Skip to Content

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten

Overijssel strekt zich uit van Zwolle in het westen via Deventer tot aan de Duitse grens met Twente. Je vindt hier onder andere kastelen, diverse attractieparken en leuke musea. Overijssel is een van de noordelijke provincies van ons land.

De grens met Gelderland loopt bijna gelijk met de rivier de IJssel. Enschede, een studentenstad, is een van de bekendste steden van ons land en ook meteen de grootste stad van Overijssel. De hoofdstad is Zwolle en ligt aan de IJssel. Net over de grens in Duitsland zijn Kleve, Bad Bentheim of de dierentuin Nordhorn interessant om te bezoeken.

Preston Palace – Almelo

Dagje uit; Restaurant Preston Palace - Reis-liefde.nl

Ken je Preston palace in Almelo? Daar is echt van álles te doen. Je kunt er blijven slapen, eten en drinken, zwemmen, er is een indoorkermis, midgetgolf, noem maar op!

Dit is trouwens niet alleen leuk voor kinderen, er worden ook bedrijfsuitjes en feesten georganiseerd en je kunt er zelfs uitgaan. 😉 Maar wat betreft de kinderen; kinderfeestjes, een animatieteam, zwemmen in het gave zwembad, alles kan!

Ik kan me van vroeger nog wel herinneren dat we hier een feest hadden van het werk van mijn vader. Alles mocht, je kon er eten en drinken wat je maar wilde. Nu is vooral het mooie zwembad bij mij bekend. En het mooie is; wanneer je gaat zwemmen is het eten en drinken ook bij de prijs inbegrepen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Preston Palace All-Inclusive familieresort met zwembad en hotel overnachting Nederland

Het giga konijnenhol – Beerze

Indoorspeeltuinen hebben we ook in Overijssel genoeg. Ik kan ze natuurlijk niet allemaal noemen, dus houd het bij het Giga Konijnenhol. Ik ben er zelf nog nooit geweest (logisch, want nog geen kinderen☺) maar weet dat veel schoolreisjes van peuters en kleuters hier naartoe gaan en heb er alleen nog maar enthousiaste verhalen over gehoord.

Een bekend begrip hier onder de mensen met kleine kinderen. Het is overdekt dus perfect voor de druilerige dagen. Het is een grote overdekte speeltuin, maar er is ook een zwembad, je kunt er knutselen en er is een meeleeftheater.

Meer informatie vind je hier.

Lutterzand – De Lutte

Stranden Nederland; de leukste en mooiste stranden met kinderen per provincie; Lutterzand de Lutte- Mamaliefde.nl

Het Lutterzand in De Lutte (Twente) heeft een prachtig strand, ook al ligt het ver weg van de kust! Een prachtig natuurgebied met een riviertje. Dit is niet alleen een leuke plek om te zwemmen, maar ook om te wandelen/fietsen, schatten te zoeken en nog veel meer!

Meer informatie vind je hier.

Kasteel Twickel – Delden

Vlakbij Delden staat een prachtig kasteel, dit kasteel wordt nog bewoond, er worden rondleidingen gegeven, zodat je het kasteel en de tuinen uitgebreid kunt bekijken. Daarnaast kun je op het landgoed daar omheen heerlijk wandelen.

Dat kan ik me nog goed herinneren van vroeger. Hond mee en genieten van de prachtige omgeving. Wij zijn zelfs getrouwd op het landgoed van Twickel. Bij ‘Hoeve de Haar’. Dat is een mooie B&B, een aanrader voor een uitje zónder kinderen. 😉

We maakten onze trouwfoto’s bij het kasteel. Een mooie herinnering voor ons. Onze dochter gaan we hier later zeker vaak mee naar toe nemen. Lekker struinen door de bossen, wandelen met de hond en mooie foto’s maken! Je kunt hier ook wandelen met een WO2 app.

Meer informatie vind je hier en hier.

Pannenkoekenhuis Bolle Jan – Denekamp

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Wat is een overzicht met kinderuitjes zonder een goed pannenkoekenrestaurant? Niet compleet natuurlijk. Mocht je in Overijssel op zoek zijn naar een goed pannenkoekenrestaurant, denk dan zeker even aan Bolle Jan.

Hét pannenkoekenrestaurant van Twente, in Denekamp. Je kunt er natuurlijk heerlijke pannenkoeken eten, maar voor de kinderen is er ook genoeg aandacht. Onwijs leuk om eens naar toe te gaan wanneer je honger hebt. 😉

Meer informatie vind je hier.

Zwemparadijs Blue Lagoon De Scheg – Deventer

Bij Sport- en Belevingscentrum de Scheg kun je niet alleen terecht voor zwemmen, maar ook spelen, karten en voetballen. In het zwemgedeelte vind je onder andere stroomversnellingen, maar ook een waterkasteel.

Er zijn ook drie glijbanen, waaronder een familieglijbaan, een glijbaan van 80 meter die voorzien is van lichteffecten en een wildwaterbaan. Deze stroomt met een reuzevaart naar beneden, langs scherpe bochten, draaikolken en andere verrassende effecten. Er zijn twee verschillende snelheden.

Tegen extra betaling kun je gebruik maken van het IJslands Badhuis; dit is een spa- & welnessgedeelte met onder andere een traditionele droge landsauna, een bio-sauna met een tropisch karakter, een infrarood sauna, een stoombad, een belevingsgrot en een knuffelmuur.

