Skip to Content

Oer Hollandse activiteiten & boerenuitjes

Oer Hollandse activiteiten & boerenuitjes

Wat je van ver haalt is lekker…welnee: lekker Hollands is veel lekkerder. Of leuker in dit geval. Leuk voor een kinderfeestje, maar eigenlijk ook voor een familiereünie. Want veel spellen zijn voor volwassenen ook gewoon leuke dingen om te doen. En ach, eigenlijk horen leuke boerenuitjes daar ook gewoon bij. Want Holland en boeren: dat is toch echt wel heel erg met elkaar verbonden!

Op bezoek bij de boer

Op een andere manier Hollands bezig zijn, is een bezoekje brengen aan de boer en daar lekker spelen. Je vindt steeds meer boerderijen waar ze inspelen op dit soort feestjes. Dat kan zijn dat ze leuke activiteiten hebben waar je gewoon mee mag spelen als je daar bijvoorbeeld iets komt drinken in de horeca.

Of waar je voor betaalt. Maar er zijn er ook waar je meteen een heel Hollands feestje kunt organiseren! Hierbij een greep uit de activiteiten die je bij een boer kunt doen (al is dat natuurlijk per aanbieder anders).

Spelen in de hooiberg

Voor kinderen gewoon het einde. Lekker simpel spelen in het hooi. Soms worden er touwen opgehangen, zodat de kinderen van de ene kant van het hooi naar de andere kant kunnen slingeren. Let wel op dat het er veilig is!

Maïsdoolhof

Je vindt ze op steeds meer plekken en uiteraard zijn ze alleen in een bepaalde periode open (dit verschilt per zomer, want maïs groeit het ene jaar nu eenmaal harder dan een ander jaar). Maar als het open is, is het zeker een aanrader. De boer heeft dan een doolhof gemaakt door zijn maïsveld.

Omdat de maïs veel hoger is dan mensen en waar je ook kijkt tussen de maïs door overal maïs is, kan het behoorlijk lastig zijn om eruit weer uit te komen. Sommige doolhoven hebben ergens een uitkijktoren staan, wat een mooi uitzicht geeft over de omgeving én je weer even een richtingsgevoel geeft. Want die ben je al snel kwijt!

Klompengolf

In het land van de boer echt golf spelen. In teamverband. Je slaat de bal met een klomp aan de stick. En ja, land is echt wel veel minder vlak dan een strak golfterrein, dus je hebt er nog een uitdaging bij. Naast klompengolf kan het ook boerengolf genoemd worden. Soms wordt hierin onderscheid gemaakt. Bij de ene variant speel je dan als team, terwijl je bij de andere variant individueel speelt. Maar vaak wordt het door elkaar heen gebruikt.

Boerensport

Vooral voor kinderen uit de bovenste groepen en ouder (en voor volwassenen) is boerensport leuk. Allerlei activiteiten in de buitenlucht, wat kan variëren van een kruiwagenrace, een nepkoe melken tot een ware survivaltocht door de weilanden.

Hierbij moet je dan bijvoorbeeld met een polsstok over het water springen, klimmen via netten naar de overkant of gewoon slingerend de sloot over. Bij de laatste varianten blijf je vaak niet droog… Dit wordt aangeboden onder verschillende benamingen, zoals polderchallenge of poldersport.

Meer Hollandse boerenuitjes vind je hier.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.