Skip to Content

Nick Jr. Fandagen 2019: Duinrell Wassenaar Nederland

Nick Jr. Fandagen 2019: Duinrell Wassenaar Nederland

Wat deed jij op Eerste Paasdag? Wij bezochten de Nick Jr. Fandagen op Duinrell! Mijn twee Nick Jr. fans gingen met mij mee. Meet en Greets met de PAW Patrol helden, Shimmer en Shine, Dora en Diego, leuke activiteiten, het attractiepark en het Tikibad. Ik (Linda van Messymommy) vertel je hoe het was. Ben jij volgend jaar ook van de partij?

Op 1 en 2 april (Eerste en Tweede Paasdag) waren weer de Nick Jr. Fandagen op Duinrell. Voor MamaLiefde ging ik op pad met mijn twee minireporters. Als je bijna 3 en 4 jaar oud bent, is wachten en tijdsbesef best moeilijk. Ik vertelde mijn meiden pas een dag van tevoren dat ze de volgende dag hun favoriete helden gingen ontmoeten.

Bij het noemen van PAW Patrol kreeg ik van mijn oudste dochter meteen de namen van alle pups om mijn oren: “Marshall, Chase, Rocky, Zuma, Skye en Rubble, zijn die er allemaal mam?” Ik bevestig lachend dat ze morgen écht haar PAW Patrol helden gaat ontmoeten. En mijn jongste vroeg of ze dan met “Dola en Diedo” (Dora en Diego) mag knuffelen. Ze sprongen bijna letterlijk een gat in de lucht. De Nick Jr. Fandagen konden nu al niet meer stuk.

Nick Jr.  Fandagen op Duinrell – we komen er aan!

Vol spanning werden ze op eerste Paasdag al vroeg wakker. Ze konden niet wachten om te gaan! We sloegen het Paasontbijt over en vertrokken rond kwart over acht. Na anderhalf uur rijden, parkeerden we helemaal vooraan (ja echt!) bij de ingang van het park. De kassa’s gingen net open.

Gewapend met een plattegrond en een planning met activiteiten, gingen we het park op. Een van de activiteiten was een speurtocht. In het park hingen overal eieren met daarop letters. Alle letters samen vormden een woord. Met dat woord kon je aan het eind van de dag een kleinigheidje ophalen. We hielden de eieren goed in de gaten. Zo, en nu opzoek naar onze helden!

Meet en Greet met Dora en Diego

Nick Jr. Fandagen 2019: Duinrell Wassenaar Nederland - Reisliefde

Al snel liepen we Dora en Diego tegen het lijf, waar gelukkig nog geen heel lange rij stond. Mijn jongste was meteen enthousiast. Mijn oudste trok wit weg. “Mama, ik vind die grote knuffels eng. Ik wil er echt niet naar toe mama!”.

Mijn oudste is als sinds ze heel klein is als de dood voor “grote knuffels” (mensen in een pak). Misschien komt het doordat je geen gezichtsuitdrukking kunt zien, ik weet het niet precies. En ze zijn natuurlijk voor een kind gewoon ook heel groot. Ik hoopte dat het misschien mee zou vallen, nu het haar grootste Nick Jr. helden betrof. Helaas was dat niet het geval. Ze durfde er bijna niet naar te kijken en dichterbij dan 20 meter ging ze echt niet! Gelukkig liet mijn jongste minireporter zich niet van de wijs brengen. Die wilde Dora en Diego wél heel graag knuffelen.

Eenmaal in de rij, zag ik dat mijn kleine held het toch ook wel een beetje spannend vond. Ze wilde Dora en Diego heel graag ontmoeten, maar dan wel samen met mama! We gingen samen op de foto en na een high five en een heel snelle knuffel vond ze het helemaal leuk! “En nu Shimmer en Shine mama”, zei ze! Helaas stond daar al een hele lange rij. Gelukkig was een foto met de banner ook goed.

Activiteiten

De hele dag door werden er speciale Nick Jr. activiteiten georganiseerd op Duinrell. De Meet en Greets en Nick Jr. paasei speurtocht had ik stiekem al verklapt. Er waren echter nog veel meer activiteiten, speciaal ter ere van de Nick Jr. Fandagen. Er was een Nick Jr. Mini Show met Dora, op verschillende plekken konden kinderen spelen, knutselen en kleuren. Er was een Nick Jr. speelveld met springkussens, een Nick Jr. Quiz en een voorleeshoek. Ook de Shimmer en Shine glittertattoos en het tiara’s knutselen mogen we niet vergeten.

