Skip to Content

Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal

Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal

Reizen met kinderen gaat toch een stuk anders dan toen er nog geen kinderen waren. Hoe je het went of keert, er is veel meer om rekening mee te houden, ongeacht de leeftijd. Bij baby’s heb je toch bepaalde faciliteiten nodig zoals kinderstoelen, babyhapjes, kinderstoelen, kinderbedden en dergelijke wat enorme ladingen aan bagage oplevert. Terwijl je bij oudere kinderen juist de uitdaging hebt om hun ook een leuke vakantie te bezorgen. En bij voorkeur niet alleen achter een beeldscherm door te brengen. Dat kan van op vakantie gaan best een pittige uitdaging maken.

Toch hoef je het reizen niet te laten, ongeacht hoezeer je er ook tegen opziet. Wat ik deed toen ik zwanger was, toen had ik zoiets van de eerste jaren blijven we in Nederland, dan tegen middelbare schoolleeftijd een deel van Europa en als ze ouder zijn zien we wel verder. In het jaar dat we ons tweede kind kregen zijn we ook niet verder gekomen dan een Nederlands bungalowpark. Ook leuk, maar gelukkig zijn er ook alternatieven! Ook als je kinderen hebt in verschillende leeftijdscategorieën.

Martinhal Family Resorts & Hotels

Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal - Reisliefde
Martinhal Family Hotels & Resorts Portugal Algarve / Lissabon - Mamaliefde.nl

Toen ik gevraagd werd om mee te gaan op een mega perstrip langs diverse accommodaties in Portugal zei ik natuurlijk direct ja! De laatste keer dat ik op vakantie ging voordat er kinderen waren was met mijn beste vriendin naar Portugal, de Algarve. Voor een babymoon. Op dat moment was ik al ruim vijf maanden zwanger. Ik was overdonderd door de natuur, de vriendelijkheid van de mensen, de stranden alles. Waardoor ik riep dat ik hier zeker nog wel een keer wilde terugkomen, het liefste met kinderen, omdat dit echt een zeer geschikt land is daarvoor. Maar veel onbekender dan Spanje, Frankrijk en Italië.

Martinhal Family Hotels & Resorts heeft vier locaties, twee in de Algarve en één in Cascais en een vierde in hartje Lissabon. Ongeacht voor welke locatie je kiest zijn er een aantal overeenkomsten die horen bij de uitgangspunten van Martinhal. Namelijk; ‘a different way for a holiday with kids’. De eigenaars, een stel van in de veertig hebben zelf jonge kinderen en reizen regelmatig. Zij maken gebruik van hun ervaringen als ouders tijdens die reizen en proberen de gasten van Martinhal zo comfortabel mogelijk te maken.

Family hotel

Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal - Reisliefde

Alles is erop gericht om het familie’s naar hun zin te maken. Doordat je in een andere omgeving zit zonder werk en andere afleiding ben je in de gelegenheid om in een relaxte sfeer tijd met elkaar door te brengen. En dat merk je, waar je ook komt de sfeer is enorm relaxed. Bij het zwembad, in de luxe restaurants, in de speeltuin de kinderen krijgen hier echt aandacht en zijn daardoor niet snel drammerig.

Het grootste voordeel is dat de luxe van een hotel gecombineerd wordt met de privacy van een eigen accommodatie waar je je met je kinderen thuis voelt. Een hotel is gewoon superfijn omdat je bedden worden opgemaakt, er een ontbijtbuffet staat etc. Met kinderen kan dat echter niet altijd even prettig zijn, die hebben gewoon ruimte nodig. Letterlijk bij het inslapen een eigen ruimte zodat je niet zelf ook om acht uur gaat slapen tot en met ruimte om gewoon lekker te spelen en zichzelf te zijn. Daarom kan een huisje altijd zo fijn zijn, zeker ook omdat je dan zelf kan koken op tijden die aansluiten bij de wensen van de kinderen.

