Skip to Content

Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure

Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure

Ook als je niet op wintersport gaat kun je in Nederland bepaalde wintersport beoefenen en genieten van sportieve uitjes. Zo vind je bij Outdoor Valley net ten noorden van Rotterdam een groene buitenskibaan, maar ook een drietal tubingglijbanen en sinds kort een net adventure. Van de zomer in Oostenrijk en de Cave Experience in Valkenburg was dit een groot succes, dus ideaal voor een zonnige middag in de voorjaarsvakantie.

Outdoor Valley

Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen

Outdoor Valley ligt in het Hoge Bergse Bos en bestaat uit twee delen; bij Outdoor Valley zelf vind je een klimwand, uitkijktoren, bmx-banen en kun je kano’s huren. Hier vind je ook diverse sportclubjes zoals de Buitensportclub waar de kinderen lid van zijn en iedere week een andere sport beoefenen. Iets verderop aan de andere kant van de heuvel vind je Outdoor Valley Winter, waar wij nu heen gingen, met een skipiste en skiliften en natuurlijk de tubingbaan en net adventure. Bij beide parken kun je gratis parkeren en vind je een horecagelegenheid.

Als je hierheen wilt gaan moet je vooraf reserveren om drukte te voorkomen. Op de trampolines mogen maar een maximaal aantal personen en er zijn ook maar een beperkt aantal banden beschikbaar om te voorkomen dat je alleen maar aan het wachten bent.

Als je gaat reserveren kun je kiezen uit een half uur, uur of twee uur. En uit een specifieke activiteit of een combinatie van beiden. Zelf heb ik gekozen voor een uur, en dat was voor de kinderen ook meer dan voldoende want ze waren helemaal moe. 😉 Bij het reserveren kun je ook kiezen voor een combinatie met pannenkoeken, echter moesten we op tijd weer terug zijn, dus hadden wij daar geen tijd voor.

Als je aankomt, je kunt hier gratis parkeren naast het pannenkoekenrestaurant, meld je je bij de receptie. De deelnemers krijgen dan een gekleurd polsbandje op waar de tijd en de activiteit(en) op vermeld staan. In de praktijk werd hier niet echt naar gekeken. Aangezien we aan de vroege kant waren, gingen we eerst even op het terras zitten bij het restaurant om iets te drinken. Lang leve het zonnetje. En daarna naar de baan. In theorie hadden we hier ook meteen heen kunnen gaan.

Tubing

Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen
Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen
Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen
Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen

Bij de wintersport zijn er vaak in de sneeuw glijbanen aangelegd waar je met een band naar beneden kan glijden. Hier is er niet altijd sneeuw, maar kun je toch van een speciaal aangelegde baan naar beneden. In de zomer van 2021 zijn de banen vernieuwd voor nog meer plezier. Als je het nog nooit hebt gedaan krijg je een korte uitleg van een medewerker. Daarna pak je een band en ga je met de lift naar boven; je hoeft dus niet helemaal je band naar boven te slepen. Vervolgens loop je naar het begin van een van de drie banen toe.

Je kunt kiezen uit een van de twee funbanen die recht naar beneden gaat. Deze banen zijn 110 meter lang en exact hetzelfde zodat je hier tegen iemand anders kunt racen om te zien wie er het eerste beneden is. Hierbij speelt het een rol om zo min mogelijk de zijkanten te botsen, net zoals bij bobsleeën om zo veel mogelijk snelheid te maken. En daarnaast speelt gewicht natuurlijk ook een rol, hoe zwaarder je bent hoe harder je naar beneden gaat. Aan het einde van de baan liggen er jutezakken om je indien nodig af te remmen.

Naast deze twee banen is er ook een extremebaan, deze is net iets langer en voorzien van twee bochten waardoor de kans een stuk groter is dat je ook rondjes gaat draaien. De kinderen vonden deze baan dan ook het leukste. Na een paar keer hadden ze het toch wel weer gezien en gingen ze weer terug naar de Net Adventure.

De banen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar; zodat je zelfstandig naar boven kan. Er zijn ook alleen eenpersoonsbanden, je kunt dus niet samen naar beneden glijden. Ook mag je niet elkaar vasthouden.

Net adventure

Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen
Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen
Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen

Naast de tubing banen vind je onderaan de heuvel het net adventure speelkasteel. Dit is een combinatie van meerdere trampolines op grote hoogte in de lucht. De netten zijn helemaal gesloten zodat je hier in tegenstelling tot klimparcoursen niet gezekerd hoeft te zijn en ook jonge kinderen hier kunnen spelen. De adviesleeftijd is 5 tot en met 14 jaar.

Tussen de palen zijn er meerdere trampolinevelden gespannen die door middel van gangetjes met elkaar verbonden zijn. Ook is er een uitkijktoren waar je je kunt verstoppen. Naast de toegangspoort zijn er ook drie glijbanen om naar beneden te roetsjen. Deze waren echter helaas nu afgezet en gesloten. Bij een van de glijbanen zag ik dat het zeil kapot was, wellicht nog een gevolg van de storm in de week ervoor. Wel jammer, want dat maakt het toch net weer iets leuker.

Het eerste half uur vloog dan voorbij terwijl ze hier aan het spelen waren, ik moest ze er dan ook even op wijzen dat als ze nog van de ‘glijbaan’ wilden gaan ze daar niet meer al te lang mee moesten wachten. Maar eerlijk is eerlijk. Na afloop kreeg ik wel als reactie dat ze hier de ballen misten die zo’n net adventure nog net iets leuker kunnen maken en het parcours niet heel uitdagend is. De cave experience in Valkenburg vonden ze dan toch net iets leuker, maar die ligt helaas te ver weg om ‘even’ heen te rijden.

Voor de ouders

Voor de ouders staan er onderaan de skipiste, tubing banen en net adventure een aantal picknicktafels opgesteld. Je hoeft dus als ouder niet mee te doen, tenzij je dat natuurlijk zelf ook leuk vindt. In het restaurant kun je wat drinken halen om hierheen mee te nemen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.