Skip to Content

Tip: Museumkidsweek in de herfstvakantie

Tip: Museumkidsweek in de herfstvakantie

Als het buiten regent of koud is, zijn overdekte uitjes natuurlijk een absolute aanrader. En nu het buitenland er dit jaar vrijwel niet in zit is dit natuurlijk het ideale moment om de kindermuseums in ons eigen land te ontdekken! Daarom wordt er in de herfstvakantie de Museumkidsweek georganiseerd.

Deze duurt gedurende de herfstvakantie van beide regio’s. Het thema van de kinderboekenweek sluit aan bij het thema van de Museumkidsweek. In het hele land houden musea honderden activiteiten speciaal voor kinderen én zijn er extra challenges van Museumkids, een ideaal herfst uitje dus!

Museumkidsweek 2021

Museumkids (alle kinderen t/m 12 jaar) kunnen dromen van allerlei beroepen, wetenschapper, kunstenaar, ontdekkingsreiziger of paleontoloog: in het museum vind je er van alles over. Want worden wat je wilt begint in het museum. Je kunt weer naar het museum met je hele familie, er is van alles te beleven! Zo is er tijdens de Museumkidsweek een nieuwe online ‘Museumkids Escape Game’ te spelen én worden de kritische koters aangespoord vooral hun mening over het museumbezoek te geven. Zo kiezen kinderen samen welke musea zij ‘Kidsproof’ vinden.

De Museumkidsweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van ruim 400 musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige collecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud!

Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle Nederlanders met museale collecties door het hele land. Die sterkere binding met museale collecties begint bij de jongste generatie. Deze binding is nu belangrijker dan ooit in een tijd waarin we behoefte hebben aan bezinning, troost en ontspanning. In het museum vind je dit allemaal op een veilige, verantwoorde én leuke manier, ook tijdens de Museumkidsweek.

Museumkids Escape Game

Tijdens de Museumkidsweek komt de tweede Museumkids Escape Game online. Je zit opgesloten in een mysterieus museum en moet ontsnappen. Los raadsels op, speur naar verborgen tekens en zet je hersens aan het werk, lukt het jou om het spel uit te spelen? Er zijn mooie prijzen te winnen.

Museuminspecteurs

Kinderen zijn de baas! Door het geven van hun mening over een museumbezoek via de Museuminspecteurs-app of op de website maken kinderen kans op een verrassingsmuseumpakket of een Museumkidskaart. Zo bepalen deze museuminspecteurs jaarlijks of een museum ‘Kidsproof’ is. Leerzaam én leuk. Via museumkids.nl kunnen inspecties eenvoudig worden aangemeld en zo doen de inspecteurs automatisch mee aan de wedstrijd.

Museumbezoek

Speciaal voor kinderen en hun (groot-)ouders zetten de musea de leukste activiteiten klaar. Je kunt musea in het donker bezoeken, een workshop of rondleiding volgen of lekker zelf op ontdekkingstocht in meer dan 400 musea. Dat wordt nog lastig kiezen. Op museumkidsweek.nl staat hoe je dat doet en vind je alle deelnemende musea en activiteiten.

Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.
Op sociale media kun je alles volgen via #Museumkidsweek en via de kanalen van @Museumkids.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.