Skip to Content

Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland.

Na twee gemiste edities, gaat het evenement dit jaar eindelijk weer door, deze keer met een verwonderlijk thema. Het grootste ijssculpturen festival van Europa vindt dit jaar plaats van 17 december 2022 tot en met 5 maart 2023, in Zwolle.

‘What a wonderful world’

Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle - Kerstliefde.nl

Het Nederlands IJsbeelden Festival staat dit jaar geheel in het teken van het thema ‘What a wonderful world’. In roerige tijden als deze, veroorzaakt door verschillende vormen van onrust in de wereld, willen we een tegengeluid laten horen. Juist nú willen we namelijk samen genieten van de mooie dingen in het leven.

Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle - Kerstliefde.nl

Sterker nog, het verlangen naar reizen, entertainment en andere leuke dingen doen met elkaar, is nog nooit zo groot geweest. Het Nederlands IJsbeelden Festival wil mensen voorzien in die behoefte en laten zien hoe mooi, ondanks alles, de wereld nog steeds is. De ijskunstenaars zullen dit thema vertalen naar ijs- en sneeuwsculpturen tot wel zes meter hoog. ‘Special effects’, van licht en geluid, maken de beelden nóg magischer dan dat ze al zijn.

Een nieuw record

Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle - Kerstliefde.nl

Het Nederlands IJsbeelden Festival nodigt de allerbeste ijskunstenaars ter wereld uit om deel te nemen aan dit unieke evenement. Deze carvers reizen vanuit alle hoeken van de wereld naar Nederland af: vanuit Canada en Amerika, tot aan Polen, Finland en Oekraine. De 45 internationale kunstenaars zullen vanaf begin december, 14 dagen lang werken aan de ijs- en sneeuwbeelden. Bij een temperatuur van -10 graden C°, verwerken zij dit jaar een record hoeveelheid sneeuw en ijs, in de vrieshal van 1.200 m².

Tips voor het perfecte dagje uit

Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle - Kerstliefde.nl

Bezoekers van het Nederlands IJsbeelden Festival kunnen in de speciale ijsbar genieten van een ijskoude versnapering, óf juist even opwarmen met een warme chocolademelk, in het verwarmde restaurant. Wie nog meer uit zijn dag wil halen, kan het Nederlands IJsbeelden Festival goed combineren met een bezoek aan de Hanzestad Zwolle.

Een speciale bus brengt u namelijk gratis van het evenement, naar de binnenstad van Zwolle. Hier geniet u van een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten, prachtige musea en sfeervolle restuarants en cafés. Ofwel: een stad die meer dan de moeite waar is om ontdekt te worden! Naast de IJsselhallen en het stadscentrum, stopt de gratis pendelbus ook op Station Zwolle.

Algemene informatie Nederlands IJsbeelden Festival 2022/2023:

  • Datum: 17 december 2022 t/m 5 maart 2023
  • Locatie: IJsselhallen, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle, Nederland
  • IJsselhallen is op loopafstand van het treinstation
  • Openingstijden: Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. In de kerst- en voorjaarsvakantie ook op maandag geopend. Buiten de kerst- en voorjaarsvakantie om op maandag gesloten.
  • 1 januari: gesloten

Leuk in combinatie met een bezoek aan de midwinterspooktocht in Zwolle.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.