vertellen en samen liedjes te zingen, leren Koos & Moos kinderen op een speelse en positieve manier lief te zijn voor onze aarde.

Hier vind je de speellijst van de theatershow

Brandweerman Sam Live De Verloren Piratenschat – VanHoorne NL

Van redden krijgt Brandweerman Sam™ nooit genoeg… de held van de buurt is weer terug! Ook dit seizoen komt het immens populaire kinderidool Brandweerman Sam naar het theater met een spiksplinternieuw vlammend verhaal. Met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden komt Sam opnieuw in actie in de familievoorstelling ‘Brandweerman Sam Live! – De Verloren Piratenschat’.

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Lees ook: Brandweerman Sam

Paw Patrol Live – VanHoorne NL

Klaar voor actie?! De grootse internationale theatervoorstelling PAW Patrol Live! “De Grote Race” komt van mei t/m september 2022 exclusief naar Nederland en België! Ga in deze spectaculaire show samen met jouw favoriete PAW Patrol Pups op een heldhaftig, muzikaal avontuur.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Paw Patrol Live

Bing is Jarig

Hoera! Bing is jarig! Hij viert zijn verjaardag in het theater en jij hebt een uitnodiging gekregen. Op deze speciale dag mogen zijn goede vrienden niet ontbreken. Pando, Amma, Flop, Coco en Sula zijn ook van de partij. Speciaal voor Bings feest komt iedereen verkleed. Trek jij ook iets bijzonders aan voor dit grote verkleedfeest? Bing is jarig is een gezellige voorstelling van zo’n 60 minuten voor kinderen vanaf 2 jaar. Bing is razend populair bij peuters vanwege zijn dolle avonturen.

Meer informatie vind je hier.

Bumba op Reis – Studio 100

Bumba gaat op reis en kleine Pim mag mee. Het is voor hem een droom die in vervulling gaat, totdat ze Babilu kwijtraken. Samen gaan ze hem zoeken en trekken ze de wereld rond. Vinden ze zo uiteindelijk Babilu terug? Kom het zelf ontdekken! Samen met Bumba, Bumbalu, Nanadu, Tumbi en Poppa zijn ook Li-Ling, Ituku en Zinzi van de partij.

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Dikkie Dik & Ik – 2-aterproducties

Dikkie Dik is jarig! Al 40 jaar lang vindt Dikkie Dik, de bekende oranje kater uit de boeken van Jet Boeke, zijn weg naar de harten van zowel kinderen als volwassenen. En vanaf september wordt dit jubileumfeest ook in de Nederlandse theaters gevierd met een spiksplinternieuwe voorstelling, onder regie van Olaf van de Ven (bekend van theatergroep Meneer Monster).

In de voorstelling Dikkie Dik & ik beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Twee acteurs brengen met fysiek spel en veel slapstick samen de wereld van Dikkie Dik tot leven. Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid en kruipen in de huid van Dikkie Dik. Maar is hun fantasie niet te groot? Zie jij wat ik zie?

Naast de voorstelling is ook de foyer omgetoverd tot een kattenwereld. Alles wordt gezien vanuit kattenperspectief. Bijna alles is een slaapplek. Het kleed kan zomaar van de uitvergrote tafel getrokken worden en met je pootje kun je vissen uit de vissenkom pakken!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Recensie Dikkie Dik & Ik theatervoorstelling voor peuters en kleuters

Pieter Konijn Musical

‘Het verhaal van Pieter Konijn’ is een grappige, spannende, muzikale en interactieve voorstelling van 60 minuten met Pieter Konijn in de hoofdrol. Tijdens de voorstelling volgen we het avontuur van Pieter Konijn die verstrikt raakt in de moestuin van meneer Verhoef. Gelukkig wordt Pieter Konijn gered door zijn neefje Benjamin en krijgt hij hulp van een lief roodborstje. Het is een prachtige voorstelling met de poppen in een decor van Joris van Veldhoven.

Meer informatie vind je hier.

Jokie & Jet op tournee Familiemusical – Efteling theater

Jokie is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Jet heeft in elk land een cadeautje verstopt voor pretneus Jokie. Maar oh jee.. Jet heeft zó veel verrassingen voor Jokie… Passen al die cadeautjes wel in de luchtballon? Beleef het avontuur in een theater bij jou in de buurt!