Dat luxe gevoel begint al op het moment dat je aankomt op het vliegveld. In de aankomsthal staat er een chauffeur klaar met een bordje waar alle namen op staan, dan voel je je toch extra welkom geheten. Vervolgens zorgt hij ook voor de bagage totdat dat in het huisje staat. Achterin de auto staan diverse kinderstoelen en maxi cosi’s zodat je kind veilig vervoerd kan worden. Wat echt niet overal het geval is. En in de auto is er vaak zelfs een wi-fiverbinding aanwezig! Kan je direct even de eerste foto’s naar het thuisfront appen en op Instagram plaatsen 😉

Kinderen zijn overal welkom

Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal - Reisliefde

Het maakt niet uit waar je komt, in de restaurants, de kamers of zelfs de Finisterra spa. Overal zijn kinderen welkom. Zo zijn er in de spa ook speciale mommy-to-be, new mommy, daddy en kid en family behandelingen te boeken in een wat ruimere kamer zodat je bij elkaar kan blijven. Om vervolgens even heerlijk te ontspannen in het verwarmde zwembad, de whirlpool of in de sauna / stoombad.

Het valt ook op dat er overal hekken zijn. Niet opvallend aanwezig, maar heel subtiel en passend bij de omgeving zodat kinderen niet zomaar weg kunnen lopen uit de speeltuin of zwembad. Een deel van de hekken kunnen oudere kinderen wel open maken, maar toch. Dan zit je toch een stuk rustiger als ouder, want hoe goed je ook op blijft letten je zal maar net zien dat er één het hazenpad kiest. Zo kan je zelf ook een poging doen om een boek te lezen zonder iedere beweging in de gaten te hoeven houden.

Het personeel is ook echt super vriendelijk, het maakt niet uit wat je vraagt maar ze proberen je echt te helpen. Het lijkt ook echt alsof ze overal een oplossing voor hebben. Zo viel, heel erg van mij natuurlijk, tijdens een lunch mijn verlovingsring van mijn vinger af en precies tussen twee vlonders in. Gelukkig kon je hem nog wel zien. Een vriendelijke medewerker kwam binnen vijf minuten met een haak aan zetten en haalde hem er vervolgens zo uit. Terwijl ik stiekem toch wel een beetje van binnen licht in paniek raakte hoe dit nu weer opgelost kon worden.

Naast deze wat grotere faciliteiten merk je het ook aan de kleine dingen dat er overal rekening mee wordt gehouden. Zodat je hier echt rustig met je gezin vakantie kan vieren. Zo vind je in de kinderbadkamer een toiletverkleiner met Rafi de Vos erop. De mascotte van Martinhal. Zelfs in de openbare toiletten vind je krukjes zodat kinderen ook bij de kraan kunnen, of er zijn speciale lage kranen. Ook kwam ik regelmatig trappen tegen met een lagere kinderleuning. Of zijn er trappen waar een speciale ‘ramp’ op is gebouwd zodat je hier met je kind naar beneden kan lopen en dus niet hoeft te tillen.

Horeca

Martinhal Family Hotels & Resorts Portugal Algarve / Lissabon - Mamaliefde.nl
Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal - Reisliefde
Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal - Reisliefde

Op alle locaties vind je ook dezelfde restaurants volgens hetzelfde principe. Zo heb je de M-club, vaak dicht bij de kidsclubs en een zwembad zodat de ouders iets kunnen eten of drinken terwijl de rest aan het spelen is. Hier vind je ook een gelateria. Je hebt Os Gambozinos een Italiaans restaurant voor de lunch of voor take-out zodat je gewoon in je eigen villa kan eten. En O Terraco voor ontbijt en diner.

Ook in de horeca is overal rekening mee gehouden. Zo is de kaart voor het kindermenu soms nog uitgebreider dan die voor volwassenen. Van verse babyhapjes die rekening houden met de leeftijd van je baby en wat ze wel of niet mogen. Tot en met kinderhoekjes waar de kinderen zich even kunnen uitleven en ze niet stil aan tafel te hoeven blijven zitten. Soms is er zelfs personeel aanwezig als het in een afgeschermd hoekje is.

Daarnaast is er een 24 uurs roomservice of een supermarkt zodat je zelf de boodschappen kan doen en niet het resort hoeft te verlaten. Van zonnebrand voor de kinderen tot en met verse afbakpizza’s, broodjes voor het ontbijt, natuurlijk een enorme afdeling aan wijn maar ook speelgoed en vakantieboeken, kruiden en meer.

