Skip to Content

Wat te doen Maart agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Wat te doen Maart agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Het voorjaar hangt in de lucht. In Maart begint dan ook lente! De eerste bloemetjes komen uit de grond en in de loop van de maand zie je de eerste lammetjes in de wei. Het weer wordt steeds beter, tijd om erop uit te trekken. Voor sommige kinderen zit de voorjaarsvakantie er al op, maar anderen kunnen nog even genieten van een paar daagjes vrij. Check hieronder snel, wat je deze maand allemaal kunt beleven!

Lammetjesdag

Gedurende deze maand vinden op verschillende boerderijen en bij schaapskuddes de lammetjesdagen plaats. Er worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd zoals het knuffelen en helpen verzorgen van de lammetjes, spelletjes en wandelingen.

Lees ook: Lammetjesdagen Nederland; lammetjes knuffelen en kijken

Landelijke Opschoondag

Op 19 maart is de jaarlijkse Opschoondag. Heel veel mensen bundelen dan hun krachten om het zwerfafval in het hele land op te ruimen. Je helpt zo de natuur een handje. Daarnaast is het voor kinderen natuurlijk reuze interessant om zelf met een prikkertje het afval te rapen. Je kunt jezelf aanmelden via de website, maar in sommige buurten worden er ook gezamenlijke acties gehouden om je wijk of stad schoon te maken.

Meer informatie vind je hier.

Café Theater Festival

In Utrecht vindt van 3 t/m 6 maart het Café Theater Festival plaats. In verschillende horecazaken vinden dan theatervoorstellingen plaats. Het wordt gehouden op basis van ‘pay what you can’, zodat iedereen de kans krijgt om te genieten van een prachtig stukje theater. Dingen die je kunt zien zijn dans, opera, circus, muziektheater, mime, teksttoneel, objecttheater, spoken word, storytelling, hiphop en streetdance. Je hoeft je dus niet te vervelen!

Meer informatie vind je hier.

Keukenhof

Vanaf 24 maart is de Keukenhof, de mooiste bloementuin van Nederland, weer geopend. Jaarlijks trekt de Keukenhof een miljoen bezoekers van over de hele wereld. Iedereen komt de prachtige verschillende kleuren en vormen bloemen bewonderen. Maar daarnaast is er nog veel meer te doen. Je kunt een rondvaart maken met een fluisterboot, er is een dierenweide, een doolhof, speeltuinen en je kunt een speurtocht doen. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Lees ook: Keukenhof Lisse & tulpenvelden bezoeken

Meer informatie vind je hier.

Taribush Lente wandelfestival

Op zondag 27 maart wordt het Taribush Lente wandelfestival georganiseerd. De start van de wandelroute vind je bij Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe bij Taribush Kamp de Marke. Er zijn 5 verschillende wandelroutes die je kunt volgen: voor volwassenen de 10, 18 of 25 km, voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een avonturentocht van ongeveer 4 km waarbij je puzzels moet oplossen en voor gezinnen met kinderen tot 6 jaar is er een speciale gezinsroute van rond de 3 km waarbij de kleintjes leuke lenteplaatjes moeten volgen en onderweg opdrachtjes moeten doen.

Daarnaast is er op het terrein van de Marke van alles te beleven. Heb je honger gekregen na de wandeltocht, dan kun je hier terecht voor een broodje hamburger, pannenkoek, pizza of een ijsje. Kinderen kunnen brood bakken boven een echt kampvuur. Daarnaast spelen er verschillende bands en worden er theatervoorstellingen opgevoerd. Reserveer wel op tijd je plekje, want vol = vol!

Meer informatie vind je hier.

Sterrenkijkavond ARTIS

Kom na sluitingstijd naar ARTIS om door het heelal heen te vliegen tijdens Sterrenkijkavond in het ARTIS-Planetarium op 12 maart. Ook dit jaar doet ARTIS mee aan de landelijke Sterrenkijkdagen, met een interactief programma voor de kleine en grote ruimtereiziger.

