Skip to Content

Kinderfilms 2020 bioscoop

Kinderfilms 2020 bioscoop

Net als vorig jaar, is het aanbod in 2020 voor gezellige films weer gigantisch. Pixar komt met twee nieuwe films, en Disney is dit jaar ook weer goed op dreef. Hieronder hebben wij de leukste films voor de kinderen op een rijtje gezet. Zodat ook 2020 weer een leuk bioscoopjaar kan worden.

Dolittle


De excentrieke Dr. John Dolittle leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt. Op deze zoektocht krijgt de dokter gezelschap van een jonge leerling en een bonte stoet aan dierenvrienden, waaronder een paniekerige gorilla, een enthousiaste maar onnozele eend, een cynische struisvogel die continu kibbelt met een vrolijke ijsbeer, en een eigenwijze papegaai.

Releasedatum: 15 januari 2020

Lees ook: Review Dolittle

De grote Slijmfilms


De Grote Slijmfilm is geschikt voor alle leeftijden en staat in het teken van avontuur, vriendschap, creativiteit en slijm, heel veel slijm! Géza Weisz speelt Dominicus Duff, de slechterik die een hekel heeft aan slijm. Hij is de grootste speelgoedbaas van het land en ziet langzaamaan hoe slijm de verkoop van zijn eigen speelgoed tegenwerkt. Hij wil al het slijm in de wereld verbieden, maar Indy (Bibi) gaat samen met haar BFF Olivia (Rómeycia Valentijn) de strijd aan met Dominicus. Andere rollen in de film zijn weggelegd voor Vincent Visser, Ferdi Stofmeel, Sarah Nauta en Meisje Djamila.

Releasedatum; 5 februari 2020

Kruimeltje en de strijd om de goudmijn


In Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn, het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

Releasedatum; 5 februari 2020

Lees ook: Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

Prinses Emmy

Prinses Emmy is een jong meisje met een speciale gave. Zij is de enige in het koninkrijk Kandis die met paarden kan praten! Het leven kan voor Emmy niet beter: zorgeloos rondhangen met haar 26 beste paardenvriendjes, elk vernoemd naar een letter in het alfabet. Totdat haar jaloerse en sluwe nicht Gizana opduikt en haar leven zuur maakt. Beide meiden bereiden zich voor op de officiële inhuldiging op Prinsessendag. Alleen Emmy heeft het er moeilijk mee. Gizana blijft haar uitdagen en bedreigt hierdoor Emmy’s kansen. Daarnaast wordt Emmy ook uitgedaagd door haar magische boek om de ultieme test te ondergaan. Ze moet bewijzen dat zij haar magisch talent verdient. Gaat het Prinses Emmy lukken een goede prinses te worden en haar gave te behouden?

Releasedatum; 5 februari 2020

Sonic the Hedgehog


Toen de eerste trailer uitkwam van Sonic waren de mensen niet blij. De Sonic die iedereen gewend was van de games, zag er totaal niet uit als de Sonic uit de trailer. Dus het team achter Sonic heeft geluisterd naar de fans, en heeft Sonic een make-over gegeven. Zodat hij er uitziet zoals hij er uit hoort te zien. Sonic zal een spannend avontuur beleven, want hij moet zich verschuilen voor de Amerikaanse overheid. Met als leidinggevende Ivo, gespeeld door de welbekende Jim Carry.

Releasedatum 12 februari 2020

Lees ook: Sonic review

Onward


Soul is niet de enige film die uitgebracht wordt door Pixar in 2020. Onward zal ook uitgebracht worden in 2020, en ze zullen je meenemen op een magische roadtrip. Pixar stelt eigenlijk nooit teleur, dus het is eigenlijk wel een feit dat Onward ook een leuk dagje uit zal worden. De Lightfoot broers zullen samen weer op pad gaan, ze zullen hun betoverende stadje verlaten om nog een keer met hun overleden vader te kunnen zijn. Het verhaal zal verteld worden door een regisseur die zelf ook zijn vader is verloren op jonge leeftijd. Dus het verhaal zal ook een beetje realisme bevatten.

Releasedatum; 4 maart 2020

Mulan

https://youtube.com/watch?v=0jnXsAQwYuo


Disney komt wederom uit met een liveaction versie van een geanimeerde film uit de jaren 90. Met Mulan maakt Disney toch andere keuzes dan met bijvoorbeeld Lionking. Lionking gebruikte veel nostalgie, met de orginele muziek en stemmen van de jaren 90 versie. Mulan doet dat toch anders en gaat zijn eigen weg. Maar met talentvolle acteurs zoals, Jet li en donnie yen zijn de gevechten spectaculair. En met een hoofdrolspeelster genaamd Yifei Liu die 1000 acteurs heeft overtroffen voor de rol van Mulan is de film zeker waar voor je geld.

