Skip to Content

Obstacle run & mud run; 14 leukste in Nederland met familie en kinderen

Obstacle run & mud run; 14 leukste in Nederland met familie en kinderen

Als men denkt aan een obstacle run, denkt men niet meteen aan een familieuitje. Toch is dit een erg leuke bezigheid voor de hele familie. Er bestaan obstacle runs die speciaal op families zijn ingesteld (dus ook geschikt voor kinderen). En wat is er nu leuker dan samen met je familie een avontuur aangaan en door de modder rollen? Hieronder vind je een overzicht van de leukste obstacle/mud runs voor de hele familie in Nederland (en eentje daarbuiten!).

Breakout Family Run

De Breakout Family run staat in het teken van het uitbreken uit een gevangenis. Het parcours is daar dus ook op ingericht. Het parcours bestaat uit een route van 2km lang en een route van 4km lang. Kinderen vanaf 6 jaar zijn toegestaan om de route te doen. De baan is geschikt voor heel de familie.

Meer informatie vind je hier.

Down Under Kids Run

De Down Under Kids Run is een parcours speciaal gemaakt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het parcours is 3 kilometer lang en bestaat uit een tal van hindernissen, waaronder een heuvel die je moet beklimmen en een toffe glijbaan.

Meer informatie vind je hier.

Family Farm Run

Voor de Family Farm Run wordt er een parcours van ongeveer 2 kilometer uitgezet over het terrein van de Avonturenboerderij en de omliggende weilanden van de buren. De deelnemers klimmen over hooibalen, springen over slootjes, struinen door het hoge gras en rennen door de grote stallen langs de loeiende koeien om zo bij de finish te komen. Natuurlijk is de Family Farm Run voor elk niveau. Zo kunnen gezinnen met oudere kinderen ervoor kiezen om over de sloot te springen, terwijl de families met jongere kinderen over de geplaatste planken kunnen lopen. Door deze keuzes in het parcours is de Family Farm Run toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie vind je hier.

Kindermudrun

De Kindermudrun komt in 3 routes. Een route van 2km, een route van 4km en een route van 6km. Alle routes zijn voorzien van obstakels die je moet overwinnen. Laat je niet van de wijs brengen door de naam, de Kindermudrun is een leuk parcours voor jong en oud. De Kindermudrun staat vooral in het teken van modder. Aan het eind van het parcours zit je er dan ook helemaal onder.

Meer informatie vind je hier.

Major Run Family

De Major Obstacle run is een run met unieke obstakels. Zo heb je bijvoorbeeld de ’tyre tunnel’ een tunnel van banden. Of de ‘enemy wall’. Een muur waar je overheen moet klimmen. Het parcours is geschikt voor kinderen, maar ook voor ouderen een uitdaging.

Meer informatie vind je hier.

Medieval Kids Run

De Medieval Kids Run staat helemaal in het teken van de middeleeuwen. Dit wordt vooral duidelijk door de hindernissen. De run wordt gehouden in Bouillon. Een middeleeuwse stad in België. De run is vooral geschikt voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar. De run is 3 kilometer lang.

Meer informatie vind je hier.

Mud Masters Family

Mud Masters Family bestaat uit 2 parcoursen. Een wat korter parcours van 3 kilometer en een wat langer parcours van 5 kilometer. Zoals de naam al doet vermoeden staan de parcours vooral in het teken van modder. De hindernissen op de banen zijn er voor alle niveaus. Hierdoor is iedereen in staat de finish te halen. De hindernissen bestaan onder andere uit een glijbaan, klimtoestellen en modder kruipen.

Meer informatie vind je hier.

Outdoor Valley Family Run

De Outdoor Valley Family Run bestaat uit 2 routes. Een route van 3km en een route van 6km. Het parcours en de hindernissen zijn speciaal ingericht voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar. Een begeleider van minimaal 18 is wel een must. Je kunt de run ook doen met het hele gezin.

Meer informatie vind je hier.

Rhino Obstacle Kids Run

Bij de Rhino Obstacle Run kun je je even voelen als militair. De run is 5 kilometer lang en bestaat uit verschillende militaire uitdagingen. De Rhino Obstacle Kids Run wordt gehouden op de legerbasis in Oirschot. Dit geeft de run nog meer een militaire sfeer mee. De run is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Rovers Run

De Rovers run is een avontuurlijk parcours van 3 kilometer lang. Het parcours is uitermate geschikt voor kinderen, maar natuurlijk ook voor de rest van de familie. Het parcours bestaat uit wel meer dan 30 obstakels. Kortom een erg leuke run geschikt voor de hele familie.

Meer informatie vind je hier.

Strong Viking Family Run

De family edition van de Strong Viking Run wordt georganiseerd in Nederland, Duitsland en België. In deze run van 4 kilometer gaan de kinderen met hun ouders de uitdaging aan. De run bestaat uit 22 hindernissen (denk bijvoorbeeld aan onder een hindernis door kruipen etc.) en vooral heel erg veel modder. De Strong Viking Family Run staat erg goed bekend en is een leuke uitdaging voor de hele familie.

Meer informatie vind je hier.

Superhero Run

De Superhero run is een speciale editie van Mud Masters. Verwacht dus heel veel modder. De run is gericht op kinderen, maar geschikt voor heel de familie. De run heet de Superhero Run, omdat de deelnemers rennen voor goede doelen. Het goede doel waarvoor je loopt mag je zelf uitkiezen. Er zijn 2 afstanden beschikbaar: een route van 3km en een route van 5km.

Meer informatie vind je hier.

Tough Ten Miles Kids Run

De Tough Ten Miles Kids Run heeft als onderwerp Farmers Fun. De run heeft dus een boerensfeer. Er zijn een aantal afstanden te lopen. Zo heb je 3 afstanden die speciaal zijn ingericht voor kinderen: een afstand van 750 meter, een afstand van 1500 meter en een afstand van 2500 meter. daarnaast heb je ook een route van 4 kilometer die gericht is op de hele familie.

Meer informatie vind je hier.

Ultimate Little Warriors run

De Ultimate Little Warriors obstacle run bestaat uit een route van 3km en een route van 5km. Het parcours zit bomvol met obstakels en is geschikt voor de hele familie. Je moet er in ieder geval van uitgaan dat je helemaal nat wordt op dit parcours.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.