Skip to Content

Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek

Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek

Tijdens ons weekendje weg bij Marveld Recreatie vanwege de staking ging ik op zoek naar een leuk uitje in de omgeving van de Achterhoek, Gelderland. Bij de receptie kreeg ik de tip om naar Megapret in Lievelde te gaan, dit was nog geen kwartier rijden en is geschikt als het regent of ook als het toch droog is. Ik had al vaker van deze speeltuin / dit familiepark gehoord dus gingen we hier op donderdag heen. Toen we aankwamen was het nog heerlijk rustig en waren we één van de weinige. Ook gedurende de dag viel de drukte mij enorm mee en hadden ze alle ruimte. Bij de ingang zijn twee parkeerplaatsen lekker dichtbij.

Binnenpret

Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde
Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde
Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde

We begonnen de dag binnen bij Binnenpret; hier kom je ook het park binnen. Dit is een enorme schuur die omgebouwd is tot speelparadijs, van buiten ziet het er niet heel groot uit en had ik zoiets van ‘is dit het’ omdat het er op de foto’s een stuk groter lijkt. Totdat je binnen komt in een enorme hal, aan het plafond hangen enorme wolkjes, zonnen, vliegers etc en creëren zo een speelse sfeer. Ook het dak is helemaal geverfd en het boerenthema, het was tenslotte ooit een boerderij, komt op een speelse manier terug. Echt heel leuk gedaan!

Achteraan in de hal vind je een enorm bouwwerk waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren, met diverse soorten glijbanen, ballenbad, trampolines, springkussens etc. Ze wisten niet hoe snel ze de schoenen uit moesten trekken om daar op af te rennen. Er was echt ontzettend veel te doen, af en toe kwamen de kinderen even terug en moest ik kijken hoe ze naar beneden gleden ofzo maar verder hoorde of zag ik ze nauwelijks.

Na ongeveer anderhalf uur werd er omgeroepen dat de minidisco begon en ging het volume van de muziek omhoog en deed een medewerkster wat danspasjes voor. Er waren ook heel wat enthousiaste moeders die samen met hun peuters aan het dansen waren, zo leuk om te zien! Na de kat uit de boom gekeken te hebben deden ‘mijn’ kinderen toch ook vrolijk mee met de pinguindans en de Pasapas van Kinderen voor Kinderen. In het midden van de zaal is er ook een kleinere ruimte afgezet zodat ook kleine kinderen veilig kunnen spelen zonder omgeduwd te worden door de grotere kinderen.

In de zaal vind je heel veel tafeltjes met stoelen waar je als volwassene kan gaan zitten. Zelf vond ik het wel erg fris in de zaal, zeker omdat je stil zit terwijl de kinderen rennen. Daarom was ik erg blij dat ik mijn sjaal had meegenomen. Ideaal is wel de WiFi die ook echt goed werkt; ik had mijn laptop mee zodat ik toch even kon werken terwijl de kinderen aan het spelen waren ipv wat op mijn telefoon te scrollen. De kinderen hebben zich hier prima vermaakt en de zaal is ook heel overzichtelijk.

Naast de disco vind je ook de toiletten voor jongens en meisjes met vrolijke Fien en Teun-kleurtjes. Het personeel was vrij jong maar zag ik een paar keer lopen met emmers en schoonmaakspullen; ze letten dus goed op de hygiëne. Alles zag er ook goed schoon uit en goed onderhouden.

Buitenpret

Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde
Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde
Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde
Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde
Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde

Ondanks dat het januari was waren de kinderen op een gegeven moment binnen wel uitgespeeld, gelukkig was het buiten droog en klaarde het weer ook een beetje op dus vertrokken de kinderen naar buiten. Daar vind je diverse attracties en speeltoestellen waar heerlijk gespeeld kan worden. Zoonlief was even zijn zus en vriendinnetje zat, en had buiten al snel zijn eigen vriendjes gemaakt.