De Efteling-musical Jokie en Jet, reizen is een feestje is zelfs voor de allerkleinsten één groot feest. De voorstelling is geschikt voor families met kinderen vanaf 2 jaar. Dat wordt een reis om de wereld om nooit te vergeten!

Meer informatie vind je hier.

Juf Roos gaat op avontuur

Juf Roos is terug met een spinsplinter nieuwe show! Juf Roos en Gijs bereiden zich voor op een bijzondere dag: Molendag. Dus de molen moet er op en top bij staan. Maar dan gaat er iets vreselijk mis. Juf Roos en Gijs proberen alles weer op tijd in orde te maken. Gaat het lukken? Zing, dans en doe mee met Juf Roos en Gijs in deze avontuurlijke familievoorstelling.

Meer informatie vind je hier.

Gonnie en Gijsje; Samen op Stap – Klein Amsterdam Producties

Een muzikale theatervoorstelling voor jong en oud geïnspireerd op de boeken van Olivier Dunrea met liedjes van Ageeth de Haan. De voorstelling wordt gespeeld door Kira Kool of Katiuscia Principato. Gonnie is een gansje. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Ze woont bij de hooiberg. Op een dag zijn Gonnie’s lievelingslaarsjes weg! Ze gaat op zoek en ontdekt dat de wereld groter is dan de hooiberg. Ze ontmoet Gijsje, een ander gansje. Samen gaan ze op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug…?

In deze voorstelling worden geen poppen gebruikt, de gansjes Gonnie en Gijsje worden symbolisch verbeeld.

Lees ook: Gonnie en Gijsje

Meer informatie vind je hier.

Dikkie Dik en de taart – Klein Amsterdam Producties

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik, houd op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet.. De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

‘Dikkie Dik en de taart’. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders door Joes Boenen of Mariska Simon. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Hier vind je meer informatie.

De Roep van de Jungle – Dirk Scheele & Band

Dirk gaat in deze muzikale voorstelling op zoek in de jungle naar zijn oude vriend Japie het Apie – bekend uit de bioscoopfilm en de Dirk’s best bekeken video op YouTube. Tijdens deze zoektocht komt hij allerlei muzikale beesten tegen die Dirk helpen zijn maatje te vinden, en dit levert veel hilariteit op.

Wanneer Dirk uiteindelijk Japie treft, blijkt dat hij een swingende Apenband heeft opgericht die helaas nog een paar bandleden mist. Dit is het startsein voor de talentenjacht “De roep van de Jungle”, waarbij de kinderen in het publiek en de overige dieren strijden om een plekje op het podium samen met Dirk en de andere muzikanten. Een spetterend Jungle-Popconcert is het gevolg, waarin veel bekende en nieuwe liedjes van Dirk worden gezongen, en de kinderen in de zaal volop mee kunnen zingen en dansen. Dirk speelt deze voorstelling in een Jungle-decor samen met live muzikanten in combinatie met dans- en poppenspel.

Meer informatie vind je hier.

Muziek maken met Dirk Scheele – Dirk Scheele

Duik met YouTube-ster Dirk Scheele in de wereld van muziek! Dirk vertelt je in Muziek maken met Dirk Scheele alles over bekende instrumenten als de gitaar, piano en drums, maar laat je ook kennismaken met meer exotische klanken. Dirk zou Dirk niet zijn als hij niet enkele alledaagse voorwerpen zou omtoveren tot muziekinstrument. Wat dacht je van zingen door een kartonnen kokertje? Of de rits van je vest als nieuwe klank? Niets is te gek!

Daarnaast komen zijn muzikale dierenvriendjes om de hoek kijken en nodigt hij enkele kleine bezoekertjes uit om samen met hem een rockband te vormen. Ga jij mee muziek maken met Dirk Scheele?

Meer informatie vind je hier.

Prentenboekjesfestival; Onder de sterren en de maan – Klein Amsterdam Producties

Hoezo schijnt de maan en waarom ziet hij er altijd anders uit? Kan jij alle sterren tellen en hoe ver weg zijn ze precies? Die oneindige sterrenhemel in het donker prikkelt de fantasie van jonge kinderen.
Met Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan presenteert Klein Amsterdam Producties in samenwerking met uitgeverijen en Collectief Laag bij de Grond wederom een familiefestival: een foyerprogramma met veel bekende prentenboekfiguren en een Sterrenfabriek in combinatie met zowel een 2+ als 4+ voorstelling die aansluit bij dit thema.

