Skip to Content

De leukste musea om met je tiener / puber te bezoeken

De leukste musea om met je tiener / puber te bezoeken

Het kan soms lastig zijn om je tiener van de computer of telefoon af te krijgen. Tieners vinden het nu eenmaal leuk om dag in, dag uit op sociale media en spelletjes te zitten.

Gelukkig zijn er genoeg activiteiten die je met je gezin kunt ondernemen, waardoor je kinderen ook eens wat anders dan hun scherm te zien krijgen. Wij hebben de leukste musea voor je op een rijtje gezet!

Anne Frank Huis, Amsterdam

Dit museum is gewijd aan de beroemde dagboekschrijfster die stierf in de Holocaust. Tieners kunnen hier leren over haar leven en wat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt.

Meer info vind je hier.

bodyWORLDS Amsterdam

Dit een anatomisch museum met echte menselijke lichamen die bewaard zijn gebleven door middel van een proces dat plastinatie heet. Dit klinkt misschien een beetje vies, maar het is echt interessant om te zien hoe ons lichaam van binnen werkt. Als je van wetenschap houdt of als je gewoon nieuwsgierig bent naar hoe de mens werkt, is dit echt een aanrader!

Meer info vind je hier.

Madame Tussauds, Amsterdam

Gelegen in het centrum van Amsterdam, is een wassenbeeldenmuseum met levensechte replica’s van zowel Nederlandse als internationale beroemdheden. Dit museum is zeker een aanrader voor iedereen die beroemdheden van dichtbij wil zien (zonder met de paparazzi te maken te krijgen).

Meer info vind je hier.

Lees ook: Madame Tussauds in Amsterdam: Een onvergetelijke ervaring

Moco Museum, Amsterdam

Het Moco Museum is een particulier museum gevestigd aan het Museumplein te Amsterdam en Barcelona, Spanje. Het is een instituut dat zich toelegt op het exposeren van moderne en hedendaagse kunst. Het museum wil moderne en hedendaagse kunst toegankelijk maken voor een breed en jong publiek.

Meer info vind je hier.

Lees ook: MOCO museum Amsterdam met kinderen

Nemo Science Center, Amsterdam

Dit wetenschapsmuseum is perfect voor nieuwsgierige geesten. Er zijn veel praktische tentoonstellingen waar je tiener van kan genieten.

Lees ook: NEMO Science Center Amsterdam

Meer info vind je hier.

Ons Huis, Amsterdam

Een uniek museum dat zich richt op de geschiedenis van Amsterdam door de lens van zijn bewoners. Dit museum is perfect voor gezinnen die meer willen leren over de stad die ze bezoeken. Met interactieve tentoonstellingen en audiotours zal Our House je tiener zeker boeien en een geschiedenisles geven die ze niet snel zullen vergeten.

Meer info vind je hier.

Rembrandts Amsterdam Experience, Amsterdam

Een echte must-see voor kunstliefhebbers van alle leeftijden. Dit museum biedt een meeslepende ervaring die je terugbrengt in de tijd naar de Nederlandse Gouden Eeuw. Met meer dan 200 originele schilderijen en etsen van Rembrandt, zal je familie versteld staan van het pure talent dat te zien is.

Dit interactieve museum laat bezoekers in de schoenen stappen van Rembrandt van Rijn, één van Nederlands beroemdste schilders. Gelegen in de historische wijk van Amsterdam, is de Rembrandts Amsterdam Experience perfect voor geschiedenisfanaten en kunstliefhebbers.

Meer info vind je hier.

Ripley’s Believe It or Not, Amsterdam

Deze wereldberoemde museumketen is eindelijk naar Amsterdam gekomen! Met bizarre en verbazingwekkende voorwerpen uit de hele wereld is Ripley’s perfect voor iedereen die graag leert over de vreemde en wonderlijke kant van het leven.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Ripley’s Believe It or Not, Amsterdam

Straat – Amsterdam Street Art Museum, Amsterdam

Deze relatief nieuwe toevoeging aan de Amsterdamse musea biedt bezoekers de kans om de levendige straatkunst van dichtbij te bekijken. Met werk van zowel lokale als internationale kunstenaars is het Amsterdam Street Art Museum perfect voor elke kunstliefhebber(of Instagrammer!)

Lees ook: Amsterdam Street Art Museum

Meer info vind je hier.

Upside Down, Amsterdam

Dit interactieve museum laat je de regels bepalen en verkennen in een geheel nieuwe dimensie. Het is een unieke combinatie van een museum, nachtclub, pretpark en meer, compleet met kleurrijke achtergronden en boeiende trucs. Het is de perfecte plek om die trendy TikTok-video’s of Instagram-waardige foto’s vast te leggen.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Upside Down Amsterdam

WONDR, Amsterdam

Dit is een kunstmuseum dat zich richt op interactieve en meeslepende ervaringen. Je tiener zal de kunstwerken op een geheel nieuwe manier kunnen verkennen.

