Skip to Content

Maya en de pollenbollen; theater recensie

Maya en de pollenbollen; theater recensie

Maya de bij kennen de meeste ouders vast wel als tv-serie van studio 100, of wellicht heb je haar weleens ontmoet in één van de Plopsa parken? Maar sinds kort is er ook een show met in de hoofdrollen Maya en haar vriendjes. Wij gingen er met ons gezin naar toe en ik vertel je graag of het een aanrader is of juist niet.

We mochten voor Mamaliefde met 4 personen naar Doetinchem voor de voorstelling. Mijn zoontje van 4, dochter van 6 en oma gingen met mij mee en wat vonden ze het spannend. We werden bij binnenkomst hartelijk ontvangen en hebben in de foyer nog even gewacht tot we naar binnen mochten. Daar stond, zoals bij veel kindermusicals, een stand met merchandise van Maya de bij met allerlei leuke spullen.

Toen we eenmaal naar binnen mochten waren de kinderen superenthousiast omdat we zo dichtbij zaten (rij 2) en ze vroegen zich af of ze Maya dan misschien wel een handje konden geven? Gelukkig snapte ze dat Maya moest optreden en dat dat dus niet zou kunnen.

Maya en de Pollenbollen

Toen de voorstelling startte, zag je Maya (Free Souffriau o.a bekend van Mega Mindy) zingend op een schommel met het bekende liedje “Ik ben Maya de bij”. Wat me opviel was dat het decor zo mooi en kleurrijk was maar niet te druk, prima voor kleine kinderen dus.

Maya had haar vriendje Willy eropuit gestuurd om op zoek te gaan naar pollenbollen als versiering voor op een verjaardagstaart. Wat Willy niet wist is dat het zijn eigen verjaardagstaart zou worden, hij vergeet namelijk altijd zijn verjaardag. Helaas is Willy onderweg wat pollenbollen verloren en gaat samen met Maya op zoek naar de pollenbollen zodat de taart hopelijk toch nog op tijd afkomt voor het feestje.

Avonturen

Onderweg komen Maya en Willy diverse vriendjes tegen waarmee zij avonturen beleven. Zo komen ze Flip de sprinkhaan, Ben de mestkever en Beatrice de vlinder tegen. Samen met hun vriendjes proberen ze de pollenbollen terug te vinden. Maar ook Tekla de spin kan natuurlijk niet ontbreken in het verhaal, zij weet Willy in haar web te vangen wat natuurlijk zorgt voor extra spanning. Gelukkig heeft Maya een list bedacht in de hoop dat Willy vrij komt, zal het haar lukken?

Studio 100 theater; Maya en de Pollenbollen - Mamaliefde.nl

Vrolijke nummers

De hele voorstelling bestaat uit leuke en vrolijke nummers waarbij de cast zoveel mogelijk probeert de kinderen te betrekken. Zo wordt het publiek “bloempjes” genoemd en wordt er regelmatig gevraagd of de kinderen willen mee klappen en mee willen aanmoedigen. Het is dan ook superleuk om te  zien dat de meeste kinderen ook echt ijverig meedoen en reactie terug geven naar de cast zoals “nee daaarrrrrrr”.  Juist die interactie zorgt er denk ik ook voor dat de kinderen het beter vol kunnen houden en niet tussentijds gaan mopperen? Ook zijn de nummers veelal herkenbaar voor de kinderen.

Wat vonden wij ervan?

Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn kinderen van het begin tot eind vol spanning hebben zitten kijken wat er allemaal zou gebeuren. Het was heel fijn om op de 2e rij te zitten omdat je zo alles ook echt goed kunt zien wat ik daar aan wel iets minder vond, is dat je zo ook aan de zijkant “achter de schermen” kunt kijken. Ondanks dat deze mensen geheel zwart gekleed waren viel het mijn kinderen ook meteen op en kwam er een reactie als “Hé dat is een gewone meneer die moet daar weg”, gelukkig waren ze hier niet te lang door afgeleid en hebben ze volop genoten van de show.

We hebben een superleuke middag gehad en wij vinden het zeker een aanrader, ook voor de kleintjes vanaf een jaar of 2 / 3 is Maya de bij en de pollenbollen geschikt. Ennuh oma?? Die heeft er stiekem ook wel enorm van genoten, ik ook trouwens 😉 Kortom: voor jong en oud is de musical erg leuk.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.