Skip to Content

Londen bezoeken met gezin en kinderen

Londen bezoeken met gezin en kinderen

Een citytrip met kinderen. Toen ik nog jong was vond ik citytrips echt iets voor ‘Dinkies’ (Double Income No Kids). Romantische stedentripjes is meer wat voor koppeltjes. Deze gedachte had ik, totdat wij er zelf voor gezorgd hebben dat we geen ‘Dinkies’ meer zijn. Want een paar dagen genieten in een stad, kan ook prima met kinderen. Onze eerste trip met kinderen ging naar Londen. Ik geniet altijd van de ervaringen van andere ouders, dus laat ik je bij deze ook genieten van onze ervaringen.

Vliegtuig

De reis naar Londen hebben we afgelegd per vliegtuig. Nou ja, we hebben meerdere voertuigen gebruikt deze dag, maar de meeste kilometers zijn afgelegd in dit toestel. Het leuke is dat de vliegtuigtrip maar 45 minuten duurde. Het vliegtuig rijdt weg en op dat moment worden de kinderen al geëntertaind door het vliegtuigpersoneel dat de instructies geeft hoe te handelen bij een ramp. Vervolgens komt het mooiste moment van het vliegen: het opstijgen. Met ongekende kracht wordt je in je stoel gedrukt en ben je opeens in de lucht.

Ik kijk het gangetje in en zie daar het karretje al klaar staan met drinken en een snack. ‘Gratis’ als je met KLM vliegt. Vervolgens komt de prullenbak alweer langsrijden. En als je echt geluk hebt, moet je kind ook nog naar het toilet en zijn de vliegminuten zo weer voorbij. Glasgow of Londen is dus een prima reis om te oefenen met je kind als je er een beetje huiverig bent om te vliegen met je kind.

Openbaar vervoer en transport in Londen

Als Nederlanders iets van Londenaren kunnen leren, dan is het wel hun hoffelijkheid in het openbaar vervoer. Wanneer wij als gezin van vijf naar binnen lopen in de metro dan stapt er altijd wel iemand op, om hun plaats af te staan aan ons. Zelfs als er al plek is voor de kinderen, dan staan ze alsnog op voor ons zodat wij ook bij onze kroost kunnen zitten. Jong en oud! Prachtig!

Metro & Oyster Card

Londen bezoeken met gezin en kinderen - Reisliefde

Londen kent meerdere airports, kijk dus goed op welke vliegveld jij landt. Londen is groot, nog groter dan Amsterdam. Wanneer je dus landt op Heathrow ben je niet direct in de stad. Wij landen op Heathrow en besluiten per metro te reizen naar ons hotel. Je komt niet onder de metro ofwel ‘tube’ uit als je in Londen bent. En dat moet je ook niet willen. De metro en Londen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het personeel is ook zeer vriendelijk. In Nederland kom je niet zoveel mensen tegen op het perron, maar hier kom je zelfs op het kleinste peronnetje nog een meneer tegen in een hokje die je uit de brand kan helpen wanneer je vast bent komen te zitten tussen een poortje. (Ik ga heus niet zeggen dat ik zo’n sufferd was 😊). “Have you been a sweety?”, vraagt de meneer aan mijn kinderen. Ze kijken hem schaapachtig aan. Maar wanneer ze horen dat ze een snoepje krijgen kunnen ze opeens heel snel: “Yes” zeggen. Het Quality Streetblik wordt opengetrokken en ze mogen een chocolaatje uitkiezen. Te gek!

Als je landt op Heathrow kun je lopen naar de metrohalte. Daar staan ook ticketmachines. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis wanneer ze met iemand meereizen met een geldige vervoerskaart. Als volwassene koop je een Oyster Card. Je kunt zelf een bedrag kiezen om op deze kaart te zetten. Ben je ongeveer vier dagen in Londen, kies er dan voor om 30 pond op je kaart te zetten. Je betaalt 5 pond extra vanwege de aanschaf van deze kaart.

Maar let op! Als je weer naar huis gaat dan kun je deze kaart weer bij die machine laten scannen en krijg je deze 5 pond weer terug. Niet vergeten dus! Kun je nog een taxfree cadeautje op het vliegveld kopen 😊.

Bus

Londen bezoeken met gezin en kinderen - Reisliefde

En net als de metro kun je eigenlijk ook niet om de welbekende rode bus heen. Je moet er een ritje in gemaakt hebben. En al ga je alleen maar van de ene halte naar de andere. Het is het ritje waard!

Taxi

Londen bezoeken met gezin en kinderen - Reisliefde

Deze schattige zwarte taxi’s zijn welbekend in Londen. En hoewel ik eigenlijk vind dat je ook een taxiritje moet hebben ervaren, moet ik je bekennen dat we de taxi aan ons voorbij hebben laten rijden.

