Skip to Content

Lommerrijk Rotterdam: Steengrillen Dok99 & Rondvaart Bergse Plas

Lommerrijk Rotterdam: Steengrillen Dok99 & Rondvaart Bergse Plas

Uit eten met kinderen? Waarom niet? Er zijn genoeg gelegenheden waar je dat prima kan doen. Ook zonder dat je continu het gevoel hebt je kinderen in het gareel te moeten houden zodat je zelf ook rustig kan eten. Als je dit al met jonge kinderen doet weten ze als ze ouder zijn niet beter. In Rotterdam-Noord liggen een aantal prachtige plassen. Waaronder de Bergse Plas. Ik ben hier ooit wel eens geweest en wist dat er enorme villa’s staan en een aantal scoutinggroepen maar daar hield het op. Ook voor recreatieve aangelegenheden kan je hier terecht. Zo waren we te gast bij Lommerrijk en Dok99.

Lommerrijk Rotterdam

Lommerrijk is een evenementenlocatie direct aan het water. En is daardoor een zeer unieke locatie voor onder andere dagjes uit, maar ook bruiloften, partijen en zakelijke bijeenkomsten, allemaal aan het water. Als je op zoek bent naar ontspanning is dit dan ook een fijne bestemming. Toen we hier waren kwam er net een groep kinderen uit het water na een verkoelend zwempartijtje (het water is slechts 1 meter diep en een paar jaar geleden volledig uitgebaggerd waardoor de waterkwaliteit erg goed is, ze hebben hier ook geen last van blauwalg zoals op andere plassen).

Dit was voor een negende verjaardagsfeestje waarbij er meerdere springkussens en zelfs een klimmuur aan de pas kwam. Naast Lommerrijk vind je hier ook Dok99 Rotterdam (tweede locatie in Vlaardingen). Daar kan je op de zondagochtend kiezen voor de uitgebreide brunch, maar ook voor een arrangement waarbij je eerst gaat bowlen en daarna aan tafel schuift voor onbeperkt pannenkoeken eten of om te gaan steengrillen. Doordat de twee locaties met elkaar in verbinding staan kan je ook makkelijk activiteiten combineren.

Zo gingen wij afgelopen zondag op stap voor een rondvaart op de Bergse Plas om vervolgens aan tafel te schuiven om te gaan steengrillen. Natuurlijk was het ook leuk geweest om te gaan bowlen, maar de ervaring leert dat ze daar fysiek gewoon nog echt te klein voor zijn. Het is leuk voor één, misschien twee, hooguit drie ballen en daarna is het toch vooral mama en papa. Al zag ik dat ze wel hele handige rails hebben zodat de goot buiten gebruik wordt gesteld en je dus altijd wel iets raakt.

Meer informatie vind je hier.

Rondvaart Bergse Plas – Lommerrijk

Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl
Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl

Na ons bezoek aan Engeland, Friese meren en Venetië zijn de kinderen, en dan met name de jongste, onwijs fan van bootjes. Grote boten, kleine boten het maakt ze niet uit. Deze plassen ten noorden van Rotterdam bestaan al vele eeuwen. Ze zijn ontstaan doordat het origineel een veengebied is waar in de 17de en 18de eeuw turf werd gewonnen.

Aan het begin van de 20ste eeuw raakte dit in gebruik als woon- en recreatiegebied. Er zijn twee plassen die verbonden zijn via een smal kanaaltje wat al in de middeleeuwen een belangrijke toegangsweg was. Via sluizen staan deze plassen ook in verbinding met de Kralingse Plas, maar kan je ook richting de Maas of de Schie het open water op.

Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl
Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl
Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl
Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl
Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl

Naast de vele villa’s rondom het meer met uitgebreide achtertuinen vind je ook een aantal eilanden waar je alleen met een bootje komt. Op deze eilanden staan vele vakantiehuisjes. Je koopt de grond en kan vervolgens zelf je huis laten bouwen, waarbij al het materieel natuurlijk per water aangevoerd moet worden. Springvallei

Of je huurt een huis. Ik weet nu wel wat papa het liefste zou willen hebben voor Vaderdag, helaas flink boven budget… Ook vind je het Plaswijckpark aan deze plas. Dit begon als theetuin met park waarin dieren te zien waren. En is later uitgebreid met een uitkijktoren, speeltuin (ook overdekt) en een rondvaartboot.

Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl

De kinderen vonden het geweldig om een klein uurtje op het water te zitten op deze rondvaartboot in Rotterdam. De kapitein was ook erg vriendelijk, de kinderen mochten zelfs even aan het roer al was dat toch wel een beetje spannend. Hij is hier opgegroeid en wist dus ook veel te vertellen. Onderweg begon het voorzichtig te regenen, dus ik zag er stiekem wel een beetje tegenop. Gelukkig is het een ruime overdekte boot, waar je zelfs met kleine groepen in kan zitten dus heb je nergens last van.