Kids Club

Martinhal Family Hotels & Resorts Portugal Algarve / Lissabon - Mamaliefde.nl

Op het terrein is ook een Kids Club aanwezig. Aan de ene kant voor mama die eindelijk een paar uurtjes slaap wilt inhalen, rustig wilt lunchen zonder kinderen of gewoon even een activiteit samen met papa wilt doen. Dan kan je hier je kind een paar uurtjes onderbrengen. Maar ook voor kinderen die gewoon graag een activiteit willen doen zoals mocktails maken, spelletjes bij het zwembad of armbanden knutselen.

In principe zijn er drie kidsclubs, met een crèche voor kinderen tot en met twee jaar. Een raposhinosclub voor drie tot vijf jaar en de foxclub voor zeven tot negen jaar. Hier is volop begeleiding aanwezig. Zo kwamen we ergens waar er drie personeelsleden waren op één kind. Dat is nog eens anders dan in Nederland het geval is. De ruimtes zijn ook voorzien van alle faciliteiten zoals bedden. Er zijn drie dagdelen; in de ochtend, tijdens de lunch en in de middag.

In het hoogseizoen wordt hier een vergoeding voor gevraagd om een no-show te voorkomen. De plaatsen moet je namelijk vooraf reserveren, en het is dan zonde als er niemand komt. Voor de lunch betaal je wel iets extra vanwege de maaltijd. Om het voor de kinderen afwisselend te houden is er een weekprogramma met diverse activiteiten.

Voor de wat oudere kinderen is er overal een blue room met spelletjes voor oudere kinderen zoals een biljart of tennistafel. Maar ook een mega-tv en scherm voor een bioscoopavond en diverse spelcomputers. De geschikte plek om leeftijdsgenootjes te ontmoeten.

Wij waren er toen het EK voetbal was begonnen, ook aan de papa’s is gedacht en worden alle wedstrijden gewoon uitgezonden terwijl ze ondertussen een biertje kunnen drinken. Daarnaast vind je op iedere locatie de herkenbare M-van waar heerlijk in gespeeld kan worden.

Zwembaden

Martinhal Family Hotels & Resorts Portugal Algarve / Lissabon - Mamaliefde.nl
Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal - Reisliefde
Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal - Reisliefde

In ieder resort is er ook wel minimaal één of meer zwembaden te vinden. Helder blauw water onder een strakblauwe lucht dat gewoon je naam roept om erin te duiken.

Faciliteiten

Er worden diverse faciliteiten aangeboden die aansluiten bij de wensen van de verschillende leeftijdsgroepen kinderen, ouders en ook als gezin. En dat allemaal in een luxe omgeving waarbij je heerlijk kan ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken. Van bedjes of luiers die je vergeet mee te nemen. Tot en met gillende kinderen in het restaurant. Luxe, maar dan wel zonder dat je er ‘chicky mickey’ bij hoeft te lopen zoals een lokale uitspraak luidt, maar in je bikini met shirt eroverheen.

Martinhal Sagres in de Algarve

Martinhal Family Hotels & Resorts Portugal Algarve / Lissabon - Mamaliefde.nl

Als je op zoek bent naar een resort waar je alles wat je nodig hebt voor je vakantie binnen het resort vind is Martinhal Sagres Beach Resort een echte aanrader. Dit is de moeder van de Martinhal Resorts. Zes jaar geleden gingen ze open en het is echt een fijne plek om te komen. Bij het resort hoort ook een privéstrand, wat vrij uniek is in de Algarve vanwege alle natuurgebieden.

Verder vind je hier drie kids clubs voor verschillende leeftijden, meerdere zwembaden, een fietsenuitleen, meerdere restaurants, een beach club waar je bijvoorbeeld sup-lessen kan volgen, een supermarkt en kledingwinkel, een fantastisch uitgeruste blue room, spa en sauna, een gym die 24 uur per dag open is en nog veel meer. Wat dat betreft is het net een klein dorp.

Wat betreft accommodatie heb je hier een ruime keuze die geschikt is met verschillende budgets. Van hotelkamers in het centrale gebouw, tot en met ocean view rooms die je ook kan combineren voor een familiekamer. Daarnaast vind je ook hier villa’s. Met uitzicht op de natuur, zogenaamde garden villa’s in het centrum met een privézwembad en in het centrum van het resort en tot slot ook ocean view villa’s. Dat is het voordeel van tegen een heuvel op bouwen.

