Skip to Content

Midwinterspooktocht Zwolle op 17 en 18 december

Een reusachtige wolf groeit en groeit. Hij breekt uit zijn kettingen en wil de zon opeten zodat het altijd donker blijft. Wodan roept zijn dodenleger op om de wolf te stoppen. Verhalenvertellers nemen je mee in dit oud-Noorse verhaal tijdens de Midwinterspooktocht in Zwolle als onderdeel van Winters Zwolle. Op 17 en 18 december.

Volkeren in de hele wereld staan met verhalen, vuur en lekker eten stil bij de Midwinterperiode, waarin de zon even is bevroren aan de hemel. Er is een Midwinterspooktocht voor volwassenen en 12+ en een kinderroute voor 4-12 jaar.

Festivalterrein

Voor en na het lopen van de tocht kun je terecht op het sfeervol ingerichte Grote Kerkplein middenin de stad. Met een muziekje, glühwein of chocolademelk kun je hier heerlijk opwarmen en napraten in de donkere dagen voor kerst.

Bijzondere locaties

De spooktocht voert langs geheimzinnige en unieke locaties in de binnenstad van Zwolle en wordt gespeeld door een indrukwekkende crew van maar liefst honderd amateurspelers samen met verhalenvertellers, in een mix van storytelling, theatrale scènes en videoprojectie.

Makers

Wodan en het dodenleger is gemaakt en georganiseerd door het artistiek team en productieteam van Festivalplatform Zwolle Unlimited en is gebaseerd op de Noorse mythologie. De Midwinterspooktocht vertrekt meerdere keren per dag.

Meer informatie vind je op de site van Zwolle Unlimited.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.