Skip to Content

Koninklijk Paleis Napels

Koninklijk Paleis Napels

Het Koninklijk Paleis van Napels is een van de meest indrukwekkende en historische bezienswaardigheden in de stad. Het paleis, ook wel bekend als het Palazzo Reale, ligt in het centrum van Napels en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. In dit artikel zullen we de geschiedenis en hoogtepunten van het Koninklijk Paleis van Napels verkennen.

Koninklijk Paleis Napels

Het Koninklijk Paleis van Napels is een van de meest indrukwekkende en historische bezienswaardigheden in de stad. Het paleis biedt bezoekers een unieke kijk op de geschiedenis en cultuur van Napels en is een must-see attractie voor elke reiziger die deze fascinerende stad bezoekt.

Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis of gewoon wilt genieten van de prachtige architectuur en tuinen, het Koninklijk Paleis van Napels is zeker een bezoek waard.

Geschiedenis

Het Koninklijk Paleis van Napels werd gebouwd in de vroege 17e eeuw, op bevel van koning Filips III van Spanje. Het paleis werd gebouwd op de site van een oud kasteel dat dateert uit de 13e eeuw en was bedoeld als een residentie voor de koningen van Spanje die Napels regeerden.

Het paleis werd in de loop van de eeuwen uitgebreid en gerenoveerd en werd in de 18e eeuw verfraaid met fresco’s, schilderijen en decoraties in barokstijl. Tijdens de Napoleontische oorlogen werd het paleis in beslag genomen door de Franse troepen en diende het als een tijdelijke residentie voor Napoleon Bonaparte. Na de val van Napoleon werd het paleis teruggegeven aan de koningen van Spanje, die het tot 1860 gebruikten als residentie.

In de 19e eeuw, na de eenwording van Italië, werd het paleis eigendom van de Italiaanse staat en werd het gebruikt als regeringsgebouw en later als museum.

Hoogtepunten

Het Koninklijk Paleis van Napels heeft vele hoogtepunten en attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier zijn enkele van de meest opvallende:

Koninklijke Appartementen

Het paleis heeft een aantal prachtig ingerichte koninklijke appartementen die open zijn voor het publiek. Deze appartementen zijn voorzien van luxueuze meubels, prachtige fresco’s en schilderijen en decoraties in barokstijl. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de woon- en slaapkamers van de voormalige koningen en koninginnen en zich voorstellen hoe het leven in het paleis er vroeger uitzag.

Sala del Trono

De Sala del Trono, of Troonzaal, is een indrukwekkende zaal die werd gebruikt voor officiële ontvangsten en ceremonieën. De zaal is versierd met prachtige fresco’s en heeft een grote troon in het midden.

De Sala dei Cinquecento

Dit is een van de grootste zalen in het paleis en was oorspronkelijk bedoeld als ontvangsthal voor de Spaanse koningen. De zaal is versierd met fresco’s, schilderijen en beelden en wordt nu gebruikt voor tentoonstellingen en evenementen.

Kapel van San Gennaro

De kapel van San Gennaro is een prachtige kapel die zich in het paleis bevindt. De kapel is gewijd aan de beschermheilige van Napels, San Gennaro, deze herbergt de schat van de heilige, waaronder zijn schedel en een aantal zeldzame en waardevolle voorwerpen. Ook is er een indrukwekkend altaar en een verzameling van prachtige kunstwerken.

De tuinen

De tuinen van het Koninklijk Paleis van Napels, ook wel bekend als de Giardini del Palazzo Reale, zijn een oase van rust en groen in het hart van de stad. De tuinen zijn als park toegankelijk voor het publiek en bieden een prachtig uitzicht op het paleis en de omliggende gebouwen en lopen helemaal door tot aan de rivier de Taag.

De tuinen van het Koninklijk Paleis van Napels werden aangelegd in de 17e eeuw, kort nadat het paleis was gebouwd. De tuinen waren bedoeld als een privé-ontspanningsruimte voor de koningen en koninginnen die het paleis bewoonden.

In de loop van de eeuwen werden de tuinen uitgebreid en aangepast aan de heersende mode van de tijd. In de 18e eeuw werden er barokke fonteinen, beelden en tuinornamenten toegevoegd, terwijl in de 19e eeuw er een romantische tuin werd aangelegd in Engelse stijl.

Theater San Carlo

Het Teatro di San Carlo (Theater van San Carlo) is een historisch operahuis in Napels, Italië. Het theater werd in 1737 opgericht door koning Karel VII van Napels en Sicilië en is daarmee het oudste nog bestaande operahuis in Europa.

Het theater staat bekend om zijn prachtige architectuur, met een indrukwekkende neoklassieke façade en een groot auditorium dat plaats biedt aan meer dan 1.300 toeschouwers. Het interieur van het theater is rijkelijk versierd met fresco’s, beelden en schilderijen, en het heeft een van de grootste operascènes ter wereld.

Het San Carlo-theater heeft in de loop der jaren vele beroemde operastukken georganiseerd, met optredens van beroemde artiesten zoals Enrico Caruso, Maria Callas en Luciano Pavarotti. Het theater is een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Napels en is nog steeds een populaire locatie voor operaliefhebbers van over de hele wereld.

Nationale Bibliotheek van Napels:

De Nationale Bibliotheek van Napels, ook wel bekend als de Biblioteca Nazionale di Napoli, is een van de oudste en belangrijkste bibliotheken van Italië. De bibliotheek werd opgericht in de 18e eeuw en herbergt een uitgebreide collectie van meer dan 1,5 miljoen boeken, manuscripten, kaarten en andere historische documenten.

Het gebouw waarin de bibliotheek is gevestigd, het voormalige klooster van de karmelieten, is zelf ook een historisch monument en is prachtig versierd met fresco’s, beelden en schilderijen. De collectie van de bibliotheek is zeer divers en omvat zeldzame en waardevolle werken uit de Middeleeuwen, de Renaissance en de Moderne Tijd, evenals een aanzienlijke collectie muziekmanuscripten en kaarten.

Bezoekersinformatie

Het Koninklijk Paleis van Napels is geopend voor bezoekers van dinsdag tot zondag, van 9:00 tot 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt ​​10 euro voor volwassenen en 5 euro voor studenten en senioren. Kinderen onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Bezoekers kunnen het paleis op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een rondleiding met een gids. Audiogidsen zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Frans en Duits.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.