Meer info vind je hier.

Youseum, Amsterdam & Leidschendam

Een interactief museum waar je op een nieuwe manier van kunst kunt genieten. Met meer dan 60 verschillende spellen en activiteiten is Youseum perfect voor gezinnen met tieners die graag op hun telefoon zitten. Van schilderen tot beeldhouwen.

Dit is dé plek voor je ontluikende kunstenaar. Ze kunnen hun creatieve kant verkennen met een verscheidenheid aan interactieve kunsttentoonstellingen. Er is ook een café op het terrein, zodat je kunt ontspannen terwijl je tiener zich tegoed doet aan creativiteit.

Lees ook: Youseum Westfield Mall of the Netherlands Leidschendam

Meer info vind je hier.

Madurodam, Den Haag

Deze miniatuurstad ligt in Den Haag en bevat modellen van enkele van Nederlands meest iconische monumenten, waaronder windmolens, grachten en traditionele Nederlandse huizen. Madurodam is perfect voor iedereen die van fotografie of architectuur houdt. Daarnaast zijn er ook meerdere attracties.

Lees ook: Madurodam

Meer info vind je hier.

Museum Gevangenpoort, Den Haag

Als je tiener geïnteresseerd is in geschiedenis, dan is dit de plek voor hem of haar. Museum Gevangenpoort is een voormalige gevangenis die is omgebouwd tot een museum. Het is een geweldige manier om te leren over de geschiedenis van straf en opsluiting in Nederland. Er zijn ook enkele uitstekende interactieve tentoonstellingen die je tiener bezig zullen houden.

Meer info vind je hier.

Akwart Experience, Elst

Dit is een museum waar alles draait om augmented reality. Er zijn tal van interactieve displays waar je kinderen van kunnen genieten.

Meer info vind je hier.

Storyworld, Groningen

Dit museum is perfect voor je film liefhebbende tiener. Ze kunnen leren over de geschiedenis van de film en zelfs hun eigen film maken in één van de studio’s op het terrein. Er is ook een café als je even moet pauzeren van alle opwinding.

Meer info vind je hier.

Mind Mystery, Horst

Deze tentoonstelling gaat helemaal over de kracht van de geest. Met optische illusies, geheugenspelletjes en andere uitdagingen zal je tiener zijn hersens moeten gebruiken om door deze tentoonstelling heen te komen. Ze zullen zoveel plezier hebben dat ze niet eens doorhebben dat ze aan het leren zijn!

Meer info vind je hier.

Les ook: Mind Mystery Park Horst

Corpus Experience, Leiden

Het herenhuis Corpus is een prachtig voorbeeld van Leidse Nederlandse architectuur. Maar meer dan dat, het zit vol fascinerende geschiedenis. Van zijn dagen als privéwoning tot zijn huidige incarnatie als museum.

Meer info vind je hier

Naturalis, Leiden

Dit is één van ’s werelds toonaangevende natuurhistorische musea. Met meer dan 4 miljoen tentoongestelde exemplaren is het gemakkelijk om te verdwalen in dit enorme museum. Maar er is genoeg voor je tiener om van te genieten, van het praktijkgerichte Discovery Center tot de Wildlife Garden waar ze enkele van de interessantste planten en dieren uit de natuur van dichtbij kunnen zien (en ruiken!). En met gratis Wi-Fi in het hele museum kunnen ze hun favoriete foto’s in realtime delen met hun vrienden!

Lees ook: Naturalis Biodiversity Center Leiden

Meer info vind je hier.

Remastered Experience, Rotterdam

Ervaar wat je nog nooit hebt meegemaakt: De oude Hollandse Meesters bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters. De beste Nederlandse digitale studio’s hebben een nieuwe wereld gecreëerd. Een wereld waarin je wordt meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, waarin je wordt ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en waarin je kunt dansen op de beat van Mondriaans “Victory Boogie Woogie”.

Lees ook: Remastered Experience Rotterdam

Meer info vind je hier.

Museum Voorlinden, Wassenaar

Dit hypermoderne museum is gevestigd in een prachtig landgoed net buiten Den Haag. Met een wereldberoemde collectie hedendaagse kunst en een prachtige beeldentuin is Museum Voorlinden een must voor elke kunstliefhebber.

Meer info vind je hier.

Nationaal Videogame Museum, Zoetermeer

Dit unieke museum schetst de geschiedenis van videospellen vanaf de begindagen tot heden. Met klassieke arcadespellen, consolegames en zelfs virtual reality ervaringen is het Nationaal Videogame Museum perfect voor elke gamer (of niet-gamer!) in je gezin.

Meer info vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.