Meer informatie vind je hier.

Martinhal Quinta de Lago in de Algarve

Martinhal Family Hotels & Resorts Portugal Algarve / Lissabon - Mamaliefde.nl

In Quinta da Lago, de gouden driehoek, ten oosten van Faro vind je het resort Martinhal Quinta. Dit park is pas sinds 2015 open onder deze naam, en is het enige viersterrenhotel in deze familie. Het park had daarvoor een andere, Ierse eigenaar. Binnen de muren van het resort vind je de bekende Martinhal faciliteiten voor een aangenaam verblijf, zoals de kids club, overdekt zwembad, pool hang out, M-bar, blue room en supermarkt. Als gast van Martinhal Quinta ben je ook meer dan welkom om de faciliteiten in Quinta de Lago te gebruiken.

70 % van de aanwezige  vakantievilla’s zijn privé-eigendom. Met name van Portugese en Ierse gezinnen. Een deel van deze luxe privévilla’s kan je huren. Daarvoor moet de inrichting wel aan standaardeisen voldoen, zo vind je bij alle trappen kinderhekjes, heeft iedere villa zijn eigen zwembad, luxe slaapkamers met ieder een eigen badkamer, een zitkamer, woonkamer etc. Iedere villa wordt ook iedere dag schoongemaakt, al is het schoonmaken van de keuken nadat je hebt gekookt je eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie vind je hier.

Martinhal Cascais

Martinhal Family Resorts & Hotels Portugal - Reisliefde

Buiten Lissabon, weg van de drukte richting de Portugese kust vind je de plaats Cascais. Dit ligt in een schitterende omgeving met veel groen en vlakbij de rotsen en kliffen maar ook de stranden vlakbij de monding van de Taag. Cascais is een stad met een koninklijke historie. Onder andere tijdens de oorlog hebben veel koningshuizen hier hun toevlucht gevonden. Daardoor werd dit ook een zeer rijke omgeving waar veel geld in omging, kwamen er faciliteiten zoals het casino en vind je hier enorm veel paleizen en enorme landhuizen.

Naast de golfbaan vind je Martinhal Cascais. Een resort met zowel familievriendelijke hotelkamers als luxe ingerichte villa’s. De hotelkamers zijn ook voorzien van een terras met een zitje, zodat je met een beetje geluk buiten kan zitten in de zon. Het weer hier kan nogal wisselvallig zijn, is het in de ochtend nog vrij grijs en bewolkt kan het in de middag helemaal open trekken. Er zijn maar liefst drie zwembaden zodat je na een uitstapje heerlijk kan bijkomen. Ook de restaurants zijn zeer de moeite waard.

Meer informatie vind je hier.

Martinhal Chiado in Lissabon

Martinhal Family Hotels & Resorts Portugal Algarve / Lissabon - Mamaliefde.nl

Dit is een uniek concept waarbij er in het centrum van een stad een familiehotel verrijst. In de toekomstige tijd, omdat er op dit moment nog hard gewerkt wordt aan Martinhal Chiado. Aan het einde van de zomer hopen ze open te gaan. Dat betekend dat ze nog best hard moeten werken. In een appartementencomplex komen er 37 studio’s en appartementen met verschillende afmetingen. Ideaal om als stedentrip bijvoorbeeld te combineren met een verblijf bij Martinhal in Cascais. Op deze manier wordt het ook voor gezinnen bereikbaar om op een relaxte manier een stedentrip te maken!

Toen wij hier kwamen was er een appartement ingericht voor zes personen; met een master bedroom een kamer met vier stapelbedden die je zelf van de muur naar beneden kan klappen, twee luxe badkamers met ligbad, een moderne keuken en een zeer ruime living waar je kind ook op regenachtige dagen prima kan slapen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Volgmama schreef:

    Wauw supergaaf! Wat een te gekke ervaring is dat zeg.

  2. Marguerita schreef:

    Oh dat ziet er goed uit zeg!

  3. Marije schreef:

    Oké, daar moet ik dus naartoe als de kleine is geboren, haha. Heerlijk lijkt het me! Gaaf dat je dit mee mocht maken!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.