Skip to Content

Libelle zomerweek festival beurs

Libelle zomerweek festival beurs

Een beetje last minute kwam er deze week een uitnodiging voor een persontbijt van Scoupy op de Libelle Zomerweek in Flevoland. Nu had ik daar al wel van gehoord, maar ik was er nog nooit geweest. Ik dacht dat ik niet echt tot de doelgroep zou behoren.

Zo’n uitnodiging maakt het toch anders en even rondvragen leerde me dat een vriendin ook wel zin had om mee te gaan. Dochterlief bleef een dagje extra over en zoonlief mocht gezellig mee. Want stiekem ben ik dan toch wel nieuwsgierig naar de sfeer, de stands en de locatie op Almere Strand is natuurlijk ook zeer uniek.

Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde
Libelle zomerweek festival beurs - Reisliefde

Shop till you drop

De Libelle Zomerweek is er voor een gezellig dagje uit met een vriendin of misschien wel je moeder. Maar de voornaamste activiteit is toch wel shoppen. Heel handig in een soort achtvorm, zodat je zeker weet dat je niets mist, staan alle kraampjes opgesteld. Je kan eerst een rondje linksom lopen, daar vond ik persoonlijk de leukste kraampjes staan en vervolgens rechtsom. Je komt hier van alles tegen; van beauty met producten voor je wimpers, tot en met goede doelen, een stand over een humanistische uitvaart, automerken, snoepwinkels, (kinder)kledingwinkels, lifestyle of woonaccessoires, maar ook stands waar je de populaire fidget spinners kan scoren. De één wat drukker dan de ander. Zo was de H&M erg druk, die hadden ook mooie aanbiedingen en in het programma vind je nog een extra kortingsbon.

Want ook hier is het stiekem wel scoren; van (gratis) goodiebags, tot en met prijzen om een weekendje weg te winnen, heel scherpe aanbiedingen en nog veel meer. Een aanbieding die ik niet kon laten liggen is die van HelloFresh om voor 5 euro een maaltijd voor twee personen mee te nemen, en met kortingsbon zelfs voor 2,50. Anders had ik nog boodschappen moeten doen 😉

Optredens & Shows

Aan het grote plein in het midden vind je het theater. Dit is een enorme tent met een groot podium. Daar wordt iedere dag de beurs geopend en afgesloten door Lange Frans. Tussendoor vinden er diverse optredens plaats van BN-ers maar ook modeshows en presentaties. Het kan er vrij vol zijn, dat iedereen blijft staan, maar er zijn ook zitplekken.

Workshops

Gedurende de dag worden er ook diverse workshops georganiseerd. Van leren koken tot en met creatief en nog veel meer. Bij ingang twee kun je je aanmelden om daaraan deel te nemen. In het programma zie je welke workshops die dag worden georganiseerd. De meeste workshops duren 30 / 45 minuten. Ook zijn er wat inloopworkshops. Vanwege onze tijdsdruk, we zijn tenslotte mama’s en moeten weer op tijd de kids ophalen, hebben we dit overgeslagen, maar er zitten zeker aanraders tussen.

Eten & Drinken op de Libelle Zomerweek

Er zijn maar liefst drie restaurants op de Libelle Zomerweek, daar vind je diverse buffetten waar je eten en drinken kan kopen. Ze hebben ook allemaal een overdekt terras waar je even kan zitten. Bij mooi weer staan er buiten ook meer dan voldoende picknicktafels onder andere op het strand. Tussen twaalf en twee is het daar erg druk en sta je dus even in de rij.

Verspreid over het terrein zijn er meerdere foodcourts / trucs waar je eten en drinken kan kopen. Van een bbq tot en met een patatje of poffertjes en ijs. Ook hier staan er vaak bankjes of zitplekjes zodat je even kan uitrusten. Tot slot heb je meerdere foodstands waar je producten kan proeven; van een Peijnenburg ontbijtkoek tot en met de ovenproducten van Kwekkeboom. Als je niet hoeft te rijden (of het goed spreidt) kun je ook diverse alcoholische producten proeven.

