Skip to Content

Nieuwjaarsduik Scheveningen; alternatieven in zwembad of Curaçao

Nieuwjaarsduik Scheveningen; alternatieven in zwembad of Curaçao

Wat begon in 1960 met een klein clubje mensen dat bij Zandvoort aan Zee de zee in dook is uitgegroeid tot een echte typisch Hollandsche traditie. Terwijl de helft van Nederland nog aan het uitslapen is of bijkomt van de bubbels van de vorige avond, zijn er vele mensen die het ijskoude water van de Noordzee in duiken voor de traditionele Unox-nieuwjaarsduik bij Scheveningen.

Is dat iets te veel van het goede? Gelukkig zijn er ook heel veel (warmere) alternatieven. Zo was er vorig jaar het ‘nieuwjaarsluik’ ter promotie van de nieuwe rookworstkroket, maakten 600 mensen in zwemkleding een Nieuwjaarsduik in de Baron 1898 of wat dacht je van een Nieuwjaarsduik in een warm Bierbad? Een aantal van deze events zijn ook zeer geschikt met kinderen!

Lees ook: Scheveningen bezienswaardigheden & activiteiten

Traditionele Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik Scheveningen; alternatieven in zwembad of Curaçao - Reisliefde

Wil je graag het ijskoude water in? Het grootst opgezet zijn de events van de Unox Nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen en tegenwoordig ook op vele andere locaties in het land waarover je hier meer informatie vindt. Scheelt je weer een paar uur slaap omdat je minder lang onderweg bent 😉

De Nieuwjaarsduik wordt ook in andere landen georganiseerd, zo zijn er ook veel Nederlanders die bij Bondi Beach in Australië het water in gaan! Ook Curaçao is een populaire plaats voor een zomerse Nieuwjaarsduik. Op het zuidelijk halfrond is het dan tenslotte zomer!

Subtropische Nieuwjaarsplons bij Landal Vennenbos

Waarom zou je een nieuwjaarsduik in de kou doen, terwijl dit ook uitstekend in een subtropische omgeving kan plaatsvinden? Is een ticket naar de tropen buiten je budget? Dan is de Nieuwjaarsplons op 2 januari in het subtropisch zwembad van Landal Vennenbos een prima alternatief.

Daarnaast is er gedurende de hele dag een feestelijk programma samengesteld. Zo zijn de RTL Telekids helden Raak!, Fien & Teun en Story Zoo aanwezig, en wordt er gedanst op de muziek van de Telekids Discoshow. Zing en beweeg ook mee met de Telekids Musicalschool. Natuurlijk is Landalmascotte en televisiester Bollo deze dag van de partij, net als zijn vrienden Puk en Pelle. Het evenement is alleen toegankelijk voor parkgasten van Landal Vennenbos.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste Landal vakantieparken en ervaringen

Nieuwjaarsschaats

Wat is er nu meer winters dan een echte schaatspartij op bevroren water? Daarom deze nieuwjaarsschaats op Nieuwjaarsdag op de IJsbaan in Middelburg. Als je daar komt schaatsen in je zwemkleding krijg je na afloop een warme verassing voor je met Warme Wafel en warme chocomel met slagroom. Eerder stond er ook een warme hottub klaar om op te warmen. Het voordeel hier is wel dat je niet heel vroeg hoeft te zijn. De ijsbaan is open van 11 tot 17.00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Nieuwjaarswandeling

Nieuwjaarsduik Scheveningen; alternatieven in zwembad of Curaçao - Reisliefde

Voor als je liever aan vaste wal blijft; dan is een Nieuwjaarswandeling een echte aanrader. Even heerlijk een momentje met het gezin en samen het nieuwe jaar beginnen met een mooie wandeling. Lekker warm aankleden om vervolgens letterlijk een frisse neus te halen in de buitenlucht. Om daarna te eindigen met een warme chocolademelk.

Een nieuwjaarswandeling is ook heel geschikt voor hondenbezitters, zeker als ze de hele avond binnen hebben gezeten en geschrokken zijn van die knallen, is het fijn om er even op uit te gaan.

Deze wandeltochten vinden door het hele land plaats, een overzicht vind je hier.

Culturele Nieuwjaarsduik in Utrecht

Houd je het liever droog? Dan is de Culturele Nieuwjaarsduik op zaterdag 13 januari in Utrecht een aanrader! Vele Utrechtse culturele initiatieven luiden vol enthousiasme het jaar in met een veelzijdig programma op 44 voorverwarmde locaties. Met onderdelen die ook geschikt zijn voor kinderen! Ook is er ruimte voor nieuw talent uit Utrecht.

Het programma vind je hier.

Nieuwjaarssurf bij Hart Beach

In plaats van een Nieuwjaarsduik, wordt er op 1 januari bij Hart Beach een Nieuwjaarssurf georganiseerd. Als tegenprestatie krijg je je eigen beanie. Je neemt je eigen golfplank mee, of kan er daar één lenen. In originele outfits, of met paarse krokodillen of opblaasananassen duik je vervolgens het water in voor een echte Nieuwjaarssurf. Ook in de zee dus, maar iets warmer vanwege de surfkleding. Na afloop is er eten en drinken en staan er vuren om weer op te warmen!

Meer informatie vind je hier.

Zou jij wel warm lopen voor een alternatief op de Nieuwjaarsduik?

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. MamaPlaneet schreef:

    Vennenbos is prachtig. Super leuke ideeen. Een wandeling maken is natuurlijk ook een prima alternatief met jonge kinderen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.