Skip to Content

Met de hond op vakantie tips

Met de hond op vakantie tips

Naast dat het jouw nieuwe maatje is, is het natuurlijk de allerbeste vriend van de kinderen. Zij willen nu nergens meer naartoe zonder hun beste vriend. Dit betekent dus deze zomer op vakantie met de hond. Van tevoren is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is het belangrijk om goed voorbereid te zijn als je met de hond op vakantie gaat. 

Lange vakantie

Er zijn verschillende mogelijkheden om met de hond op vakantie te gaan. Om te beginnen zijn er verschillende hondvriendelijke campings. Dit zijn ideale plekken om naartoe te gaan wanneer je voor een langere periode op vakantie gaat. Op diverse plekken in Nederland en in het buitenland zijn er campings waarbij honden zijn toegestaan, mits ze aangelijnd zijn.

Er zijn prachtige natuurgebieden waar je kunt wandelen, zwemmen en fietsen met de hond. Naast dat er speciale campings zijn, zijn er ook vakantiehuisjes waar honden zijn toegestaan. Vakantiehuisjes kunnen heel fijn zijn voor jou en je hond, doordat er meer privacy is en je de hond niet continu hoeft aan te lijnen.

Lees ook: Natuurhuisjes waar hond zijn toegestaan

Weekendje weg

Vind je het spannend om meteen voor een langere periode met je hond op vakantie te gaan? Probeer dan eerst een weekendje weg met de hond. Op deze manier kun je erachter komen of alles goed gaat en welke dingen nog handig zijn om te regelen voor een langere vakantie.

Voor een weekendje weg zijn er naast deze campings en vakantieparken, ook hotels en vakantiehuis met honden zijn toegestaan. Sommige hotels bieden zelfs een aantal arrangementen waarmee het verblijf gecombineerd kan worden met een gezellig dagje weg, zoals naar de dierentuin. Een hotel is dus een ideale plek voor een weekendje weg met de hond.

Voorbereiding

Voor de vakantie met de hond is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Onderstaand een paar belangrijke punten om rekening mee te houden wanneer de hond op vakantie meegaat:

  • Check van tevoren de regels voor reizen met je huisdier van het land van bestemming. Veel landen hebben andere regels en invoereisen.
  • Regel een paspoort voor de hond op vakantie. Sinds een paar jaar is dit verplicht binnen Europa. 
  • Zorg dat de hond de verplichte vaccinaties heeft gehad. Binnen de EU is het bijvoorbeeld verplicht dat je hond gevaccineerd is voor hondsdolheid. 
  • Op een camping zijn er meestal 1 of 2 honden per plek toegestaan. Wanneer je meerdere honden mee wilt nemen, is het handig om contact op te nemen met de campingeigenaar.
  • Het is verstandig om de hond te verzekeren wanneer je op vakantie gaat.

Op bestemming

Naast de voorbereiding, is het ook handig om een aantal maatregelen te treffen voor op bestemming. Ten eerste is het voor de hond op vakantie fijn om hetzelfde voer als thuis te geven. Nieuw voer kan namelijk wennen zijn voor het lichaam van de hond. Wanneer de hond in een onbekende omgeving is, kan nieuw voer ook sneller verkeerd vallen.

Daarnaast is het slim om een voorraad medicijnen mee te nemen, zoals reisziektetabletten en antitekenmiddel. Op deze manier ben je goed voorbereid wanneer de hond zich niet lekker voelt. Ten slotte is het belangrijk om de hond goed voor te bereiden voor de reis. Dit kan door bijvoorbeeld eerst een weekendje weg te gaan of als oefening naar een drukke stad te gaan.

Houd rekening met je hond

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met alle vakantiegangers, dus ook je hond. Zo kun je nagaan of jouw gewenste vakantiebestemming wel prettig is voor je hond. Wanneer je graag naar een land met tropische temperaturen wil gaan, is het verstandiger om de hond thuis te laten of een andere bestemming te kiezen. 

Wanneer de hond mee gaat op vakantie is het belangrijk om de vakantie zo ontspannen mogelijk te maken voor je hond. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de hond zijn eigen speeltjes heeft. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om veel tijd te spenderen met de hond en hem niet alleen te laten.

Neem hem dan ook vooral gezellig mee tijdens wandelen of fietsen en zoek vooraf uit waar de losloopgebieden zijn. Op deze manier is het een geslaagde vakantie voor jou en je trouwe viervoeter.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.