Glittertattoos

Ik vroeg mijn meiden wat ze graag zouden willen doen. Mijn oudste wilde heel graag een glittertattoo, maar daar stond helaas een flinke rij. Nu is dat opzich niet zo erg, maar het begon net wat harder te regenen. Met een graad of 6 was het niet erg warm en zo geduldig als mijn oudste is, zo ongeduldig is mijn jongste. We besloten later terug te komen. Eerst maar even opwarmen en iets drinken bij “het carrousel”; een pannenkoekenhuis met in het midden een heel grote ouderwetse draaimolen. Wat een heerlijke plek is dat! De kinderen slokten snel hun Fristi naar binnen en hebben daarna lekker op de draaimolen gespeeld. Konden wij even rustig van ons drankje genieten.

Nick Jr. Mini Show met Dora en Diego

Nick Jr. Fandagen 2019: Duinrell Wassenaar Nederland - Reisliefde

Mijn jongste wou graag naar de Dora en Diegoshow. Goed plan, want deze had ik ook al gemarkeerd als “must see” op het Nick Jr. Fandagenprogramma. Mijn oudste vond het wel een beetje spannend, want is die enge Dora daar dan ook? Als ik vertel dat Dora ver weg op het podium staat,  is het gelukkig al snel goed. We komen precies op tijd, de show begint net. We zitten best ver achteraan, maar het is allemaal prima te zien.

Als Dora en Diego op het podium verschijnen, kunnen mijn meiden hun geluk niet meer op. Wat is het leuk! Lekker dansen, zingen en lachen. Ze genieten vol op en wij stiekem ook. Natuurlijk in eerste plaats van onze meiden, maar ook van een lekker warm en droog plekje;). De kinderen worden op een leuke manier bij de show betrokken. Aan het eind staan ze te dansen op de bankjes. De show duurt ongeveer twintig minuten. Wat jammer dat het zo snel is afgelopen! Dansend en opgewarmd gaan we het park weer op. Het klaart nu eindelijk wat op. We komen natuurlijk voor de Nick Jr. Fandagen, maar je kunt niet naar Duinrell gaan zonder een paar attracties te verkennen toch?

Duinrell attracties

Nick Jr. Fandagen 2019: Duinrell Wassenaar Nederland - Reisliefde
Nick Jr. Fandagen 2019: Duinrell Wassenaar Nederland - Reisliefde

Duinrell heeft aardig wat attracties, waarbij er ook veel geschikt zijn voor kleine kinderen. Na even op de kaart gespiekt te hebben, kiezen we voor het reuzenrad, een ritje met het treintje en de kikkerachtbaan.

Het Duinrell reuzenrad

We kunnen bijna meteen instappen. Eenmaal op hoogte kijken de kids kijken hun ogen uit. De verwondering straalt van hun gezichtjes. “Mama kijk! De mensen zijn net miertjes en wat is alles klein”, zegt mijn oudste als we helemaal bovenin het reuzenrad hangen. Vol enthousiasme kijken we uit over het park en genieten we van het uitzicht. Eenmaal beneden, willen de kids het liefst nog een keer.

De Duinrell Kikkerachtbaan

Dan is het tijd voor een snellere attractie. Zouden mijn boefjes in de achtbaan durven? We gaan het gewoon proberen! Het is een klein achtbaantje, waar ook de kleintjes prima in kunnen. Het wachten duurt niet lang, al snel zitten we in een karretje. Daar gaan we!

Wat gaat dat snel, maar niet te snel. Vooral mijn jongste giert het uit van de pret. We zijn nog niet uitgestapt of ik hoor ze al “nog een keer, nog een keer, mama.” En ja hoor, daar gaan we nog een keer. Wat is het spannend en wat gaan we hard!

Meet en Greet met PAW Patrol

Nick Jr. Fandagen 2019: Duinrell Wassenaar Nederland - Reisliefde

Na die spannende attracties is het tijd voor nog een Meet en Greet. Dit keer met PAW Patrol. PAW Patrol is toch wel onze favoriet. Als snel blijft dat wij niet de enigen zijn die er zo over denken. Het is enorm druk bij deze Meet en Greet. Er is gelukkig een grote tent bij deze Meet en Greet. Heel fijn, want het begint net weer te miezeren. Wat jammer dat het weer niet mee zit. Het mag de pret niet drukken, maar voor dingen als het speelveld met springkussens of lang in de wachtrij staan is het gewoon echt te koud en nat.

