Skip to Content

McDonald’s met speeltuin of speelhoek; uit eten met kinderen

McDonald’s met speeltuin of speelhoek; uit eten met kinderen

Gezellig naar de McDonald’s; als het aan de kinderen ligt komen we hier bij voorkeur iedere week. Zeker als we ergens zijn geweest en op de terugweg naar huis rijden en ze de grote gele M zien, is het ‘raak’. En ik snap het wel hoor; de McDonald’s dat blijft voor veel kinderen toch iets magisch. Helemaal als er een klein feestje wordt gemaakt van dit gezellige uitje. Eén van de weinige dingen die nog precies hetzelfde zijn als toen we zelf kind waren. Zo was een kinderfeestje bij de McDonald’s waarbij je zelf je hamburger mocht bakken enorm populair.

En kan ik me nog goed herinneren hoe we tijdens het logeerfeestje voor mijn laatste verjaardag op de basisschool met zijn allen naar de McDonald’s zijn gelopen om ‘voor ons gevoel’ midden in de nacht een ijsje te halen 😉 Herinneringen die je voor altijd bij blijven. Omdat ik zelf deze herinneringen heb uit mijn eigen jeugd snap ik dus helemaal waarom kinderen dit zo magisch vinden. Daarom hebben we inmiddels de nodige ‘codewoorden’ bedacht zoals ‘de gouden bogen’ of we tekenen met de handen de M in de lucht als we overleggen om hier wel / niet heen te gaan. Anders komen we er niet meer onderuit 😉

Laatste schoolweek

In de laatste week voor de vakantie was het weer feest en hadden we met Miriam en haar dochters afgesproken om bij de McDonald’s te gaan eten. De McDonald’s ligt precies tussen ons in. Die laatste schoolweek is toch wel een beetje afzien, ze zijn ondertussen zo toe aan vakantie en dan is het ook wel fijn om even het huis uit te gaan voordat de buren ook helemaal gek worden. Daarnaast scheelt het weer bedenken wat je nu weer moet gaan koken. Iets later dan de bedoeling was, iets met einde schooljaar, zaten we dan toch in de auto.

De McDonald’s is vlakbij papa’s werk en dat weten ze maar al te goed, nadat ze dat gebouw hadden gespot keken ze dus al reikhalzend uit naar de gele M. Zodra ze die zagen klonk het luidkeels vanaf de achterbank ‘we zijn er bijna, we zijn er bijna’. Het voordeel van eten bij de McDonald’s is ook altijd dat het eten geen gezeur oplevert en je ook niet bang hoeft te zijn als ze niet netjes stil zitten of niet met mes en vork eten 😉

McDonald's met speeltuin of speelhoek; uit eten met kinderen - Reisliefde

McDonald’s met speeltuin

Snel nog even parkeren en Miriam opzoeken, die binnen een plekje had gevonden waar we met zijn allen konden zitten en toch ook naar buiten konden kijken met zicht op het speeltoestel. Veel restaKindvriendelijke restaurants met kinderen en speelhoek / speeltuinurants hebben buiten een speeltoestel waar de kinderen heerlijk even kunnen bewegen en uitrazen. Ideaal als je net aankomt na een rit in de auto en het wachten op de bestelling duurt zo ook een stuk minder lang.

Zo’n speeltoestel is toch wel zo gezellig; de kinderen hebben vaak iemand om mee te spelen en ook voor jezelf is het een stuk gezelliger om wat aanspraak te hebben. In plaats van een beetje op je telefoon te zitten kijken omdat de kinderen zich hier prima vermaken. De oudste dochter van Miriam had al heel snel een nieuwe beste vriendin gemaakt, want zij was ook 6 ;-). Toevallig zat haar moeder het tafeltje naast ons met een feestelijke kroon op omdat ze die dag jarig was.

Nu zijn de speeltoestellen overdekt dus kan je hier altijd spelen, maar er zijn ook binnen speelhoekjes of tafels. Zo waren we twee maanden geleden na een dagje uit bij een McDonald’s waar ze speciale speeltafels hadden waar met projectie van de tafel een enorm speelbord werd gemaakt. Zo kan je aan tafel spelletjes spelen. Die projectoren waren er ook in een aparte ruimte waar de feestjes worden georganiseerd. Ideaal ook in de winter als je er even tussen uit wil, maar geen zin hebt om de hele dag weg te gaan; een uitje naar de McDonald’s is altijd een groot succes!

McDonald's met speeltuin of speelhoek; uit eten met kinderen - Reisliefde
McDonald's met speeltuin of speelhoek; uit eten met kinderen - Reisliefde

(Fr)uitje

Natuurlijk moest er ook gegeten worden en gingen de kinderen allemaal voor een Happy Meal. Sinds 16 juli is de samenstelling hiervan veranderd en zit er standaard altijd groenten of fruit bij het Happy Meal. Zo kan je kiezen uit worteltjes of meloen. Zoonlief vond het wel een beetje jammer dat de tomaatjes uit het menu zijn gehaald, die waren zijn grote favoriet en er was zelfs een tijd dat hij geen patatjes lustte, maar alleen tomaatjes wilde hebben! Gelukkig varieert McDonald’s met de groenten en fruit in het Happy Meal en zijn de snoeptomaatjes vanaf week 35 weer terug in het menu.

McDonald's met speeltuin of speelhoek; uit eten met kinderen - Reisliefde

Nadat de bestelling was doorgegeven bij de bestelcomputers, ideaal dat de kinderen zo zelf hun eigen menu kunnen samenstellen, plaatsten we het wachtnummer op tafel en konden ze weer lekker naar buiten. Zodra het eten was gebracht hadden ze dat meteen door en kwam de een na de ander naar binnen vliegen. Als eerste werd er aangevallen op de worteltjes en meloen, vooral de meloen was zo op! Van jong (1 jaar) tot oud (7 jaar) werd er van gesmuld.

Van het spelen hadden ze dorst gekregen dus ook het water was zo op. Natuurlijk ging de rest van het Happy Meal er ook zo in en mochten de speeltjes worden uitgepakt. Normaal zijn we wel van het wachten tot iedereen het op heeft, maar nu mochten ze zodra ze het op hadden met hun speeltje weer lekker naar buiten om nog even te spelen. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan en daar direct het bed in te duiken. De tijd was voorbij gevlogen!

Meer informatie vind je hier.

stories
Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.