Buiten bekijk je door telescopen de kraters van de maan, zoek je naar dubbelsterren en sta je oog in oog met de Orionnevel. De Volks sterrenwacht Amsterdam en vrijwilligers van het Planetarium staan klaar om je te helpen navigeren tussen de sterren en antwoord te geven op al je vragen. Binnen kun je een eigen ideale planeet ontwerpen of maak je een sterrenklok, waarmee je ’s avonds altijd de tijd op zak hebt. Wil je weten hoe maanfasen werken, of iets buitenaards aanraken? Schuif dan aan bij Stand-up Astronomy in het Planetariumcafé en vergroot je kennis over het heelal.

Daarnaast kun je elk half uur een ruimtereis maken in de koepel van het Planetarium. Tijdens deze speciale live-voorstelling word je meegenomen langs de maan, de planeten en de sterren en neem je zelfs een kijkje buiten ons eigen sterrenstelsel. Zo kun je ook bij bewolking heel veel sterren in ARTIS zien.

Meer informatie vind je hier.

Creative Life

Van 25 t/m 27 maart vind je in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het Creative Life event. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan is dit het event voor jou! Je vindt er van alles voor jouw hobby. Van handwerken tot sieraden maken en van schilderen tot bakken. Daarnaast worden er verschillende workshops gegeven. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Meer informatie vind je hier.

Kunstroute Assen City Experience

De hele maand maart kun je in de binnenstad van Assen een gratis kunstroute lopen. De route voert je langs 14 verschillende kunstwerken van muurschilderingen tot een metershoog beeld die geïnspireerd zijn op de werken van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo.

Een folder met de route kun je krijgen bij het VVV Assen en het Drents Museum. Bij de kunstwerken hangt een QR-code, als je deze scant krijg je meer informatie over het desbetreffende kunstwerk.

Meer informatie vind je hier.

Old timer bromfietsen en klassieke motoren

Houd je van oude brommers en oldtimers? Dan moet je op 12 en 13 maart zijn in het Sportcentrum in Leek. Daar vind je de Classic motor & bromfietsbeurs. Naast de prachtige klassiekers, vind je er boeken, miniaturen, onderdelen en accessoires en is er een verkoopbeurs waar je zelf een mooi exemplaar aan kunt schaffen.

Meer informatie vind je hier.

Gastronomie festival

Ben jij een echte fijnproever of juist een heerlijke Bourgondiër? Bij het Gastronomie festival in de Martinikerk in Groningen kun je op 11 en 12 maart de lekkerste gerechten proeven. Verschillende restaurants, eetcafés, koks en ondernemers presenteren hun gerechten, dranken en streekproducten aan het publiek. Denk aan speciaalbieren, desserts, culinaire snacks, heerlijke wijnen en gerechten met vis, vlees en vegetarisch. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Meer informatie vind je hier.

Modeltrein Expo On traXS!

Is jouw zoon of dochter, net als die van mij, helemaal gek van treinen? Van 18 t/m 20 maart kun je in het spoorwegmuseum in Utrecht de mooiste modeltreinbanen van Europa bewonderen! Voor de kinderen is er een jeugdplein waar ze kunnen spelen, bouwen en een rangeerdiploma kunnen halen. Daarnaast kun je in het museum zelf de historische treinen bewonderen. Echt een aanrader dus!

Meer informatie vind je hier.

Kinderbeurs XXL

De Kinderbeurs XXL wordt op 22 maart georganiseerd in Den Bosch en op 27 maart in Hilversum. De Kinderbeurs XXL is de grootste kinderbeurs van Nederland. Je kunt hier zowel nieuwe als tweedehands kinderkleding, speelgoed, boeken en accessoires kopen én verkopen.

Meer informatie vind je hier.

Luna Nights lichtkunstfestival

Van 24 t/m 26 maart vind je in Leeuwarden het Luna Nights lichtkunstfestival. Op verschillende locaties in de binnenstad van Leeuwarden vind je de meeste prachtige kunstwerken van licht in allerlei vormen en kleuren. Dit moet je echt een keer meegemaakt hebben!

Meer informatie vind je hier.

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuni
JuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Heb je een tip voor de redactie of wil je een activiteit aanmelden voor de agenda stuur dan een mailtje!

Tessa

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.