Skip to Content

Meest vergeten dingen op vakantie; 15x wat je niet moet vergeten

Meest vergeten dingen op vakantie; 15x wat je niet moet vergeten

Het is een wel bekend gegeven. Met het inpakken van onze koffers vergeten we weleens wat mee te nemen. Daar kom je meestal ook pas achter als je op je vakantieadres bent aangekomen. Voor de meeste dingen geldt dat ze op je vakantiebestemming ook winkels hebben waar je wat vergeten items kan kopen. Maar dat telt niet voor alles. Wat zijn nu de 15 dingen die het meest vergeten worden om mee te nemen op vakantie?

Paspoort of reisdocumenten

Je had ze nog bewust goed op een speciale plaats neergelegd zodat je die absoluut niet kon vergeten. Heel herkenbaar dat je bij vertrek gewoon vergeet om je paspoort en of reisdocumenten mee te nemen. Ga je met het vliegtuig dan kom je beslist niet verder dan de luchthaven en kan je weer omdraaien en naar huis toe rijden. Het is uiteraard altijd goed dat je dit soort zaken van tevoren klaarlegt maar dan moet je ze niet vergeten in je tas te stoppen.

Een wereldstekker

Een beetje afhankelijk waar je op vakantie gaat maar in sommige landen kun je niet zomaar een stopcontact gebruiken voor al je elektrische apparaten. Daarvoor heb je een wereldstekker nodig. Op die manier kun je wel gebruik maken van de stroom en het stopcontact. Maar laten we die nu net vaak vergeten met het inpakken van de koffer.

Tandenborstel

Je kan het je misschien niet voorstellen. Toch is het één van de meest vergeten dingen als je op vakantie gaat. We vergeten massaal om een tandenborstel mee te nemen. Ben je iemand die ook graag op vakantie gebruik wil maken van een elektrische tandenborstel? Vergeet dan niet om de oplader mee te nemen.

Oordopjes

Het is misschien niet iets waar je aan denkt bij het inpakken maar het is wel handig om dit bij te hebben en daarom mag je eigenlijk geen oordopjes vergeten. Je bent op je vakantiebestemming in een heel andere omgeving en ook een plaats met andere geluiden. Is er bijvoorbeeld vlakbij het hotel of appartement een haan die iedere ochtend vroeg kraait of heb je last van wat luidruchtige gasten op een terras? Dan zijn goede oordoppen echt onmisbaar.

Oplader van de telefoon

Ook hoog in de lijst met dingen die vakantiegangers vergeten mee te nemen is de oplader van de telefoon. Wel handig als je goed bereikbaar en gebruik wil blijven maken van je mobiele telefoon. Onze mobiele telefoon vergeten we niet zo snel maar de oplader daarentegen wel.

Een reisgids

Er zijn veel vakantiegangers die voor ze op reis gaan een reisgids kopen. Heel handig want daarin staat alle informatie over onder andere de bezienswaardigheden van de stad of plaats waar je naar toe gaat. Ideaal om mee te nemen. Toch gebeurt het best vaak dat we de speciaal voor de vakantie aangeschafte reisgids gewoon vergeten en thuis op de kast laten liggen.

Badslippers

Uit eigen ervaring weet ik dat dit ook een item is dat vaak vergeten wordt bij het inpakken van de reisbagage. Het is altijd fijn om badslippers bij je te hebben. Deze kun je aandoen als je gebruik maakt van een douche. Hoef je niet met je blote voeten in de douchebak te gaan staan. Maar ook ideaal voor bij het zwembad of strand. Het is mij al vaak overkomen dat ik ze wel had klaargelegd maar gewoon vergeten ben om in te pakken. Gelukkig heb ik al meerdere malen bij aankomst op het vakantieadres bij de eerste de beste winkel een paar badslippers kunnen kopen.

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is ook een item dat we heel vaak vergeten mee te nemen. Ook al weten we dat we naar een zonnige bestemming afreizen, op één of andere manier vergeten we dit. Uiteraard heb je geen zin om zo rood als een kreeft te verbranden in de zon. Zorg daarom dat je dit soort zonnebescherming niet vergeet als je je koffer gaat inpakken.

Contactlenzen/leesbril

Ken je dat? Wil je op je vakantiebestemming op een terrasje een hapje en drankje bestellen en dan kom je tot de ontdekking dat je contactlenzen en of leesbril bent vergeten. Ineens merk je dat je de menukaart niet kan lezen.

Zonnebril

Naast de leesbril en de contactlenzen vergeten we ook vaak om een zonnebril mee te nemen. Ook daar komen we meestal pas op plaats van bestemming achter. Eigenlijk is dit een onmisbaar item als je die vergeten bent zal je op het vakantieadres even op zoek moeten naar een goede zonnebril.

Medicijnen

Waarschijnlijk heb je voor dat je de koffer in gaat pakken al gezorgd dat je van de medicijnen die je gebruikt voldoende klaar hebt liggen om mee te nemen. Toch komt het maar al te vaak voor dat we gewoon vergeten om de medicijnen die we nodig hebben mee te nemen.

Heel vervelend en het kan best lastig zijn om op je vakantieadres een apotheek te zoeken en die je dan ook daadwerkelijk de medicijnen mag en kan geven. Zorg dat je ook altijd wat herhaalrecepten van je medicijnen bij je hebt. Vergeet je je medicijnen mee te nemen kun je misschien met je herhaalrecepten op je vakantieadres aan je medicatie komen. Check vooraf goed wat je mag meenemen.

Desinfecterende handgel

Je handen goed kunnen reinigen en desinfecteren is heel belangrijk. Ook om bij je te hebben als je op reis gaat. Toch komt het regelmatig voor dat we een flesje met handgel vergeten mee te nemen in onze handbagage.

Een adressenboekje

Je kan met je mobiele telefoon het thuisfront een appje of berichtje sturen. Maar een kaartje sturen vanaf je vakantieadres naar het thuisfront is altijd leuk. Moet je alleen niet vergeten om een boekje mee te nemen met alle adressen erin. Dat wordt nog best vaak vergeten omdat we zo gewend zijn om te appen, bellen of een berichtje sturen dat we daar gewoon niet aandenken.

Fotocamera

Uiteraard kun je met je mobiele telefoon ook mooie foto’s maken. Maar op vakantie wil je misschien toch liever je fotocamera gebruiken. Toch staat de fotocamera ook hoog in de lijst als het gaat om dingen die mensen vergeten mee te nemen op vakantie.

Scheerapparaat of scheermesje

Wat ook vaak vergeten wordt bij het inpakken en dan met name bij mannen is een scheerapparaat of scheermesje. Er zijn mannen die dit wellicht niet eens zo erg vinden en rustig met stoppelbaard blijven rondlopen op vakantie. Toch is het wel fijn om dit soort spullen niet te vergeten als je op vakantie gaat.

Wat ben jij wel eens vergeten op vakantie?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.