Waan je tussen de sterren in de Sterrenfabriek, een theatrale installatie waar kinderen vanaf 2 jaar naar hartenlust kunnen spelen met sterren van allerlei materialen. Zacht, stevig, magnetisch. Maar sommige sterren worden wel heel bijzonder als je ze in de fabriek stopt. De Sterrenwachter kan jouw hulp goed gebruiken, dus help haar om sterren te verzamelen, of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

Lees ook: Prentenboekjesfestival

Meer informatie vind je hier.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Meneer Monster

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ is een kakelverse voorstelling van de makers van De Gruffalo en Fantastische Meneer Vos, naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch. Deze fysieke, bijna woordeloze MENEER MONSTER-productie is een hilarische slapstickvoorstelling voor 2+ en ouder over onrecht wat je aan wordt gedaan en of je gelijk halen vervolgens wel zo verstandig is.

Kijk hier voor de speellijst.

Peppa Pig Live! Schoolreisje naar het strand – VanHoorne NL

Spelletjes spelen, avonturen beleven én… in modderplassen springen! Het ondeugende, kleine varkentje Peppa Pig keert met al haar vriendjes terug naar het theater voor een spiksplinternieuw vrolijk avontuur. Beleef met Peppa het leukste dagje uit in de spetterende, nieuwe familievoorstelling: ‘Peppa Pig Live! – Schoolreisje naar het Strand’.

Beleef met Peppa de leukste avonturen in de gezellige familiemusical met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie. Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Lees ook: Peppa Pig in het theater

Woezel en Pip Singalong- Van Hoorne Entertainment

Na het grote succes van ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ en ‘Woezel & Pip en de Tijdmachine’ bestormen we in 2022 de theaters met de ‘Woezel & Pip Sing-a-Long’. Samen met Buurpoes, Charlie en het publiek richten Woezel en Pip de Vriendjesclub Band op. Maar, het opzetten van een goede band blijkt moeilijker dan gedacht. Zou het de Vriendjesclub lukken om er een groot muziekspektakel van te maken?

Het wordt één groot muzikaal meezingfeest met Woezel en Pip en al hun vriendjes, waarin ze samen met hun vriendjes in het publiek de allerleukste club ooit oprichten: de Vriendjesclub. Je weet het misschien nu nog niet, maar bij de Vriendjesclub is het altijd feest! Ook leren de leden van de Vriendjesclub een nieuwe vriend kennen. Diegene heeft ook vier poten, maar ziet er toch net wat anders uit…

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Kindermusicals & theatervoorstellingen voor kinderen vanaf 3 jaar

Kikker is Verliefd! – VanHoorne NL

Kikker, bekend van de boeken van Max Velthuijs, is al ruim 30 jaar een geliefd kinderkarakter. Eigenlijk is Kikker het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier. Maar, avontuur is ook leuk en dus komt Kikker met al zijn vriendjes naar het theater met een spiksplinternieuwe, spetterende musical ‘Kikker is verliefd!’ Ga je mee met Kikker op ontdekkingstocht in zijn onderwaterwereld?

De voorstellingen zijn vanaf december 2022 te zien in het theater.

Meer informatie vind je hier.

De Gruffalo

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel? ‘De Gruffalo’ is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen.

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

BullyBully – Maas theater en dans

Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt.

In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

Meer informatie vind je hier.

Musicals & voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar

Minidisco en het feest van Tante Rita – Minidisco Theater

Welk kind kent de hits van Minidisco niet? Bekend van o.a. Coco Loco, Dans met Tante Rita, De Dieren uit De Dierentuin en natuurlijk Tsjoe Tsjoe Wa! In een gloednieuw, grappig en knotsgek verhaal komen al deze bekende hits voorbij. Theo en zijn zusje Lulu mogen voor het eerst alleen naar het grote dansfeest van Tante Rita. Ze beleven een hilarisch avontuur in het Tsjoe Tsjoe Wa-bos en ontmoeten de meest bijzondere figuren. Het wordt spannend als er dieren uit de dierentuin ontsnappen en Brul de Leeuw in het bos blijkt rond te lopen.

