Skip to Content

De mooiste losloopgebieden in Nederland voor honden en baasjes

De mooiste losloopgebieden in Nederland voor honden en baasjes

In Nederland zijn er veel mooie gebieden waar je je hond los mag laten lopen. Het beste nieuws is dat deze locaties ook ideaal zijn voor een wandeling of picknick met je vrienden of familie. In dit artikel presenteren we je een gedetailleerde beschrijving van de mooiste losloopgebieden in Nederland. Ideaal ook voor als je weg gaat naar een vakantiehuis met hond.

Loonse en Drunense Duinen Noordoost – Drunen

Dit prachtig gebied ligt tussen Tilburg, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Het gebied is een populaire plek voor wandelaars, fietsers én om lekker met je hond te wandelen. Er is een groot losloopgebied van 21 hectare voor honden achter restaurant Bosch en Duin. De duinen zijn ook een geweldige plek om te zwemmen in de zomer, want er is een kleine vijver waar honden kunnen spetteren.

Hondenzwemvijver Ut Poeleke, Oeffelt

Deze kleinschalige vijver is speciaal ontworpen voor honden, en wordt 24/7 gefilterd zodat het water altijd schoon en veilig is. Bovendien is het terrein volledig omheind, zodat je ontspannen kunt zwemmen zonder je zorgen te maken dat je pup afdwaalt.

Alle sociale honden zijn welkom bij de Hondenzwemvijver Ut Poeleke, maar houd er rekening mee dat reserveren verplicht is.

Leenderbos Molenheide, Leende

Het gebied is groot en biedt veel ruimte voor honden om te verkennen, wel 1600 hectare groot. Er zijn ook veel interessante geuren voor je hond om te vinden, en genoeg gebieden waar ze kunnen spelen. Zorg ervoor dat je een riem meeneemt, want er zijn ook gebieden waar honden aangelijnd moeten zijn.

Hondenlosloopgebied Natuurpoort Eersel / Ter Spegelt, Eersel

Een plek om je hond te laten rennen en spelen. Het gebied bij Terspegelt ligt vlak bij de grens van België en is een prachtig gebied met heide en bos. Er is een wandelroute speciaal voor honden waar ze naar hartenlust kunnen rennen en ravotten. De groene markeringen geven de loslooproute van 2 km aan. Na de wandeling kun je een hapje en/of drankje nuttigen bij restaurant De Keizer.

Het Bossche Broek, Den Bosch

Nergens in Nederland vind je een natuurgebied zo dicht bij een stadscentrum, met alleen de stadsmuren als scheiding. We hebben het over natuurgebied Het Bossche Broek, gelegen naast het middeleeuwse ‘s-Hertogenbosch. Het losloopgebied voor honden is perfect om je hond los te laten lopen en te verkennen. Het park beschikt over grote open plekken, maar ook over bosgebieden. Er zijn ook verschillende vijvers waar honden op een warme dag een duik kunnen nemen.

Hondenspeeltuin Park Lingezegen – Elst

Hier zijn veel leuke speeltoestellen voor de honden, zoals ronde poortjes, hoogtesprongen, slalompoortjes, stapstenen, een wip en enkele graafkuilen. Bovendien zijn er in dit meest noordelijke deel van Park Lingezegen drie gemarkeerde losloopgebieden.

Landgoed Bruggelen – Apeldoorn

Dit is een prachtige locatie voor een buitenavontuur met je hond. Het beschikt over kilometerslange wandelpaden die door een gevarieerd boslandschap slingeren, compleet met naaldbossen, loofbossen en heidevelden. Bovendien herbergt het landgoed een verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder bosuilen, ransuilen, haviken, boomvalken en sperwers.

Buitengebied Haaksbergen

Lekker even eruit naar dit buitengebied in Haaksbergen. Dit is een prachtig mooi gebied. Honden mogen hier het hele jaar gewoon lekker loslopen, wel is er een kleine uitzondering, maar dit wordt duidelijk aangegeven. In bepaalde gebieden mogen honden niet los, maar wel aangelijnd. Er zijn genoeg leuke routes om uit te kiezen.