Buiten is het ook heel overzichtelijk zodat je ze rustig alleen ‘los kan laten’. Ze kunnen ook niet zomaar weg omdat er geen uitgang is naar buiten. Zo hebben ze buiten een monorail waar ze zelf in kunnen, al was dit voor zoonlief van 6 nog best intensief.

Spraypark

Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde

In de zomer vind je hier ook het grootste spraypark van Nederland; een enorm veld met diverse waterattracties (zonder zwembad) waar ze op warme dagen heerlijk kunnen afkoelen en met water kunnen spelen zonder kans op verdrinken.

Verkeersplein

Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde

En er is een verkeersplein met kleine trapauto’s waarmee je rondjes kan rijden over een verkeersplein met verkeersborden en echt werkende verkeerslichten etc. Er is zelfs een tankstation om de auto’s ‘bij te vullen’. Hiervoor moet je wel betalen; bij de toegang tot het plein betaal je 1 euro voor tien minuten toegang tot het park. Als je door het poortje gaat word je welkom geheten en na tien minuten krijg je een herinnering dat de tijd er op zit.

Golfpret

Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde

In de winter was het gesloten, maar in de zomer kun je hier ook terecht voor een potje minigolf. Ik weet niet of het is vanwege het onderhoud in de winter, of dat het altijd zo is, maar een deel van de golfbanen stonden nu op schragen.

Eten en drinken

Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde
Megapret; binnenspeeltuin Achterhoek - Reisliefde

Ideaal is dat je voor een paar euro kan kiezen voor een arrangement waarmee je onbeperkt water en limonade kan halen, daarnaast krijg je patatjes en een snack en kun je een ijsje halen. Dit is wel echt goed geregeld en echt spotgoedkoop, dit geldt ook voor de rest van de kaart waar zelfs wijn op te vinden is! Als volwassene krijg je ook 1 kopje koffie, thee of cappuccino.

Bij binnenkomst moet je meteen doorgeven hoe laat je ongeveer verwacht te gaan eten zodat ze dit op tijd kunnen voorbereiden en je niet lang hoeft te wachten. Dat is natuurlijk wel even gokken, op een gegeven moment hadden de kinderen al trek maar was het nog drie kwartier wachten tot de patatjes klaar waren… Je krijgt een pieper mee die afgaat als het klaar is. De lunch bestond uit een klein bakje patat en een bitterbal en minifrikandel.

Wat ik jammer vond is dat op de menukaart vooral patatjes en frituursnacks en tosti’s of appeltaart stonden. Zelf had ik rond tien uur wel zin in iets lekkers maar voor frituur is het nog echt te vroeg en wit brood (tosti’s) of snoep / chips hoeft dan ook weer niet. Toen ik de kinderen de lege kan limonade meegaf om opnieuw te laten vullen kwamen ze terug dat ze ook het kaartje nodig hadden als bewijs van het arrangement. En blijkbaar was ik niet de enige; want ik hoorde dit ook van drie andere moeders dat hun kinderen waren teruggestuurd. Er wordt dus heel streng gecontroleerd.

Goed om te weten; ze zijn hier heel erg streng op meegebrachte etenswaren; dit is natuurlijk vaker een ‘regel’ en ook heel logisch want dat is toch onderdeel van het verdienmodel. Daarnaast zijn de entreekosten ook goedkoper dan menig andere vergelijkbare (binnen)speeltuin terwijl er hier ook buiten een enorm park bij is. Echter heb ik nog nooit meegemaakt dat er ook daadwerkelijk wordt gecontroleerd en ik mijn tas moest openen bij de ingang.

Als ik kijk naar de Google reviews ben ik niet de enige die dit opmerkelijk vond en lees ik dat je zelfs warm water voor de voeding van je baby, voor medicijnen of toen het afgelopen zomer 40 graden was, je geen water mocht meenemen. Ik schrok ook wel een beetje van de reacties van de eigenaar op deze feedback. Stiekem best wel jammer, want iedereen legt nu hier de focus op terwijl het verder zo ontzettend leuk is hier! Fruit mag trouwens wel meegenomen worden.

Meer informatie vind je hier.
Voor de toegang is gewoon betaald, dit bericht is niet gesponsord.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.