Skip to Content

Omniversum Den Haag; Sammy’s avonturen

Omniversum Den Haag; Sammy’s avonturen

Al een tijdje krijg ik de persberichten als er een nieuwe film draait in het Omniversum. De meeste films zijn echter toch vooral interessant voor oudere kinderen, ook al zijn het natuurfilms en zijn mijn kinderen gek op dieren en de natuur. Naast de mooie beelden zit er ook een stukje bewustwording in, zo worden er films gemaakt in samenwerking met het WNF en levert ook Humberto Tan een bijdrage.

Nu draait er vanaf 19 december ook een film die geschikt is voor jongere kinderen; namelijk Sammy’s Avonturen. Omdat de scholen dicht waren was er een speciale voorvertoning, dus gingen we op pad voor een dagje Den Haag en begonnen we bij het Omniversum waar we een bezoekje brachten aan deze film in een wel heel bijzondere bioscoop en daarna doorreden naar Madurodam.

Omniversum Den Haag

Terwijl je staat te wachten tot de deuren opengaan kun je kijken naar de enorme filmrollen waar de film op staat. Je ziet hoe deze draaien en langs de projector gaan. Wel bijzonder om te zien dat dat anders is dan bijvoorbeeld een televisie of bioscoop waar alles digitaal gaat. Voor de film begint kan je in het restaurant wat eten of drinken en er is een uitgebreid snoepassortiment. Toen de kinderen de zaal binnen kwamen waren ze direct onder de indruk van het enorme scherm dat niet alleen voor je te zien is, maar ook aan de zijkant en boven je.

Sammy’s avonturen


Sammy’s avonturen is een animatiefilm met de schildpad Sammy in de hoofdrol. Terwijl hij onderweg is om opa te worden kijkt hij terug op zijn leven en de ontmoeting met zijn vriend Ray. Het avontuur begint op de dag van zijn geboorte en je wordt meegenomen in zijn zwerftocht over de wereld. Daarbij zie je zijn diverse ontmoetingen met de mens terugkomen, zowel positief als negatief als bedreiging van de natuur.

Het is dus een film met een boodschap, die voor kinderen te begrijpen is. Van het kappen in het tropisch regenwoud, tot plastic zakjes, tot en met olietankers die op de rotsen zijn gevaren en in het water leegloopt, het gevangen worden tijdens de visvangst en uiteindelijk hoe hij op de noordpool tussen het ijs wordt gevonden door activisten tegen de walvisvaarders. Dat stukje vond onze dochter wel een beetje spannend. Je ziet ook hoe hij de kerstdagen doorbrengt bij een hippiefamilie in Californië. Wat dit een absolute aanrader maakt voor de kerstfilm.

Wil je meer?

Omniversum Den Haag; Sammy's avonturen - Reisliefde

Na de film kom je uit in de souvenir- / speelgoedwinkel waar je diverse knuffels, speelgoed en boekjes kan kopen die een relatie hebben met de onderwerpen van de films die hier te zien zijn. Mocht je graag nog een film willen zien, dan kan je voordelig een tweede kaartje kopen voor één van de andere grootbeeldfilms A Beautiful Planet, Under the Sea, To the Arctic, National Parks Adventure en Africa, The Serengeti.

Ook kan je kiezen voor een andere bezienswaardigheid in de buurt, zoals het Museon wat er naast ligt. Daarvoor zijn er speciale combinatietickets te koop.

Vr-ride

Naast de film kan je ook een vr-ride maken. Je stapt dan bijvoorbeeld in de schoenen van astronaut André Kuipers om de ruimte te verkennen. Je doet dit zittend op een stoel met een vr-bril op. Er zijn in totaal drie stoelen. Het kan wel zijn dat je dit moet reserveren, toen wij er waren was het voor en na de film al volgeboekt.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.