Skip to Content

Overzicht Klimparken peuters kleuters

Overzicht Klimparken peuters kleuters

Veel klimbossen of klimparken bieden meerdere klimparcoursen aan, op verschillende niveaus. Helaas vallen de jongste kinderen buiten de boot, omdat er een minimale lengte nodig is. Toch zijn ze er wel: parken waar ook kleuters al kunnen klimmen. De jongste leeftijd die we konden vinden was 4 jaar.

Klimbos Garderen

Bij Klimbos Garderen gaat er in 2023 wat veranderen. Misschien heb je gehoord over het netventureparcours maar deze is er niet meer. Klimbos Garderen liet ons weten dat in plaats daarvan er 2 echte klimparcoursen voor terug komen.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen dan dus ook een echte klimbeleving ervaren. Hoe stoer! Vanaf voorjaarsvakantie 2023 is dit te boeken.

Meer info over Klimbos Garderen vind je hier.

Fun Forest Almere, Amsterdam, Rotterdam en Venlo

Bij Fun Forest in Almere staan 8 klimparcoursen voor je klaar. Twee ervan zijn geschikt voor kinderen vanaf 110 cm (ze zeggen 6 jaar). De andere parcoursen zijn geschikt voor kinderen vanaf 130 of 150 cm. Met oplopende moeilijkheidsgraden, uiteraard. Elkaar afwisselen van de wacht op de kinderen en even zelf klimmen! Dat kan zelfs op heel hoog niveau.

In Amsterdam zijn voor kleintjes 3 parcoursen te vinden! Ook nu dus vanaf 110 cm. In totaal zijn er zelfs 10 parcoursen. Waarvan er twee als zwart (dus heel moeilijk) worden omschreven.

In Rotterdam mogen de jongsten op twee parcoursen hun technieken uitproberen. In totaal zijn er 9, waarbij je ook hier keuze hebt uit diverse niveaus. Variërend van heel makkelijk tot heel moeilijk.

In Venlo vind je ook nog een Fun Forest. Venlo heeft 9 parcoursen, eveneens van groen (vanaf 110 cm, dit zijn er 2), tot zwart. Maar er is ook nog een Quickflight naast die 9 parcoursen.

Meer info vind je hier.

Molecaten Outdoor Drenthe in Wezuperbrug

Molecaten Outdoor Drenthe biedt 4 parcoursen om te klimmen. Voor kinderen vanaf 100 cm (tot 130 cm) is er een eigen klimparcours. Zij kunnen hierop klauteren op een hoogte van 1 meter.

De overige parcoursen zijn op 4 en 7 meter hoogte en uiteraard niet geschikt voor de kleintjes, maar misschien wel voor een ouder broertje of zusje of voor jullie zelf. Molecaten biedt naast een klimpark ook een skibaan, multigolf, sup- en kanoverhuur en een skatepark.

Meer info vind je hier.

Joytime Outdoor Klimpark Grolloo

In Drenthe vind je dit klimpark, waar 7 verschillende klimparcoursen zijn. Voor kinderen vanaf 4 jaar is ook een klimparkje. De kinderen mogen maximaal 1.35 cm zijn. Zij hebben hun eigen parcours, wat wel lijkt op de overige varianten. Uiteraard zit het alleen wel dichter bij de grond.

Leuk om met een gezin met kinderen van verschillende leeftijden heen te gaan, want iedereen kan dus naar eigen niveau klimmen.

Verder kun je hier ook nog klimmen in een nettenparcours en is er een avonturenpad. Er is een ‘boomhut’, een bungeezipline en er kunnen vlotten gebouwen worden. Kortom: er is van alles te beleven in Grolloo.

Meer info vind je hier.

Klimbos Zeeuwse Helden

De held uithangen in Zeeland? Ga dan naar Westenschouwen. In dit klimbos is een route te vinden die geschikt is vanaf 5 jaar (115 cm).

Het parcours gehaald en is het kind tussen de 5 en 8 jaar oud? Dan krijgt hij/zij een diploma! In totaal zijn er 6 klimparcoursen, dus ook voor jou is er vast één te vinden. Staatsbosbeheer heeft voor de allerkleinsten speeltoestellen geplaatst bij de excursieschuur. Daar mag gratis gespeeld worden.

Meer info vind je hier.

KlimKong Sevenum

In Sevenum, Limburg, vind je KlimKong. Klimmen in een heel andere setting. Het parcours loopt namelijk door een ‘boot’. Weliswaar geen echte boot, maar toch. Op het onderdek, op anderhalve meter hoogte, kom je via obstakels bij een klimnet.

En vervolgens ga je via een brug en touwbrug naar de loopplank en heb je de wal weer bereikt. Op het dek vind je nog meer hindernissen op een moeilijker niveau en voor de ‘echte’ stuurlui ga je op 10 meter hoogte ‘het zeil hijsen’.

Het onderdek is geschikt voor kinderen van 4 – 7 jaar. Ze stellen dat de minimale reikhoogte 140 cm moet zijn.

Meer info vind je hier.

Klimrijk Brabant

In Noord-Brabant kun je in Veldhoven klimmen. Klimrijk heeft echt aan de kleintjes gedacht. Vanaf 4 jaar kunnen ze klauteren in het Pico-parcours. Dit parcours heeft 3 verschillende routes! En je kind kan maar liefst 25 hindernissen nemen.

Een ander idee is om op verkenning te gaan door het Netten Adventure. Geschikt voor groot en klein, dus jij mag gewoon mee op ‘nettenavontuur’.

Meer info vind je hier.

Klimbos Klimdaris op Terschelling

Je moet er even wat voor doen om er te komen, maar ook op Terschelling kun je klimmen. Het park heeft 4 verschillende routes en je mag twee uur lang klimmen. Je kunt hier een juniorparcours vinden, geschikt vanaf ongeveer 4 jaar.

Je mag als ouder vanaf de grond je kind begeleiden en hoeft daarvoor niet extra te betalen. Naast het juniorparcours is er het Highrope-parcours. Deze is bedoeld voor kinderen/volwassenen vanaf 1.30 m.

Verder is hier een escaperoom te vinden.

Meer info vind je hier.

Klimmen voor peuters

Het is al zoeken naar klimbossen voor kleuters. Dus voor peuters wordt het nog ingewikkelder. Echte klimparken waren niet echt te vinden. (Weet je er 1? Laat het ons dan weten!). Wil je toch wel klauterplezier voor je kleintje en dan niet in een speelparadijs?

Misschien is een bezoek aan het Heijderbos dan wel een mooi idee. In de Jungle Dome kun je ook over hangende bruggen lopen en ander klauterwerk verrichten. Weliswaar heel anders dan een klimpark, maar wel heel leuk en in een echte junglesetting.

Meer info vind je hier.

Wil Cats
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.