Minidisco en het Feest van Tante Rita is de vrolijkste meezingmusical (4+) met 10 van de grootste en bekendste Minidisco-hits. Een verrassende swingmusical vol humor voor kinderen én hun (groot)ouders. Dit jaar in theaters door heel Nederland!

Meer informatie vind je hier.

Buurman en Buurman gaan kamperen – Buurmantheater

De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze… Voor de 5e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs de Tsjechische klussers tot leven, ditmaal in de voorstelling

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Lees ook: Recensie: Buurman & Buurman gaan kamperen in het theater

Boer Boris is de Baas – Klein Amsterdam Producties

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen deze op het toneel tot leven! Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt. Over identiteit, oorzaak en gevolg.

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een wel heel bijzondere landbouwmachine naar het theater. Gedurende de voorstelling verschijnen Boer Boris, de boerderijdieren, het prachtige landschap en zelfs de vogelverschrikkers!

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie… Als de technici zich ook nog met de inhoud van de verhalen gaan bemoeien en zelf Boer Boris willen spelen, moet Boris ingrijpen.

Meer informatie vind je hier.

Andre het Astronautje – Klein Amsterdam Producties

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? In Het Astronautje onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan.

Hij is druk in de weer op Aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Andre het Astronautje

Belle en het Beest – Van Hoorne Theater entertainment

Het hele dorp is in rep en roer. Binnenkort wordt prins Dinand 21 jaar en gekroond tot koning. Hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. De dorpsmeisjes zijn al druk bezig met hun grootse trouwplannen. Alleen Belle heeft een heel ander idee; het mooie, slimme meisje droomt van haar eigen grote avonturen buiten de dorpsmuren. Wat moet zij nu met een man? Intussen bereikt het grote nieuws ook het tovenaarshuisje van Titus en Fien. Maar, wacht eens even… als de prins koning wordt, zal Fien nooit de machtigste vrouw van het land kunnen zijn! Samen met Titus bedenkt ze een verschrikkelijke vloek: de prins verandert in een lelijk beest. Zal hij ooit nog de ware liefde vinden of blijft hij voor altijd een afzichtelijk monster?

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Lees ook: Doornroosje de Musical; recensie en verslag première

Assepoester – Van Hoorne NL

In 2022-2023 gaat de sprookjestraditie verder met Assepoester De Musical. In één van de meest romantische sprookjes volgen we het verhaal van Assepoester: een slim, sprankelend meisje dat opgroeit bij haar strenge stiefmoeder en droomt van een eigen leven. Zal het Assepoester lukken om het hart van de Prins te veroveren, vóór de klok twaalf uur slaat?

‘Assepoester De Musical’ is vanaf september 2022 te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie vind je hier.

Ernst en Bobbie weten het niet meer – Ernst, Bobbie en de Rest

De nieuwe Ernst, Bobbie en de rest theatershow heeft als titel ‘Ernst en Bobbie weten het niet meer’. Het is een doldwaas avontuur waarin grappen, avontuur en alle bekende liedjes van het duo voorbijkomen. In het nieuwste theater-avontuur van het duo staan sport en gezondheid centraal. Deze twee thema’s zijn op een speelse manier in het interactieve verhaal verweven.

Het zit Ernst en Bobbie danig tegen in dit nieuwe avontuur en ze besluiten naar het buitenland te vertrekken voor de oplossing van hun tegenslagen. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat ze door te sporten en gezond te eten hun doel kunnen bereiken. Natuurlijk loopt uiteindelijk alles goed af en brengen Ernst en Bobbie het avontuur tot een goed einde.

Lees ook: Theaterrecensie Ernst en Bobbie Vakantieshow

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Robin Hood – Stipproducties

Helemaal alleen gelaten, voor de deur van een klooster, vindt een grote bruine beer Robin Hood. Ze voedt hem liefdevol op in een groene wereld zonder grenzen, macht en hiërarchie. Dan komt Robin Hood in de mensenwereld terecht, waar Prins Jan de belastingen verhoogd zodat hij lekker van een met geitenmelk gevuld zwembad kan genieten. Dat is niet eerlijk!