Westerschouwen, Burgh-Haamstede

De Kop van Schouwen, inclusief de Boswachterij Westerschouwen, de Meeuwenduinen, de Verklikkerduinen en de Vroonronden, zijn geweldige plekken om je hond uit te laten. Honden mogen in dit gebied loslopen, maar moeten wel altijd onder controle worden gehouden. Het strand bij Burgh-Haamstede is ook een prima plek om je hond mee naartoe te nemen, maar alleen aangelijnde honden mogen op het strand van 1 mei tot 1 oktober tussen 10:00 en 19:00 uur. Buiten deze uren kunnen ze heerlijk los!

Noordzeestrand in Zoutelande

Het strand van Zoutelande is een geweldige plek voor honden om te rennen en te spelen. Van 15 september tot 1 mei mogen ze de hele dag los. In het zomerseizoen mogen ze in de avond en vroege ochtend mogen ze los, maar overdag moeten ze aan de lijn. Er is een grote parkeerplaats beschikbaar, en ook eet- en drinkgelegenheden.

Hondenstrand & duingebied van Noordwijk

Lekker zwemmen met je hond, want dit is een plek waar honden los mogen lopen. Dit gebied ligt tussen de Koningin Astrid Boulevard en het bord ‘Katwijk’ aan de noordgrens van het Katwijkse strand. Honden mogen hier het hele jaar loslopen, zowel op het strand als in het voorste deel van de duinen.

Hondenspeeltuin Zevenkamp in Rotterdam

Hier kunnen hondeneigenaren elkaar ontmoeten en samen spelen. Er zijn verschillende speeltoestellen en een omheinde oppervlakte van 7000 m2 waar de honden samen kunnen spelen. Dit is een leuke plek waar de honden hun energie kwijt kunnen en waar de band tussen baas en hond versterkt wordt.

Groenewal, Gouda

Het gebied is groot, en er zijn genoeg paden voor honden om te verkennen. Het enige nadeel is dat er een drukke weg in de buurt is, dus het is belangrijk om je hond aangelijnd te houden bij het oversteken.

De Hoge Dijk, Amsterdam

Hier zijn twee hondenstranden waar honden kunnen zwemmen, en het gebied rond de recreatieplas is in de zomermaanden verboden voor honden. In de winter mogen honden echter vrij rondlopen. Parkeren kan aan het Sieverdinkpad in de Gaasperdambuurt, en van daaruit kun je naar het losloopgebied lopen.

Postiljonheide -Witte Bergen, Laren

Dit gebied is erg populair bij plaatselijke hondenbezitters, dus je hond heeft altijd genoeg speelkameraadjes. Ze mogen het hele jaar loslopen in dit gebied. Er geldt een maximum van drie honden per begeleider.

Panbos, Bosch en Duin

Losloopgebied Bosch en Duin is het losloopgebied voor honden in het Panbos. Honden mogen het hele jaar door loslopen. In aangrenzende gebieden moeten honden aangelijnd zijn. Dit staat duidelijk aangegeven.

Hulkesteinsebos, Zeewolde

In het Hulkesteinse Bos in Zeewolde mogen honden loslopen op een aantal locaties, die met bordjes zijn aangegeven. Dit maakt het een uitstekende plek voor jou en je hond om te gaan wandelen.

Natuurschoon Nietap, Nietap

In Natuurschoon Nietap mogen honden het hele jaar door loslopen als ze goed luisteren. Dit betekent dat de hond bij je in de buurt loopt, niet op (wild)jacht gaat of door het bos dwaalt en op commando direct naar je toe komt. Houd je hieraan, zodat dit fijne gebied een losloopgebied voor honden blijft.

Hondenspeeltuin Stadspark Groningen, Groningen

Dit losloopgebied is een geweldige plek voor honden om wat beweging en speeltijd te krijgen. Er is veel ruimte voor honden om te rennen en te verkennen, en het park staat vol met interessante dingen die ze kunnen bekijken. Zorg ervoor dat je je hond aan de lijn houdt als hij niet in het losloopgebied is.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.