Skip to Content

Nijntje viert Feest de musical

Nijntje viert Feest de musical

Het zal je vast niet ontgaan zijn; Nijntje viert feest. 60 Jaar geleden tekende Dick Bruna voor het eerst dit witte konijn met haar lange oren. En nog steeds is het razend populair, in Nederland maar ook ver daarbuiten onder de naam Miffy. Nijntje heeft menig kinderhart veroverd. Zo ook hier in huis.

De babykamer van onze dochter stond volledig in het teken van dit konijn. Van de meubeltjes tot aan een muurschildering, kleding en een groot deel van het babyspeelgoed. Met onze dochter zijn we destijds naar de film geweest van Nijntje die naar de dierentuin gaat.

Vorig jaar kondigde Dick Bruna aan aan gestopt te zijn met tekenen. Er komen echter nog steeds nieuwe boekjes uit en Nijntje bestaat zestig jaar, dat moet gevierd worden. Onder andere in het Dick Bruna huis in Utrecht wordt hier uitgebreid aandacht aan besteedt. Nijntje gaat echter ook naar de kinderen toe.

Met een toer langs de Nederlandse theaters. In februari ging de voorstelling Nijntje viert feest in première en afgelopen zondag, Moederdag, deden ze het theater hier in de stad aan. Natuurlijk een super uitje om samen met oma en de kinderen heen te gaan.

Nijntje viert Feest

Het thema Nijntje viert Feest was duidelijk aanwezig. Bij binnenkomst hingen er vlaggetjes en was er een enorme tafel geplaatst met stickers, pennen en potloden. De kinderen konden zelf een setje oortjes inkleuren. Om er vervolgens mee bij de selfie-set van de Milestone Cards op de foto te gaan. Ze bleven zowaar zelfs een beetje zitten.

Kijken was een ander verhaal, er was ook zoveel interessants om te zien. We waren ruim op tijd dus konden ze rustig wennen aan de nieuwe omgeving. En even wat drinken en eten. Ze hadden zelfs schalen staan met een soort chocolade waarin popcorn en rozijnen waren verwerkt. Dit vonden ze wel erg lekker.

De musical

Het verhaal met Nijntje die zich gaat verstoppen. Daarna komen er drie mannen het podium oprijden met een plankje waarop poppen staan. Alleen, hoe gaan de poppen ‘aan’. De instructies geven aan dat ze het alleen doen als er muziek gespeeld wordt. Dus nemen ze plaats achter de piano, drumstel en de bas. Wat volgt is een heerlijke show waarin het ene liedje het andere opvolgt.

Met herkenbare verhaaltjes over Nijntje die naar school gaat, sneeuwpoppen maken, oma die ziek is, muziek maakt en op vakantie gaan. En nog veel meer natuurlijk! Centraal staan Nijntje, haar vriendin Nina, mama Pluis en papa Pluis en oma. Vriendinnetje Willemien komt ook nog even langs in een spetterend optreden waarbij ze een persiflage doen van K3.

Dit was voor veel het leukste onderdeel van deze musical. Met enige regelmaat werden de kinderen in de zaal ook betrokken bij het verhaal. Bijvoorbeeld als het gaat om bewegen, dan worden de kinderen gevraagd of ze ook met hun oor hun neus kunnen aanraken 😉 Zo wordt het voor de kinderen een echt feestje. Compleet met confetti.

Het feest gaat door

Na afloop van de voorstelling Nijntje viert Feest gaat het feest nog even door, zodra de kinderen weer in de voyer komen staan er bekers met limonade klaar. Dat lusten ze wel. Nijntje en papa Pluis zijn ook aanwezig om een handje te geven. Bij het winkeltje kan je een aantal producten kopen zoals de cd met de liedjes uit de musical.

Met je kind na het theater

De musical is in principe voor drie jaar en ouder. Onze dochter die volgende maand drie wordt vond het wel leuk. Onze zoon daarentegen, die slechts anderhalf jaar is vond het fantastisch. Die had echt moeite om stil te zitten. Op een positieve manier, hij had al snel door dat hij op een klapstoel zat en begon mee te wippen en dansen. Of mee te brabbelen en kletsen.

Als je je kind zo ziet genieten maakt dat het nog veel leuker. En ja, je kan je afvragen of je kind er wat van onthoudt en wat het echt meekrijgt. Mijn ervaring is; altijd meer dan je denkt. Zo herkende onze dochter nog precies het theater waar ze Bumba had gezien toen ze die leeftijd had. Je kan nooit jong genoeg beginnen met het bekend raken met cultuur.

Maar wel op hun eigen niveau en interesses. Mijn ervaring is wel dat iets oudere kinderen, zo rond de vijf jaar, bepaalde dingen spannend vonden. Zoals toen Nijntje uit de lucht kwam vallen. Of op het einde van de show, toen het voor sommige kinderen iets te lang werd. Niewsgierig naar Nijntje bij jouw in het theater?

Meer informatie over Nijntje viert Feest vind je hier.

Zijn jullie kinderen ook zo fan van Nijntje?

Lees ook: Duimelot

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Angelique schreef:

  Waneer is nijnte te zien en bomba en juf roos .zie geen datums.

  • Redactie Reis-liefde schreef:

   Klopt, wij plaatsen alleen een verslag geen data. Die staan op de website van de organisaties zelf

 2. zomersproetje schreef:

  Super leuk! Geweldige foto’s! Tof ook dat je jongste het zo ontzettend gaaf vond. Eline vindt de tv serie met het fimoklei-nijntje erg mooi en de boekjes waarschijnlijk ook want deze scheurt ze kapot… Andere zijn nog redelijk heel maar die van Nijntje… daar zijn alleen de kaften nog van over hihi

 3. marjon schreef:

  Wat leuk! Wij hebben wel een nijntje musical cd en die wordt geregeld gedraaid.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Kostelijk hoe Nijntje tot leven wordt gebracht door volwassenen. Ik vind dat ze dat heel leuk hebben aangekleed.

 5. Maike schreef:

  Dat ziet er leuk uit! Klinkt als een leuk uitje. Hier is dreumes ook al fan van Nijntje. Een musical lijkt me wel wat lastig nog voor hem.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.