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Vreemde Eend – Sally dansgezelschap Maastricht

“Goeiemorgen Buur, Goeiemorgen Buuf!” Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend? Een actueel verhaal, verpakt in een mix van spetterende dans en spel. Ruim tien jaar na de eerste versie van Sally Dansgezelschap Maastricht, krijgt deze ‘Vreemde Eend’ in samenwerking met theatergezelschap Het Laagland een vers verendek. Voor alle vreemde eendjes, tweetjes en álle anderen.

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Musicals & voorstellingen voor kinderen vanaf 5 jaar

Efteling-Theatershow Caro

Laat je verwonderen door de fantastische familieshow vol humor, muziek en acrobatiek. Draai je eigen rondje mee in een carrousel vol herkenbare momenten uit het leven gegrepen. Een visueel spektakel voor de hele familie waar woorden overbodig zijn.

De speellijst vind je hier.

Lees ook: Caro theatershow in Efteling theater & meespelen als kind figurant

Musicals & voorstellingen voor kinderen vanaf 6 jaar

De Verrukkelijke Kinder Bakshow – Rutger Bakt

Bakken is weer helemaal hip! Thuis en op televisie worden de lekkerste taarten, (cup)cakes en koekjes gebakken, en binnenkort gebeurt dat ook in het theater. De Grote Haay presenteert namelijk De Verrukkelijke Kinderbakshow. Theatermaker Mark Haayema duikt samen met Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek in de wereld van het bakken. De Verrukkelijke Kinderbakshow is een interactieve voorstelling waarin letterlijk alle zintuigen worden geprikkeld. Dat wil je niet missen!

Lees ook: De Verrukkelijke Kinder Bakshow

Meer informatie vind je hier.

Tovenaar van Oz – TheaterTerra

Dorothy woont als meisje op een boerderij en droomt over een sprookjesachtige wereld, ergens achter de regenboog. Een grote wervelwind voert haar weg naar het magische land van Oz. Daar ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een roestige blikken man zonder hart en een bange leeuw zonder moed. Samen gaan ze op pad op de Grote Gele Weg om de Tovenaar van Oz te vinden. Hopelijk vervult die Dorothy’s grootste wens: veilig terug naar huis gaan!

Lees ook: Tovenaar van Oz

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Dolfje Weerwolfje Musical

De geweldige familiemusical Dolfje Weerwolfje keert weer terug in de theaters! Kijk, geniet en zing mee met deze heerlijke musical voor het hele gezin! Dolfje is een heel gewoon jongetje. Eigenlijk valt hij geeneens zo op in de klas. Hij wordt daar zelfs gepest door een aantal jongens. Gelukkig woont hij bij het lieve gezin van zijn beste vriendje Timmie.

Op een dag tijdens volle maan gebeurt er iets met Dolfje… hij verandert in een weerwolfje! Eigenlijk is Dolfje niet zo blij met zijn verandering. Hij voelt zich anders en is bang dat zijn pleegouders hem zullen afwijzen. En dan is er nog zijn vriendinnetje Noura. Nadat Dolfje haar per ongeluk heeft gebeten is ook zij een weerwolfje geworden. Samen met Noura en Timmie bedenkt hij de beste streken om zijn pesters te laten schrikken! Of dit altijd goed gaat? Zoals Opa Weerwolf zegt: ‘een jonge weerwolf moet nog veel leren en komt vaak in de problemen’. Kom zelf maar kijken!

Meer informatie vind je hier.

Voorstellingen vanaf 8 jaar

Ik ben er even niet – Maas theater en dans

Soms wil ik er gewoon even niet zijn. Dan heb ik een camouflagepak nodig, een onzichtbaarheidsmantel of een gat in de grond waar ik doorheen kan zakken. Naar een nieuwe wereld met vuur en speciale krachten, waar ik een held ben zonder iets te hoeven doen. Ik wil geen stralend profiel zijn of een onderdeel van een complex sociaal netwerk. Ik wil gewoon spelen in een wereld van geheimen, waarin ik een avatar ben, een perfect figuur die het allemaal begrijpt. Die de wereld (of desnoods een geketende prinses) redt in een handomdraai. Laat me met rust, laat me wachten en slapen totdat ik zover ben om jullie allemaal te overbluffen.

