Skip to Content

Overzicht leukste kinderboekenwinkels

Overzicht leukste kinderboekenwinkels

Lezen is leuk en leerzaam en dat wil je de kinderen graag meegeven. Zelf een boek uit mogen zoeken maakt het misschien nog wel veel leuker! En als het dan ook nog eens in zo’n gezellige kinderboekenwinkel kan, dan wordt het zelfs een feestje. Natuurlijk maak je er meteen een leuk dagje uit van…want de meeste kinderboekenwinkels vind je in mooie steden. Maar waar vind je een boekwinkel gericht op kinderen? Wil je iets meer dan alleen een kinderboekenwinkel; breng dan een bezoek aan het kinderboekenmuseum.

Kinderboekenwinkels Noord-Holland

De Houten Trein – Alkmaar

De Houten Trein vind je in Alkmaar. De winkel is de hele week geopend en verkoopt niet alleen boeken, maar ook speelgoed. Het is zelfs meerdere keren verkozen tot leukste winkel van Alkmaar!

Meer info vind je hier.

De Vrolijke Boekenwurm – Alkmaar

In Alkmaar vind je nog een leuke boekenwinkel. Zij bieden kleinschalige dagbesteding aan aan mensen met een verstandelijke of fysieke beperking of met een andere reden waardoor ze minder snel op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Zoals ze zelf zeggen: ‘de Vrolijke Boekenwurm, waar bijzonder gewoon is’ en gezelligheid voorop staat.

Meer info vind je hier.

De kinderboekwinkel – Amsterdam

De oudste kinderboekenwinkel van Nederland vind je in Amsterdam. Bezoek ze niet alleen live, maar houd ook hun Instagram in de gaten! De derde dinsdag van de maand zal Kirsten gasten ontvangen, zoals auteurs, uitgevers en vertalers en deze uitzending is daar live te volgen.

Meer info vind je hier.

Kiekeboek – Haarlem

Je kent Haarlem misschien al van de grote boekenmarkt…maar wist je ook dat hier een leuke kinderboekenwinkel te vinden is? Een kinderboekenwinkel die zelfs leuke activiteiten voor kinderen organiseert. Soms in samenwerking met de bieb.

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Zuid-Holland

Alice in Wonderland – Den Haag

Een boekenwinkel met het hart niet alleen bij de fysieke boeken, maar bij kinderverhalen in het algemeen. Naast boeken kun je hier dus ook terecht voor voorstellingen! En elke maand wordt er voorgelezen.

Meer info vind je hier.

Villa Paagman – Den Haag

Om het met hun eigen woorden te zeggen: in Villa Paagman wonen de mooiste verhalen. Maar het is meer dan alleen een kinderboekenwinkel. Zo kun je komen luisteren naar het sprookje van Roodkapje of geheimen ontdekken in de boekenkasten. Er is een voorleestheater en er worden diverse evenementen voor kinderen georganiseerd.

Meer info vind je hier.

Kinderboekwinkel De Giraf – Dordrecht

Een vrolijke winkel waar je eindeloos kunt zoeken. Naast boeken kun je er ook terecht voor educatieve spellen.

Meer info vind je hier.

De Kleine Kapitein – Rotterdam

Een leuke winkel met 5000 verschillende kinderboeken. Daarnaast verkopen ze ook kindermeubels – en accessoires, en kinderwagens. Geef je borstvoeding? Ook dan hebben zij hier van alles voor je te koop.

Meer info vind je hier.

Jeugdboekhandel Silvester – Leiden

Verhalen verbinden, zeggen ze zelf. En die verhalen kun je hier dan ook vinden. Want naast de verkoop van kinderboeken is er ook een verteltheater.

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Friesland

De Toverlantaarn – Leeuwarden

Een winkel die zowel boeken verkoopt voor baby’s als young-adult en alles daartussenin. Naast boeken kun je hier ook terecht voor speelgoed.

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Groningen

De Kleine Kapitein – Groningen

Een leuke winkel met 5000 verschillende kinderboeken. Daarnaast verkopen ze ook kindermeubels – en accessoires, en kinderwagens. Geef je borstvoeding? Ook dan hebben zij hiervoor van alles voor je te koop.

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Drenthe

Rapunsel – Assen

‘Rapunsel Kinderboeken en meer’ biedt boeken van heel jong tot jongvolwassen en speelgoed.

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Overijssel

Studio Pretletter – Deventer

Studio Pretletter is een kinderboekwinkel en een ‘verhalenmaakplaats’. Ze willen niet alleen het leesplezier aanwakkeren, maar ook het plezier in schrijven zelf laten ontdekken. Gericht op kinderen t/m 12 jaar.

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Utrecht – Utrecht

In de kinderboekwinkel in Utrecht valt meer te beleven dan alleen een kinderboek kopen. Zo worden er schrijfcafés georganiseerd en komen er bijvoorbeeld schrijvers langs om te vertellen en/of te signeren.

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Gelderland

De Arnhemse kinderboekwinkel – Arnhem

Meer dan 8000 verschillende kinderboeken en jeugdromans staan hier te wachten op jouw aandacht. Ook spelletjes en speelgoed kun je hier vinden.

Meer info vind je hier.

Kinderboekwinkel Nijmegen – Nijmegen

Kinderboeken en jeugdromans, meer dan 7000, knuffels en spelletjes en dat vind je ook nog eens op een prachtige plek in Nijmegen. De winkel is namelijk gelegen in een zijstraatje van de Grote Markt.

Meer info vind je hier.

Meester Mokka – Doetinchem

Deze meester heeft een breed assortiment aan kinderboeken, maar ook vrolijke cadeaus kun je hier kopen. En wat ook fijn is: er is verse koffie en huisgemaakte taarten! Dat wordt smullen van boeken én iets lekkers!

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Noord-Brabant

Boekenberg – Eindhoven

De Boekenberg heeft twee filialen in Eindhoven. De ene vind je op De Kleine Berg, de andere in de Torenallee. Naast boeken verkopen de winkels ook kaarten, knuffels en ander speelgoed.

Meer info vind je hier.

Adriaan Heinen Kinderboeken – Den Bosch

Naast boeken kun je in deze nieuwe winkel ook luisterboeken en e-readers vinden.

Meer info vind je hier.

De Kinderboekentuin – Breda

In Breda vind je de Kinderboekentuin. Met zowel nieuwe kinderboeken als de oude klassiekers. Je kunt de boeken rustig bekijken en advies wordt er met liefde gegeven. Met een groot hart voor kinderen die moeite hebben met lezen!

Meer info vind je hier.

Kinderboekenwinkel Limburg

De Kleine Tovenaar – Roermond

Boeken beleven kun je hier. Want naast de winkel is er ook het Leescafé. Hier kun je op de bank kruipen met een boek. Want een boekenkast staat er eveneens. Deze plek kun je eventueel ook afhuren voor een workshop of als werkplek. En dan is er nog het Petit-café. Het Petit-café ligt naast het hart van de winkel. Een mooie plek om, met zicht op de kinderboekenwinkel, neer te strijken en waar je lekker kunt genieten van heerlijk gebak.

Meer info vind je hier

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.