In de rij

Nog heel even heb ik de hoop dat mijn oudste dochter, groot PAW Patrol fan, misschien toch wel met haar helden op de foto wil. Als ik het haar vraag begint ze bijna te huilen. Ik stel haar snel gerust en zeg dat ze echt niet hoeft als ze niet wil. Het moet juist leuk zijn, het is absoluut geen moeten!

Met mijn jongste sluit ik aan in de lange rijen met dranghekken. Het is ontzettend druk bij deze Meet en Greet. Je moet er wat voor over hebben om je grote helden te ontmoeten. Maar hé, we hebben het wel over PAW Patrol! De organisatie van de Nick Jr. Fandagen heeft gelukkig goed ingeschat dat het bij deze Meet en Greet wel eens heel druk zou kunnen worden. De tent is dan ook geen overbodige luxe. We staan er lekker droog en voor de wachtenden is er ook genoeg vertier.

Knutselen en kleuren

Mijn oudste dochter geniet ondertussen van een rustmomentje. In de tent staan allemaal tafeltjes met kleurplaten. Zo kan ze lekker kleuren. Er is goed over nagedacht, ook lopen er mensen rond van de organisatie die leuk met de kinderen een gesprekje aanknopen.

Wachten, wachten en dan…

Nick Jr. Fandagen 2019: Duinrell Wassenaar Nederland - Reisliefde

We staan bijna drie kwartier in de rij en dan zijn we eindelijk aan de beurt. Gelukkig waren we er niet later, want terwijl we in de rij staan worden er geen nieuwe mensen toegelaten. De wachttijd bedraagt inmiddels meer dan een uur. Dan is drie kwartier eigenlijk nog een eitje. Eenmaal vooraan kunnen we de Skye meidenkamer bewonderen die je kunt winnen met een fotowedstrijd op Instragram. Wat ziet dat er stoer uit! Natuurlijk doen we daar meteen aan mee.

Terwijl we  in de rij stonden te wachten, had ik mijn dochtertje even op mijn schouders. Zo kon ze alvast even naar haar helden gluren en op dat moment was ze reuze enthousiast. Nu we ineens heel dichtbij staan is het toch weer een beetje spannend. “Mama, ik wil met jou op de foto”. Geen punt, we gaan lekker samen! Een snelle foto, een handje en een high five en het is alweer voorbij.

Wat ik een klein nadeel vond, is het slechte licht in de tent. Ook steken de PAW Patrol figuren boven de leuke achtergrond banners uit. De foto’s worden daardoor niet helemaal plakboek waardig. Tot zover deze kritische MessyMommy. Voor de kinderen maakt dat echter totaal niet uit. Enthousiast gaan we opzoek naar mijn oudste, zodat mijn kleine minireporter kan vertellen over haar Meet en Greet.

Tijd voor warmte en ontspanning – op naar het Tikibad

Na al die spannende activiteiten zijn we wel toe aan een beetje ontspanning. De meiden zijn al erg moe. Ze hebben veel gelopen en er was zoveel te zien en te doen. Wat veel indrukken en nieuwe ervaringen! Het is inmiddels al een uur of één. Tijd voor het Tikibad! We ruilen de warme winterjas voor bikini’s en zwembroeken en poedelen er heerlijk op los in het kinderspeelgedeelte.

Voor de kleintjes is er genoeg te doen. De Lazy River, een stroomversnelling (snel is een groot woord) waar je met zwembanden rondjes dobbert is favoriet. De vele glijbanen hebben we niet uitgeprobeerd, daar zijn mijn meiden nog net wat te klein voor en bovendien was het al zo een spannende dag. Wel reden genoeg om nog een keer terug te komen dus!

Terug naar huis, maar niet voordat…

Helemaal gerimpeld, opgewarmd en ontspannend komen we uit het Tikibad. De meiden zijn ontzettend moe, maar wat zijn ze lief geweest! Als beloning gaan we nog even naar het winkeltje waar je allerlei leuke presentjes kunt kopen. We leveren er meteen het gevonden woord van de Nick Jr. paaseispeurtocht in en ontvangen een leuk presentje. De kikkertknuffeltjes lachen ons toe en als herinnering krijgen de meiden er allebei eentje.

En dan is het echt tijd om op huis aan te gaan. Ik denk niet dat we de Nick Jr. Fandagen snel vergeten. Als we de parkeerplaats afrijden, zijn er al een paar oogjes dichtgevallen. Wat denk jij? Zouden ze van hun Nick Jr. helden dromen? Van Dora… of PAW Patrol misschien…

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.