Skip to Content

Marvel Universe Live Nederland

Marvel Universe Live Nederland

Gisteravond waren we met het hele gezin in Ahoy, Rotterdam. Daar was namelijk de eerste voorstelling van Marvel Universe Live. We hadden de kinderen de afgelopen weken al voorzichtig wat meer kennis laten maken met de Hulk, Spiderman en de andere Marvel superhelden.

We gingen wat vroeger aan tafel zodat we op tijd konden vertrekken, dat was maar goed ook want er stond behoorlijk wat file. En na eerdere voorstellingen zoals Monster Jam en Disney on Ice waren de verwachtingen hoog. 

Het verhaal

Marvel Universe LIVE! is een liveshow waarin alle Marvel superhelden zoals Spider-Man, Iron Man de Hulk, Thor, Falcon, Black Widow, Captain America, Wolverine en nog veel meer tot leven komen en je kan genieten van de nodige stunts op de grond en in de lucht maar ook special effects, vuurwerk, martial arts en motoren.

Feld Entertainment die je misschien ook kent van Monster Jam en Disney on Ice brengt live experience naar een geheel nieuw niveau met een ongelooflijke show zoals je nog nooit gezien hebt.

In deze voorstelling vernietigt Thor de Cube om de kracht hiervan te verspreiden over de wereld. Zijn halfbroer Loki wil de scherven echter samenbrengen om zo zijn kracht om zijn wil over te brengen te vergroten en de wereld over te nemen.

Hiervoor heeft hij een aantal helden gevangen om gebruik te maken van hun kracht. De superhelden splitsen zich op om de drie scherven terug te halen. Waarbij in drie omgevingen het nodige spektakel uit de kast hebben gehaald; van motoren op een eiland, martial arts bij Lady Liberty en special effects in de bergen.

Wat vonden we ervan

Ik weet niet wie het het leukste vond; de kinderen zaten op het puntje van hun stoel om maar niets te missen. Ja, zo af en toe schrok de jongste maar hij vond het veels te gaaf allemaal. Spiderman is nu zijn grote favoriet. Dochterlief zat heerlijk bij papa op schoot en vond het allemaal wel heel erg stoer.

Manlief is natuurlijk zeer bekend met de superhelden en kent ze allemaal, mannen blijven natuurlijk altijd een klein kind. Dus hij vond het helemaal geweldig. Zelf heb ik er niet zoveel mee maar ik vond het een geweldige voorstelling. Vanaf het begin tot het eind zit je helemaal in het verhaal en voor je het weet is het afgelopen.

Wel had ik iets meer stunts verwacht, natuurlijk zaten er zeker wat spectaculaire wow-momentjes in. Van salto’s op motors en grote sprongen, tot en met het ondersteboven rondvliegen of enorme sprongen. Ze waren echt heel erg goed in het verhaal verwerkt, zodat je het gevoel hebt naar een theatervoorstelling te kijken maar dan met stuntmannen en -vrouwen!

Er is ook goed gebruik gemaakt van de audiovisuele ondersteuning. Alles is Nederlands ingesproken zodat het goed te volgen is. Op het grote scherm wordt de enscenering vormgegeven en een stukje van het verhaal verteld.

Marvel universe live - Mamaliefde.nl

Tips

Ga jij dit weekend naar Marvel Live denk dan aan het volgende;

 • Wil je verzekerd zijn van een parkeerplaats, dan kan je dit vooraf reserveren. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer met contant geld te betalen maar kan je voor de show alvast pinnen zodat je na afloop direct kan vertrekken.
 • De show duurt anderhalf uur, na net iets meer dan een half uur is de pauze en daarna is het nog een uur. De pauze duurt ongeveer 10/15 minuten.
 • In de hal zijn er diverse activiteiten tegen betaling, zo kan je je laten schminken of als superheld op de foto. Ook is er de nodige merchandise te koop en een stand waar je drinken kan bestellen of wat te eten.
 • Gedurende de show zijn er een aantal ‘schrikmomentjes’ met vuurwerk en harde knallen. Met name voor jonge kinderen kan dat even spannend zijn, het is dan handig om oorbeschermers mee te nemen.
 • Zelf hadden we ook wat zakjes met koekjes en snoepjes (compensatie voor Sint Maarten) mee.

Let op: Heb je een kaartje voor de tweede rang kan je deze bij binnenkomst omruilen, die is namelijk afgesloten. In plaats daarvan kregen we plaatsen in het hoofdvak en dan ook nog eens in het midden! Beter kon gewoon niet.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Trevor schreef:

  “mannen blijven natuurlijk altijd een klein kind.” sorry?
  Mijn vriendin is net zo’n groot Marvel fan als ik, als het niet meer is. Blijft zij dan ook een klein kind, of doen alleen mannen dat?
  Ik vind dat interesses als Marvel een persoonlijkheid eigenschap is.
  De manier waarop je zegt dat “mannen altijd een klein kind blijven” is zeer oncorrect.
  Interesses blijven bestaan binnen een persoon, en ik vind niet dat dat gekoppeld moet worden aan een bepaalde leeftijd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.