Releasedatum; 26 maart 2020

Pieter Konijn op de vlucht Peter Rabbit 2: the Runaway


Pieter konijn krijgt eindelijk mooie tijden. Alles loopt hoe het moet lopen, want boer Verhoef gaat heerlijk trouwen met de buurvrouw. En daarbovenop ligt er zelfs een boek van de konijnenfamilie in de winkel. Dus alles begint een beetje saai te worden voor de konijnenfamilie, dus ze gaan met zijn alle kattenkwaad uithalen wat uitloopt een aantal wilde avonturen. Peter rabbit 2 is niet alleen voor de kinderen, de ouderen zullen er ook veel plezier aan beleven want de oude stemmen van bijvoorbeeld Peter zijn weer terug. Met bekende stemmen zoals Daisy Ridley en Margot Robbie, zal deze film zeker een aangename verrassing zijn tussen alle Disneyfilms in van dit jaar.

Releasedatum; 8 april 2020

The SpongeBob movie: sponge on the Run


In 2020 keert SpongeBob weer terug op het grote scherm. In sponge on the Run, gaat SpongeBob terug in het verleden met zijn grote vriend Patrick. Voordat SpongeBob de beste burgers van bikiniebroek maakten. In sponge on the Run gaat SpongeBob op zomerkamp waar hij Patrick ontmoet, en het op moet nemen tegen zijn rivaal Poseiden. Poseiden die een probleem heeft met SpongeBobs geliefde huisslak Gerrit. Een reddingsmissie in Atlantis loopt wederom uit tot een groot fiasco. Waar ze onder andere ook nieuwe vrienden tegenkomen, die bijvoorbeeld in zijn gesproken door Keanu Reeves.

Releasedatum; 11 mei 2020

Scoob!


Scoobydoo is terug, maar deze keer in animatievorm. Warnerbros haalt een aantal series uit de jaren 90 terug. Ze beginnen bij scoobydoo, maar the Flinstones en the Jetsons staan ook in het rijtje. 20 jaar geleden waren er al twee scoobydoofilms in live action. Die waren alle twee een succes, en nu wordt scoobydoo geanimeerd. Maar dit is niet de scoobydoo die je gewend bent, dit is een zogeheten prequel. Dat betekent dat het zich voor de andere films afspeelt. Dus je zal zien hoe de vriendjes zoals Scooby Doo, Shaggy, Velma, Daphne en Fred elkaar hebben ontmoet. Natuurlijk zullen ze net als in de vorige films, leuke en spannende avonturen beleven.

Releasedatum; 13 mei 2020

Soul


2020 is weer een mooi jaar voor Pixar, ze komen met twee nieuwe titels Soul en Onward. Jamie Fox zal de stem inspreken voor Joe Gardner, een muziekleraar uit New York die een passie heeft voor Jazz. Joe zal uit zijn lichaam treden en belanden in het zogeheten you seminar. Dat is een plek waar nieuwe zieltjes een passie zullen aannemen, voordat ze in een babylichaam treden. Daar krijgt Joe nieuwe vriendjes zoals 22, die al sinds het begin van de mensheid er naar snakt om ook een lichaam te kunnen betreden. Als je bekend bent met de film Ratatouille, dan zal de animatie van soul je zeker wel aanspreken. Met de vertrouwde Pixar-animatie zal het kijkplezier er zeker wezen. En met een soundtrack die de film een leuke gezellige sfeer geeft, zal ook soul een leuke kijkervaring zijn.

Releasedatum ; 19 juni 2020

Minions: The rise of gru

In 2020 zijn de Minions dan eindelijk weer terug van weg geweest, in 2015 hebben wij ze voor de laatste keer gezien. Maar in 2020 maken ze weer een comeback. In de eerste minionsfilm kregen wij een cameo van een jonge Gru. In de mionions 2 : the rise of Gru, zullen de Minions Gru voor het eerst helpen met een kwaadaardige missie. En als kers op de taart zal de acteur genaamd Mel Gibson ook een cameo in de Minions 2 hebben.

Releasedatum 3 juli 2020

Meer films vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.