Skip to Content

Werelds langste hangbrug opent in Tsjechië

Werelds langste hangbrug opent in Tsjechië

In het Moravische Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník gaat dit voorjaar de langste hangbrug ter wereld open. De loopbrug genaamd Sky Bridge 721 overbrugt een afstand van bijna driekwart kilometer.

Sky Bridge 721; langste hangbrug ter wereld

Dolní Morava; Langste hangbrug ter wereld en boomkroonpad Tsjechië

Het bergresort Dolní Morava krijgt ’s werelds langste hangbrug. Dolní Morava ligt in het noordoosten van Tsjechië tussen het Adelaarsgebergte en het Jeseníkgebergte en heeft al een rodelbaan, boomkroonpad en andere attracties. Met zijn lengte van 721 meter verbreekt de brug het record van de momenteel 516 meter lange brug in het Aroucagebied in Portugal. In mei gaat de nieuwe attractie open voor de eerste bezoekers.

De voetgangersbrug, genaamd Sky Bridge 721, verbindt twee bergkammen en overspant de schitterende Mlýnické-vallei op een hoogte van 95 meter. Omgeven door de pure natuur van de berg Králický Sněžník, biedt het zijn bezoekers een betoverend uitzicht op het landschap. Bezoekers kunnen de brug op een hoogte van 1.125 meter betreden en verlaten de brug tien meter hoger.

Na het oversteken van de vallei is er de kans om de lokale natuur en geschiedenis te ontdekken. Er wordt een educatief natuurpad aangelegd genaamd “The Bridge of Time”. Via 10 panelen wordt men geïnformeerd over onderwerpen zoals milieubescherming, de geschiedenis en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava tegen de achtergrond van gebeurtenissen die de republiek heeft meegemaakt van 1935 tot heden.

Boomkroonpad

Dolní Morava; Langste hangbrug ter wereld en boomkroonpad Tsjechië

In Tsjechië zijn er meer dan 350 uitzichttorens, waarvan de boomkroonpaden misschien wel de meest bijzondere constructies zijn. Het eerste boomkroonpad werd geopend in Lipno in 2012 en was direct een succes. In december 2015 kwam er ook een boomkroonpad in Dolní Morava en bijzonder aan deze uitzichttoren is dat het vaak in de wolken ligt. In de regio Janské Lázně in het Reuzengebergte vind je ook een boomkroonpad, de hoogste en langste van allemaal.

Het boomkroonpad “ Stezka Korunami Stromů ” in de Janské Lázně regio in het Reuzengebergte is een belangrijke aanvulling op de Tsjechische lijst van unieke uitzichttorens. De route begint ondergronds, ongeveer vijf meter onder het oppervlak. In de ondergrondse ruimte worden bezoekers geïnformeerd over het complexe wortelsysteem van boomsoorten in het Reuzengebergte en de diersoorten die er leven. Deze ondergrondse tentoonstellingsruimte is uniek, niet alleen voor Tsjechië maar ook in de rest van de wereld.

De loopbrug brengt bezoekers tot 24 meter hoogte. Deze is 1.511 meter lang en daarmee het langste boomkroonpad van heel Europa. Op het pad kan men door middel van informatiepanels leren over de inheemse flora en fauna. De observatietoren is 45 meter hoog en is hiermee de hoogste observatietoren in Tsjechië. Vanaf de toren is er een indrukwekkend uitzicht over de 150 jaar oude bomen van Krkonoše. Op de top kan men kiezen om dezelfde route terug te nemen of naar beneden te glijden met de reusachtige glijbaan van 50 meter.

Wandelen en fietsen

Naast bijzondere attracties in de natuur heeft Tsjechië duizenden kilometers aan fiets- en wandelpaden. Regelmatig worden deze routes verbeterd, aangepast en uitgebreid. Recent heeft Tsjechië een thru-hikingroute gekregen, een langeafstandsroute van maar liefst 2000 kilometer die bijna alle gebergtes in het land doorkruist.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Willem schreef:

    Kunt U mij vertellen wat een kaartje kost voor het langste looppad van de Wereld

    • Redactie Reis-liefde schreef:

      Dat staat op de website zelf; de ervaring leert dat prijzen kunnen veranderen. Daarom dat we die niet vermelden om onjuistheden te voorkomen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.