Skip to Content

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell

De Sinterklaasperiode is ieder jaar weer een feestje. Onze kinderen (2, 4 en 6 jaar) zijn al weken in de ban van Sinterklaas en leven het liefste dag en nacht in hun Pietenpakken. Ieder jaar proberen we de beste man en zijn Pieten te ontmoeten.

Toen ik onze drie kids vertelde dat we Sint zouden gaan ontmoeten in Duinrell kon hun geluk niet op. En zo reden we met drie kleine Pieten op de achterbank naar Wassenaar. In Wassenaar is Duinrell omgetoverd tot Landgoed van Sinterklaas. We hebben er zin in!!

Sinterklaassfeer bij Duinrell

Bij de entree klinkt vrolijke Sinterklaasmuziek en staat een vrolijke, lieve Piet die ons welkom heet. En oh, zien we daar nou héél veel cadeautjes staan? Onze kids beginnen te rennen en roepen enthousiast uit ‘ik zie weer een Piet’. Dit belooft een leuke dag te worden, let the fun begin!

We wandelen over het park om een beeld te krijgen waar de Sint-activiteiten zijn. Al snel hebben we een onderonsje met de Politiepiet. Onze oudste zoon Sam vertelt dat hij sinds vandaag zijn veters kan strikken.

Politiepiet vertelt dat hij dat allang had gehoord. Een high five en wat foto’s later wandelen we weer verder. Hoe kan het nou dat hij al wist dat ik kan veterstrikken vraagt Sam? Tsja schat, Pieten weten van alles.

SiSaSinterklaasconcert

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde

Natuurlijk willen wij het SiSaSinterklaasconcert niet missen, daarom besluiten wij daar als eerste heen te gaan. In een volle zaal zitten we vol spanning te wachten. De lampen gaan uit, de spot gaat aan en daar verschijnen op luide muziek de Party Pieten.

Ik zie drie grote glimlachen op de gezichten van onze kids. Of we zin hebben in een feestje, vragen de Party Pieten. Jaaaa, hoor ik hard naast me! De Party Pieten vertellen dat ze een aantal gasten hebben tijdens hun concert en de eerste gast is niemand minder dan Sita. Sita en de Party Pieten zingen de leukste Sinterklaasliedjes en onze kinderen zingen vrolijk mee!

Ook Diva-Piet is een eregast tijdens het concert en in haar schitterende glitter-pietenpak zingt ze vrolijk mee. Ze maken er een feestje van.

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde

Sita en de Party Pieten kondigen vervolgens de hoofdact aan; Sinterklaas. Maar dan blijft het akelig stil op het podium, geen Sinterklaas te zien. Oh jee! Sita raakt lichtelijk in paniek en ook de Party Pieten weten niet meer wat ze moeten doen.

De Politiepiet wordt gebeld; Sinterklaas is kwijt!. Politiepiet zou geen Politiepiet zijn als hij het niet wist op te lossen. Hij belooft dat hij Sinterklaas gaat zoeken als Sita en de Pieten het feestje vrolijk voortzetten.

Onze kinderen moeten hard lachen als we op het scherm zien dat Politiepiet Sinterklaas met zijn zwemband in het Tikibad vindt.

En dan klikt er ineens een harde sirene. Het is de Politiepiet in zijn politiewagen met Sinterklaas! De Politiepiet weet Sinterklaas nog net op tijd bij het concert te brengen. Sinterklaas zingt vervolgens uit volle borst mee met de Party Pieten en Sita!

Tip: Het SiSaSinterklaasconcert vindt een aantal keer per dag plaats, check van te voren de tijden zodat je zeker weet dat je de show niet mist.

De Pietenparade

Tijdens het SiSaSinterklaasconcert vraagt Sinterklaas of we komen kijken bij de Pietenparade. Onze kinderen willen niets liever! Eerst gaan we in wat attracties. Piet start de trein en daar gaan onze kinderen voor een ritje in het treintje.

Wat leuk dat ook bij de attracties Pieten te vinden zijn! Als er omgeroepen wordt ‘nog 15 minuten tot de Pietenparade’ worden onze kids wat zenuwachtig en willen ze alvast langs de kant klaar gaan staan. We hebben een topplekje, laat de parade maar beginnen!