Extra leuk

Andere aanraders zijn onder andere het ballenbad op het centrale plein, helemaal gevuld met witte ballen. Om heerlijk in te duiken en je weer even kind te voelen. Daar tegenover staat de tent van Sanoma waar diverse titels worden vertegenwoordigd, maar je ook bekende columnisten of schrijvers kan ontmoeten. De mancave voor mannen, een soort kas waar diverse activiteiten en optredens plaatsvinden. Zodat de mannen zich ook even man voelen. Tussen het grote restaurant en het theater in kun je naar het strand. Daar staan zonnestoeltjes klaar zodat je even lekker kan uitrusten en genieten van het zonnetje. Heel praktisch is ook de tassenservice, voor 1 euro per tas kun je die daar achterlaten en aan het einde van de dag weer ophalen zodat je er niet mee loopt te zeulen. Of je een trolley achter je aan loopt te trekken.

Kinderen mee naar de Libelle Zomerweek?

Nu ging het prima met onze zoon, waar ik stiekem wel erg blij om was, want het is echt een peuterpuber de laatste tijd. Toch zou ik het niet zo snel adviseren. Op de website staat ook duidelijk vermeld dat kinderen tot en met 3 jaar gratis mee mogen en kinderen van 4 tot 11 met korting, maar er niets wordt georganiseerd voor kinderen. Toen we stonden te wachten zag ik ook helemaal geen kinderen, pas na anderhalf uur ofzo kwam ik een andere buggy tegen en later zag ik nog wel iets meer wandelwagens met kinderen. In principe loopt onze zoon, maar vanwege de drukte leek dit me toch wel verstandig. En was stiekem ook wel praktisch om alle tassen aan te hangen 😉

Mocht je nog een baby hebben, dan vind je in de Ouders van Nu-stand ruimte om te kolven / voeden en een luier te verschonen. Dit is wel met een open voorkant dus je hebt geen privacy. Tussendoor kun je ook even uitrusten op het strand, dat scoort natuurlijk ook altijd wel goed bij ze. Verder worden ze regelmatig verwend met ontbijtkoeken, snoepjes, aardbeien en meer om te proeven dus veel trek hebben ze niet meer 😉 Het leukste vond hij nog wel het momentje bij Suzuki, waar terwijl wij uitleg kregen over hoe je olie moet peilen en de bandenspanning controleren, hij rond werd geraced door de mannen.

Scoupy

Zoals ik al aangaf waren we uitgenodigd door Scoupy. We werden ontvangen in een tent waar een mooi gedekte ontbijttafel op ons stond te wachten. Compleet met naamkaartjes waar we mochten zitten. Vanwege de wind waren de flappen gesloten dus kon zoonlief even rondlopen. De meeste Nederlanders zullen wel bekend zijn met deze cashback app / site waarmee je gratis of met korting nieuwe producten kan proberen. En na afloop de bon kan insturen om het bedrag terug te krijgen, binnen 48 uur! Op de Huishoudbeurs en nu ook op de Libelle Zomerweek verzorgen zij de inhoud voor de beurstas. Bij de ingang van de Libelle Zomerweek hadden we al een gratis tas gekregen, erg handig voor bij het shoppen. En bij deze stand kun je hem laten vullen. Er zit onder andere ontbijtgranen in, twee merken zonnebrand voor volwassenen en kinderen, tandpasta, een pollepel en drinken. Voor deze goodiebag betaal je 5 euro, maar krijg je twee euro terug via de app. Ook hebben ze spaaracties waarbij je bij de aanschaf van bepaalde producten kan sparen voor bepaalde prijzen.

Naast Scoupy hebben ze ook de site Hettestpanel.nl waar je regelmatig producten kan testen en je mening kwijt kan. Zo kregen we een nieuwe smaak Tony Chocolony te proeven. Aan de verpakking kon je niet zien welke smaak maar dat bleek met nougat te zijn en was zo lekker dat zoonlief de rest van de reep toe-eigende.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Herr Mann schreef:

    Tering gay ben je dan godverdomme.

  2. Fleur schreef:

    Ik ben vandaag geweest! Erg leuk en wat een hoop standjes zijn er. Kinderen heb ik er inderdaad ook weinig gezien. Het is meer een dagje om samen te aan met vriendinnen, je moeder of zus. Trouwens ook weinig mannen gezien, hahaha

  3. Marguerita schreef:

    Ik vond het een ontzettend gezellig dagje uit zo samen! Lekker gegeten bij Scoupy. En wat ben je snel, mijn foto’s staan nog op de camera… was de pizza van Hello Fresh bij jullie ook geslaagd?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.