Skip to Content

Lord of the Rings filmlocaties

Lord of the Rings filmlocaties

Als je een fan bent van de epische Lord of the Rings-trilogie en graag meer wilt weten over de filmlocaties waar het verhaal tot leven kwam, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we enkele van de meest iconische Lord of the Rings-filmlocaties bespreken die je kunt bezoeken en ontdekken.

Lord of the Rings filmlocatie

Als Lord of the Rings-fan is het bezoeken van de filmlocaties een unieke ervaring die je niet mag missen. Deze locaties laten je zien hoe de filmmakers de prachtige en onvergetelijke wereld van Middle-earth tot leven brachten.

Of je nu een wandeling maakt door het Hobbiton-dorp of geniet van het uitzicht op Mount Doom, elke locatie biedt een unieke ervaring die je nooit zult vergeten. Dus pak je koffer en ga op avontuur naar Nieuw-Zeeland om deze onvergetelijke filmlocaties te ontdekken.

Hobbiton – Matamata, Nieuw-Zeeland

Hobbiton is een must-see voor elke Lord of the Rings-fan. Dit is de thuisbasis van de hobbits en de plaats waar Frodo en zijn vrienden beginnen aan hun reis naar Mount Doom. Hobbiton ligt in Matamata, Nieuw-Zeeland en is nu een populaire toeristische attractie.

Hier kun je een rondleiding volgen en genieten van een pint bier in de Green Dragon Inn, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het Hobbiton-dorp.

Mount Doom – Tongariro National Park, Nieuw-Zeeland

Mount Doom is de meest iconische locatie in de Lord of the Rings-trilogie, omdat het de plaats is waar de Ring uiteindelijk wordt vernietigd. De scènes van Mount Doom werden gefilmd in het Tongariro National Park in Nieuw-Zeeland. Hoewel het beklimmen van de berg zelf niet wordt aanbevolen, kun je wel genieten van de prachtige wandelingen en het uitzicht op de berg.

Moria – Twizel, Nieuw-Zeeland

Moria, de legendarische dwergenstad, werd gefilmd in Twizel, Nieuw-Zeeland. Dit is de plaats waar de Fellowship of the Ring een epische strijd levert tegen de Balrog, terwijl ze proberen te ontsnappen uit de mijnen. Tegenwoordig is de locatie een populaire toeristische attractie, waar je het beroemde Khazad-dûm bord kunt zien en de indrukwekkende sets kunt verkennen.

Edoras – Canterbury, Nieuw-Zeeland

Edoras, de thuisbasis van de Rohirrim, werd gefilmd in Canterbury, Nieuw-Zeeland. Deze locatie is te zien in de tweede film, The Two Towers, waarin Aragorn en zijn bondgenoten de stad proberen te veroveren op de legers van Saruman. Tegenwoordig kun je de indrukwekkende sets bezoeken en genieten van het adembenemende uitzicht op de omliggende heuvels.

Rivendell – Kaitoke Regional Park, Nieuw-Zeeland

Rivendell, de thuisbasis van Elrond en de Elfen, werd gefilmd in Kaitoke Regional Park in Nieuw-Zeeland. Dit is de plaats waar Frodo van zijn wonden herstelt en waar de Fellowship zich verzamelt voordat ze hun reis voortzetten. De locatie is nu een populaire toeristische attractie, waar je de indrukwekkende watervallen en het prachtige landschap kunt verkennen.

Lothlórien – Paradise, Nieuw-Zeeland

Lothlórien, de thuisbasis van Galadriel en de Elfen, werd gefilmd in Paradise, Nieuw-Zeeland. Dit is de plaats waar de Fellowship stopt om te rusten en waar Frodo en Galadriel een bijzondere interactie hebben. Tegenwoordig kun je deze prachtige locatie bezoeken en genieten van de serene sfeer en de prachtige bomen en planten die hier groeien.

Isengard – Queenstown, Nieuw-Zeeland

Isengard, de thuisbasis van Saruman, werd gefilmd in Queenstown, Nieuw-Zeeland. Dit is de plaats waar Saruman de Uruk-hai creëert en waar de beroemde “you shall not pass”-scène plaatsvindt tussen Gandalf en de Balrog. De locatie is nu een populaire toeristische attractie waar je de overblijfselen van de toren van Orthanc kunt zien en het prachtige landschap kunt bewonderen.

Minas Tirith – Osgiliath, Nieuw-Zeeland

Minas Tirith, de hoofdstad van Gondor, werd gefilmd in Osgiliath, Nieuw-Zeeland. Dit is de plaats waar de beslissende slag tussen het leger van Gondor en de legers van Sauron plaatsvindt in de derde film, The Return of the King. Hoewel de sets inmiddels zijn afgebroken, kun je nog steeds de prachtige locatie bezoeken en genieten van het uitzicht op de rivier de Anduin.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.