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde
Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde
Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde

Wat is de Pietenparade leuk! Ontzettend leuk! Dansende Pieten stelen de show tijdens de parade. Er komen steeds andere voertuigen met Pieten erop langs. Zo zien we een race-piet, een Opa- en Oma-piet in een scootmobiel, een Piet in een tractor en een gigantische limousine met Diva-piet.

Ook Politiepiet is van de partij. Als hij langs ons rijdt, roept hij naar onze zoon ‘je veter zit los!’. Een grapje natuurlijk, maar wat heeft die Piet goed het veterstrikverhaal van Sam onthouden! En natuurlijk komen ook Sinterklaas, Sita en Rick de Kikker langs in de parade op een grote pakjesauto! Wat een vrolijke bedoening.

Warme choco

Stilstaan tijdens de parade heeft voor koude handen gezorgd . Een warme chocolademelk met slagroom lijkt ons een goed idee. Terwijl wij bestellen, maken onze kids vele rondjes in de draaimolen die je in het restaurant vindt. Als het lekkere drankje ons heeft opgewarmd gaan we naar het Huis van Sinterklaas.

Het Huis van Sinterklaas

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde

Tijdens Sints verblijf op Duinrell wil hij natuurlijk goed uitrusten en daarom is er op Duinrell een fijn plekje voor de Sint en zijn Pieten gecreëerd. In het huis kun je zien waar Diva-piet slaapt, hoe de pakken voor de Pieten worden gemaakt en zelfs het bed van Sinterklaas zien. Het huis staat vol pakjes, pepernoten en natuurlijk zijn er veel Pieten aanwezig.

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde

Onze kinderen volgen een lesje op de Pietenschool en tellen mijters. Ze proeven bij de Bakpiet of de pepernoten wel goed gelukt zijn dit jaar! Als de Bakpiet ineens pepernoten wegtovert, staan onze kids met hun mond vol tanden.

We krijgen we een slaapkamerconcert van pieten in pyjama en doen een kaartje in de brievenbos van Sinterklaas. We mogen van Piet stiekem in de pakjeskluis kijken en zien allerlei Pieten cadeautjes inpakken. We kijken of we ergens een pakje zien staan voor ons, wie weet krijgen we dat pakje vanavond wel in onze schoen!

Attracties open in de winter

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde

Als we de Sintactivteiten gedaan hebben, mogen onze kids nog spelen op het park. Er zijn genoeg winterattracties open tijdens het Landgoed van Sinterklaas. Ook bezoeken we Americo nog en we aaien hem zachtjes.

We krijgen veel snoepgoed van allerlei lieve Pieten. Ik geloof niet dat we onze kids op de terugweg straks nog horen. Genoeg te snoepen voor onderweg!

Als we op weg zijn naar de uitgang zien we de Politiepiet weer. Hij komt op Sam afgelopen en vraagt of hij eens wil laten zien hoe hij zijn veters strikt. Een beetje gespannen strikt Sam zijn veters! De Politiepiet heeft het echt gemaakt bij Sam!

Ook naar het Landgoed van Sinterklaas?

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell - Reisliefde

Wij hebben een superdag bij Sinterklaas en zijn Pieten. De aankleding van het park is mooi, de Pieten zijn vrolijk en lief. Het concert is spannend en de Pietenparade echt een feest! Een dagje naar het Landgoed van Sinterklaas is absoluut aan te raden.

Natuurlijk kun je naast alle Sint-activiteiten ook de winterattracties van Duinrell bezoeken. Ga bijvoorbeeld in de Kikkerachtbaan, speel in de speeltuin of maak een ritje in een treintje.

Of plons na afloop lekker in het Tikibad voor een warme duik! Je bezoekt het Landgoed van Sinterklaas op zaterdag 1 of zondag 2 december. Voor meer informatie of kaartjes, bezoek je de website van Duinrell.

Deze gastblog is geschreven door Ilse. Op avonturensparen.com schrijft zij over reizen en uitstapjes met kinderen.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.