Skip to Content

Oude Ambachten & Speelgoed Museum Barneveld

Oude Ambachten & Speelgoed Museum Barneveld

Zin in een ouderwets leuk uitje? Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (nabij Barneveld) ben je altijd welkom om kennis te maken met de ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Loop bijvoorbeeld een oude smidse in, bezoek een leerlooier, een scharensliep, een slager en een schoolklasje zoals het vroeger was. En… altijd zijn er mensen aanwezig die ambachten demonstreren. Hoe leuk is dat! Maar er is meer! Naast de oude ambachten vind je ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed met ouderwetse spelletjes, poppenhuizen, rijdende treinen, Dinky Toys, antieke beren, meccanodozen en ga zo maar door!

Stap binnen in de wereld van toen…

Oude Ambachten & Speelgoed Museum Barneveld - Mamaliefde.nl

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is leuk voor jong en oud. Voor de ouderen onder ons is het een feest van herkenning. Zo herken je misschien wel voorwerpen die je vroeger tegenkwam tijdens een bezoek aan opa en oma? Of wellicht zitten er voorwerpen tussen die je zelf nog hebt gebruikt? Hoe ouder je bent, hoe meer je herkent, is hier echt van toepassing!

Kinderen ervaren juist hoe het was om te leven in een tijd zonder elektriciteit, tv’s en internet. Want… hoe vermaakten de kinderen van vroeger zich toch zonder een Playstation of mobiele telefoon? Het museum heeft ook leuke speurtochten door het verleden voor zowel jongere als oudere kinderen. Binnen is er een doeruimte met leuke spelletjes en buiten is er een heus oud-Hollands spellenplein. Ga spijkerbroek hangen, spijker slaan of doe de was op de oude manier.

Boeiende tentoonstelling

Oude Ambachten & Speelgoed Museum Barneveld - Mamaliefde.nl

In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum staat (bijna) niets achter glas. Alle voorwerpen van vroeger zijn dus van dichtbij te bekijken. Je mag het zelfs vastpakken zodat je aan anderen kunt laten zien hoe het werkt (aan je (klein)kinderen bijvoorbeeld) of juist kijken hoe je het moet gebruiken. In het museum vind je ook een expositiezaal met altijd een boeiende tentoonstelling. Tot en met 10 mei kun je nog naar de expositie ‘Toverlantaarns, betoverend mooi!’. De expositie ‘Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’, is vanaf 1 juli tot en met 31 oktober te bewonderen. Ook leuk om te bezoeken is de Winkel van Sinkel. Hier vind je verrassende producten die te koop staan en je doen denken aan vroeger.

Leukste uitje van Gelderland

Ieder jaar organiseert de ANWB de verkiezing voor het ‘Leukste Uitje van Gelderland’. Ook het Oude Ambachten & Speelgoed Museum was hiervoor genomineerd. Het museum eindigde met een 8,8 gemiddeld net buiten de top 3, maar is er trots op dat ze op alle onderdelen goed hebben gescoord. Ruim 80.000 ANWB-leden brachten hun stem uit en beoordeelden hun favoriete uitjes op vijf bezoekaspecten. Zo werden de onderdelen prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum stuk voor stuk beloond met een ruime acht!

Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.