Bij mooi weer kunnen de wanden en het dak van de achterste ruimte zodat je heerlijk buiten kan zitten. Je hebt er zelfs een toilet en kajuit zodat je hier kan overnachten. Ook een koelkast, fontein en dergelijke zijn aanwezig. Het voelde dan ook best wel luxe zo met zijn viertjes! Naast de huizen en de vele boten keken ze hun ogen uit naar de eendjes, ganzen, nestjes met meerkoeten en meer. Na afloop van het steengrillen wilden de kinderen ook niet naar huis, maar nog een keer het water op!

Meer informatie vind je hier.

Steengrillen Dok99

Rondvaart Bergse Plas Lommerrijk - Mamaliefde.nl

Toen we weer aan vaste wal stonden werden we naar het Grill-restaurant geleid. We hadden een tafel met uitzicht op de bowlingbanen, met glas gescheiden zodat je geen last hebt van het geluid. Ideaal met kinderen, die vonden het geweldig om daar naar te kijken. Voor zoonlief was er ook een kinderstoel zodat hij op gelijke hoogte zat.

Als je kiest voor het steengrillen begin je met een mandje met gesneden brood, vijf bakjes met huisgemaakte aardappelsalade, kerrie-koolsalade, champignons met paprika en ui, rauwkost, zoetzure komkommersalade en een drietal sauzen. Later volgen er ook nog patatjes en natuurlijk het vlees. Als iets op was werd dit gewoon aangevuld, op het vlees na. Dat is dus erg fijn als iets heel goed loopt.

Ondertussen werd de steengrill opgebouwd. Op tafel krijg je een gaspit waarop een lavasteen gelegd wordt die maar liefst 400 graden warm wordt en is bestrooid met zout. Doordat de steen zo warm is hoef je geen olie te gebruiken maar schroeit het vlees meteen dicht. Voor de volwassenen is er een schaal met onder andere tournedos, varkenshaas, varkensfiletlapjes, runderhamburgers en kalkoenfilet.

Voor de kinderen is er ook een speciale kinderportie die ze hebben gedeeld. Het waren grote stukken vlees zodat je er voor kan kiezen om ze naar wens medium te bakken, of als je ze goed gaar wilt hebben doormidden te snijden.

De kinderen vonden vooral de kalkoenfilet en de runderhamburgers erg lekker. Zelf was ik groot fan van de varkensfilet en de tournedos. Vanwege de hitte van de plaat blijft het vlees lekker mals en droogt het niet snel uit waardoor ik het al snel niet meer lekker vind. Natuurlijk bevielen de patatjes ook erg goed, net als de kerrie-koolsalade en de zoetzure komkommersalade.

Na een uur hadden de kinderen het al wel een beetje gehad, terwijl de laatste stukjes vlees nog op de steen moesten. Gelukkig was het personeel zo vriendelijk om een tweetal raketijsjes uit te delen, deze hadden ze namelijk bij een andere tafel gespot. Nadat de tafel was leeg geruimd en afgenomen was het ook tijd voor ons toetje. De kinderen kregen toen een kleurplaat / doolhof met een glas kleurtjes. Helemaal super dus.

De lichten gingen uit en uit de luidsprekers schalde eerst Oya Lele van K3 gevolgd door een Lang zal ze leven. Stiekem was ik wel verrast toen er een ober naar onze tafel kwam met een spetterend en stomend dessert. Ik moet tenslotte nog een weekje wachten tot ik echt jarig was. Dit was een plak van een ijstaart waar ze aan de buitenkant een geflambeerd schuimlaagje hebben zitten. Dat vind ik dus echt zo lekker!

We hebben totaal geen last gehad van het weer en echt genoten van dit dagje uit. Eerst lekker het water op en daarna relaxed aan tafel om te steengrillen. Iets wat je toch al snel bewaard voor bijzondere situaties. Al zou ik dit zo weer doen en komen we hier zeker terug! Al was het alleen al vanwege het supervriendelijke personeel.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Volgmama schreef:

  Wat een leuk dagje uit! En dat toetje als verassing maakt het helemaal af. Making memories 🙂

 2. Birgit schreef:

  Ik had er al wel eens van gehoord, Lommerdijk, maar me nooit in verdiept. Het ziet er erg gezellig ui en Steengrillen is altijd goed!
  Het is wel een verschil volgens mij, met de boot naar Engeland of een rondvaarttocht 😉 Hahah

  • Linda schreef:

   Hihi, dat is zeker een verschil. Maar voor de kinderen maakt het niets uit; boot is boot. Stiekem is dit nog een beetje meer boot, zo’n cruiseschip is zo groot dat ze niet eens meer door hadden dat we op een boot zaten 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.