Ik ben er even niet gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. De wens om te gamen, te vluchten in show en glitter of onder de radar te blijven is groot. Maar de buitenwereld klopt steeds op de deur en je hebt geen zin om open te doen. De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt.

Meer informatie vind je hier.

100% Coco de musical

100% COCO, de populaire boekenreeks van Niki Smit, komt naar het theater met een eigen musical! Met Claudia Kanne uit SpangaS als Coco! Coco is gek op mode en draagt ​​haar compleet eigen stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden.

Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding wordt uitgemaakt voor Coco de Clown, besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en strepensokken thuis te laten en als grijze muis door het leven te gaan. Anoniem houdt van een modevlog bij als de Style Tiger. De vlogs worden een hit, zou ze dan toch een stijlicoon worden? En Bruno, de eigenzinnige jongen van school, haar eindelijk zien?

Meer informatie vind je hier.

De Grote Efteling Koekoek Show – Efteling theater

Dat gebeurt natuurlijk niet iedere dag, maar wij hebben geluk! Hij is er nog niet, maar wij zien al iets bijzonders op toneel. Een grote machine met knoppen, hendels en een live verbinding met de Efteling! Ben jij nieuwsgierig, heb jij altijd al een keer de Python willen besturen en ben je in voor een spannend experiment? Kom dan naar de nieuwste interactieve theatershow van de Efteling. Je bent wel koekoek als je niet komt!

Meer informatie vind je hier.

ONE de musical

ONE de Musical biedt entertainment voor de hele familie. Door de geavanceerde techniek met maar liefst 450m2 aan state-of-the-art bewegende LED-panelen, het totaal vernieuwde podium met bewegende onderdelen en de sensationele stunts verzorgd door professionele free-runners, is ONE de Musical een feest voor de zintuigen.

De hoofdrollen in ONE de Musical worden vertolkt door Soy Kroon en Nienke Latten. Soy Kroon is bekend van onder andere Goede Tijden Slechte Tijden, Goodbye Norma Jeane en Mamma Mia! Nienke Latten was eerder te zien in De Gelaarsde Kat en Aladdin. Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Jeroen Phaff (Evita, Phantom of the Opera en Les Miserables), Peter Lusse (Chicago, Fien en Rembrandt de Musical).

Lees ook: One de musical

Meer informatie vind je hier.

Aladdin de musical Afas Circustheater – Stage Entertainment

Ben je klaar voor het wereldberoemde verhaal uit Duizend-en-een-nacht? Kom dan naar Disney ’s ALADDIN in het AFAS Circustheater Scheveningen. De grote Broadway-musical over de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Jasmine is al jaren een daverend succes in internationale theaters. Een wervelende show vol humor, kleurrijke kostuums en special effecten die de harten gaat stelen van het Nederlandse publiek.

Spring op het vliegende tapijt en ga mee met Aladdin op avontuur in een heel nieuwe wereld. Het wordt een rit om nooit te vergeten. In een duizelingwekkend tempo word je meegenomen in het overweldigende verhaal over romantiek, vriendschap en verraad. Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits zoals ‘A Whole New World’, ‘Friend Like Me’ en ‘Arabian Nights’.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Aladdin de musical AFAS Circustheater bezoeken

Alice in Wonderland Musical

Beleef het fantastische avontuur van Alice in Wonderland als familiemusical in het theater! Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent.

Wanneer Alice het Witte Konijn achterna gaat is er geen weg meer terug: ze komt terecht in het magische en maffe Wonderland. Ze beleeft avonturen die steeds gekker worden en ontmoet merkwaardige figuren: een dodo, een grote rups, de Kolderkat, de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Uiteindelijk keren zelfs de Hartenkoningin en haar levende kaarten zich tegen Alice! Is dit echt of allemaal een droom?

Meer informatie vind je hier.

Alle leeftijden – STIP theaterproducties

Daarnaast heeft ook STIP theaterproducties regelmatig theatervoorstellingen voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Deze wisselen echter vrij snel, daarom zijn ze niet opgenomen in het bovenstaande overzicht.

De voorstellingen en speellijsten vind je hier.

Naar welke voorstelling wil jij gaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.