Skip to Content

Maritiem Museum presenteert sfeervol Winter aan de Kade

Het Maritiem Museum Rotterdam staat van 24 december t/m 8 januari in het teken van Winter aan de Kade! Bezoekers genieten van chocolademelk en glühwein of ontdekken winterse activiteiten. Ze bezoeken de nieuwe expo ‘Bestemming Havenstad’ of verkennen de museumhaven met een audiotour.

Winter aan de Kade

Bij Winter aan de Kade is de sfeer in het Maritiem Museum opperbest, zeker ook in de museumhaven. Daar fonkelen lichtjes op de schepen en kade. Bij ijssalon Loeve zijn overheerlijke wafels te krijgen, terwijl in de schemering vuurkorven knisperen. Daar kunnen jonge bezoekers marshmallows roosteren.

Feest voor jong en oud

Winter aan de Kade is sfeervol genieten voor jong en oud. Een hoogtepunt is de nieuwe tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’, waarin bezoekers het verleden, heden en de toekomst van de havenstad Rotterdam ontdekken. In deze expo reizen zij met een fictieve metrolijn van dam tot wereldhaven.

Wie de handen uit de mouwen wil steken, gaat aan de slag bij workshops met een winters tintje of neemt een kijkje in de smederij. De smid zal het vuur oppoken voor een speciaal kunststukje. Daarnaast is het Port Pavilion van Havenbedrijf Rotterdam in het Leuvepaviljoen gevestigd. Hier maken bezoekers kennis met de haven van nu, en alles wat daar te beleven is.

Op avontuur met de audiotour

Vanaf 21 december is een nieuwe audiotour door de Maritiem Museum Haven te beluisteren! Dit is een ware ontdekkingstocht op de plek, waar de haven ooit begon. Theater- en televisiemaker Wilfried de Jong neemt luisteraars aan de hand door de geschiedenis van de Leuvehaven – vier eeuwen lang het bruisende middelpunt van havenstad Rotterdam.

Professor Plons

Met kinderen is het ook altijd een aanrader om een bezoek te brengen aan de Professor Plons tentoonstelling op de bovenste verdieping.

Het leukste aan dit museum vinden de kinderen echter nog wel de afdeling met Professor Plons, al behoren ze hier tot de wat oudere kinderen blijft het natuurlijk leuk om gewoon lekker te kunnen spelen en klimmen. Het verbaast mij dan altijd dat ze zich thuis soms kunnen vervelen, maar wanneer ze in een andere situatie zijn er volop gespeeld wordt. Van glijden van de Titanic tot op onderzoek in de duikboot. Van klimmen en rollenspel in het houten piratenschip tot en met rondjes draaien in het zeilschip. Hier kunnen ze veilig hun eigen gang gaan.

Niet alleen binnen maar ook buiten op het terras kan er gespeeld worden; hier vind je de achterkant van de duikboot maar ook vrachtschepen en hijskranen net zoals in de Rotterdamse Haven. Er liggen ook allemaal losse kruiwagens en hefkarren waarmee ze rond kunnen lopen om koffers te verplaatsen.

Winter aan de Kade vindt plaats bij het Maritiem Museum Rotterdam, van 24 december t/m 8 januari.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.