Oxford en Regent street

Voor het eerst steken we onze koppies boven de metrohalte. Wanneer we op Oxford- en Regent street aankomen blijven we staan. Wat een horde mensen! We lopen naar de stoplichten en van schrik doe ik een stapje achteruit. Want opeens komt er een auto van links aanrijden. Gut oh gut, ze rijden aan de ‘verkeerde’ kant van de weg. En natuurlijk weet iedereen dit, maar de helft van de keren vergeet ik het weer. Mijn tip: kijk gewoon vijf keer heen en weer en je zit gebakken. Kijk dan meteen ook boven en onder je, dan heb je alles weer gehad.

Wil je meer lezen over wat we allemaal beleefd hebben in Londen rondom Kerstmis? Lees ook: Londen met kerst

Shoppen in Londen

Londen bezoeken met gezin en kinderen - Reisliefde

Er zijn tal van souvenirsshops te vinden in Londen. En eigenlijk verkopen ze allemaal hetzelfde. Sleutelhangers, boekenleggers, pennen onder andere van the Big Ben, bus, taxi en telefooncel. En ook deze medewerkers zijn gul, want onze kinderen krijgen zomaar fruit of een lolly uit het schap. Heel slimme marketing natuurlijk, want zo vinden wij als ouders het lastiger om er niets te kopen. Heb je niets nodig uit deze winkel, koop dan ook vooral niets!

Eten en drinken

Londen is een dure stad. Wat betekent dat het eten ook duur is. Elke avond uit eten gaan is ook niet per se nodig. Zo genoten we een dag van de maaltijdsalades uit de supermarkt.

Carnaby

Londen bezoeken met gezin en kinderen - Reisliefde

De eerste avond genoten wij van pizza bij Carnaby. De kinderen krijgen een leuke placemat met stickers en potloden. De kindermenu’s zijn maar € 6,95 en daarvoor krijg je een kinderpizza, drinken en een ijsje. Bovendien zijn de pizza’s verrukkelijk en hoef je niet lang te wachten. Al vonden onze kinderen dat wel jammer, want het liefst hadden ze wat langer gekeken hoe de pizzabakkers hun pizzabodems maakten.

Hydepark Winterwonderland

Londen bezoeken met gezin en kinderen - Reisliefde

En op de laatste dag hebben we bij Winterwonderland genoten van een bakje patat.

Meer informatie vind je hier.

Druk

Had ik al gezegd dat het in Londen druk is? Zo druk, dat je gemakkelijk je kinderen kwijtraakt. Elke keer wanneer wij als gezin de metro in stappen roepen we: “Ik heb er twee!” – “Jo, ik heb er één!” En dan hebben we het over onze kinderen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met een ‘vast’ kind te lopen. Bijvoorbeeld de mama alle meiden, de vader met de jongens.

Onze kinderen (in de leeftijd van 8, 5 en 2 jaar) droegen allen ook een SOS-armbandje. Hierop staan hun gegevens en onze telefoonnummers. Wij hebben die van ons hier gekocht en gaan al zes jaar mee.

Heathrow

De laatste dag belanden we vrij vroeg op Heathrow. Waar we twee uur moeten zien te overbruggen. We lopen langs alle taxfree winkels en zien voornamelijk: parfums, luchtjes, boeken en koffers. Niet echt tof vertier voor de kinderen. Totdat ik een bordje: ‘playground’ zie. Een minispeelkooi voor kinderen zoals je die uit de ballenbak kent. Onze kinderen hebben zich ruim twee uur vermaakt. Fantastisch. Opzoeken dus! Het zorgt er namelijk ook voor dat de kinderen tijdens de vliegreis naar huis zoet naast je in slaap vallen.

Weekendje weg Londen

Hier vind je de leukste hotels voor tijdens je stedentrip; van gezellige boetiekhotelletjes tot luxe moderne hotels met strakke kamers. Natuurlijk gaan we ook voor de voordeligste deals.

The Ritz London

Dit 5-sterrenhotel ligt in het hart van Londen, vlakbij Piccadilly Circus en biedt luxe kamers en suites, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte, een restaurant en een bar. Het hotel is wereldberoemd vanwege zijn traditionele Engelse stijl en service.

Meer informatie vind je hier.

The Dorchester

Dit 5-sterrenhotel ligt in de buurt van Hyde Park en biedt stijlvolle kamers en suites, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte, drie restaurants en twee bars. Het hotel heeft een prachtige locatie en een legendarische geschiedenis.

Meer informatie vind je hier.

Claridge’s

Dit 5-sterrenhotel ligt in de buurt van Bond Street en biedt elegante kamers en suites, een binnenzwembad, een fitnessruimte, een restaurant en een bar. Het hotel staat bekend om zijn Art Deco-stijl en zijn uitstekende service.

Meer informatie vind je hier.

The Langham, London

Dit 5-sterrenhotel ligt in de buurt van Oxford Street en biedt chique kamers en suites, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte, twee restaurants en een bar. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en een elegante stijl.

Meer informatie vind je hier.

The Connaught

Dit 5-sterrenhotel ligt in de buurt van Bond Street en biedt luxe kamers en suites, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte, drie restaurants en een bar. Het hotel heeft een eigentijdse inrichting en een uitstekende service.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.