Pingo’s Island is een peuterbad speciaal voor kinderen tot 5 jaar waar ze kunnen spelen met zand en verwarmd water. Er is voldoende zitgelegenheid omheen. Voor een hapje & drankje kun je terecht in de trendy Rabobank Sky Lounge.

Meer informatie vind je hier.

Ulebelt; Natuur- & Milieu-educatie & kinderboerderij – Deventer

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Strijk neer op het gezellige terras terwijl de kinderen heerlijk spelen op de natuurspeelplekken en dieren aaien en knuffelen op de kinderboerderij. Voor kinderen tot 7 jaar is er een speelplaats ‘de Takkenbende’ en een natuurspeelplek met ontdekhoekjes.

Voor peuters is er een klimbosje. Voor de grotere kinderen is er de Waterstam, een avontuurlijke natuurspeelplek met hutten, en een groot waterspeelplek. Trek dus oude kleren en laarzen aan zodat je urenlang kan ravotten!

Meer informatie vind je hier.

Stadsstrand – Deventer

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Dit is geen officieel stadsstrand, al zou je dat wel denken als je ziet hoeveel gezinnen hier bij een klein beetje zon al lekker aan het relaxen zijn. De grasvelden langs de IJssel zijn picknickvriendelijk en met een bal voor de kids en een boek voor mama kun je jezelf hier de hele dag vermaken.

Af en toe komt er een ijscowagen voorbij en in de avond wordt er volop gebarbecued. Natuurlijk kun je aan de hoofdstroom gaan zitten maar met kinderen kun je beter kiezen voor één van de afdammingen. Die lopen heel traag af en hier is geen stroming. Vanaf het strand heb je mooi uitzicht over de Deventer skyline.

Meer informatie vind je hier.

Techniekmuseum Het Heim – Enschede

Niet voor niets kreeg dit doemuseum de titel “Het leukste kidsproofmuseum van Overijssel van 2014”. Alles is aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek. Zo ontdek je duurzame energie op een bijzondere manier. Op een interactieve wereldbol onderzoek je de aarde, daarna speel je E-games.

De Radar en Detectiezaal met zijn gamecomputers is een voorbeeld van hoe het Techniekmuseum wetenschap leuk maakt. Je vindt er talloze grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. En je ziet hoe techniek vroeger werd toegepast en wat er door de jaren heen is veranderd.

Dus wees niet bang om een stoommachine in gang te zetten of om te bellen met een telefoon met draaischijf. Kortom, er is genoeg te beleven! In vakanties kunnen kinderen tijdens de Doedagen met een technisch knutselpakket aan de slag. Ook leuk voor meisjes!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Techniekmuseum HEIM in Twente, ook voor meisjes

De Waarbeek – Enschede

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Met 30 attracties en speeltoestellen is er voor ieder wat wils. Nostalgische attracties zoals de Rupsbaan, de Hully Gully, de Swingmill en hippe attracties zoals de Tea Cups en Twister.

Tevens kun je een ritje maken (of meerdere) in de oudste, nog werkende, stalen achtbaan van de Benelux: de Rodelbaan. Deze achtbaan werd in 1930 gebouwd door de eigenaren van het park en is nog steeds in gebruik, een unieke rit!

Ze bieden een unieke all-inclusiveformule, zo kun je niet alleen genieten van alle attracties en speeltoestellen, maar ook smikkelen van onbeperkt fruit, belegde broodjes, friet, snacks, sauzen, soep van de dag, koffie, thee, limonade en waterijs.

Meer informatie vind je hier.

Lees hier; Dagje uit naar De Waarbeek

Het Willem Wilmink theater – Enschede

We hebben een prachtig theater in Enschede; het Willem Wilminktheater. Hier heb ik al heel wat voorstellingen bekeken. Het is een heel mooi theater en het leuke is, er is ook een speciale zaal voor o.a. jeugdtheater; de kleine Willem. Ik vind het zo fijn dat de theaters in het land steeds mooier worden, waardoor je bekende voorstellingen ook dichtbij huis kunt bekijken. Met (kleine) kinderen ook wel prettig lijkt me.

Wij zijn zeker van plan om onze dochter later mee te nemen naar musicals en voorstellingen die speciaal voor kinderen zijn en als die dan in het Willem Wilminktheater zijn, dan ben ik daar heel blij mee. 😉 Op de site van het theater kun je de agenda zien van de kleine Willem, zodat je precies weet welke (jeugd)voorstellingen er spelen.

Meer informatie vind je hier.

Twentsche Bloemenpluktuin & Maisdoolhof – Fleringen

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

De bloemenpluktuin in Fleringen (Twente) is erg leuk. De Twentsche Bloemenpluktuin staat vol met prachtige snijbloemen in alle kleuren van de regenboog, je vindt hier meer dan honderd verschillende soorten bloemen waaronder dahlia’s, zinnia’s en zonnebloemen.

De Twentsche Bloemenpluktuin is ruim drieduizend vierkante meter groot, waarin paden zijn aangelegd zodat je vrij door de tuin heen kunt lopen zonder dat je perken betreedt of planten vertrapt.

Meer informatie vind je hier.

Giethoorn

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Het Venetië van Nederland; Giethoorn. Daar heb je ongetwijfeld al eens van gehoord, of ben je al eens geweest. Lekker een dagje varen in Giethoorn. Geschikt voor allerlei soorten uitjes, denk aan personeelsfeesten, vriendenuitjes, familietripjes e.d. En zeker ook heel erg leuk voor kinderen. 

Op de website van Giethoorn vind je alle informatie over het huren van bootjes, rondvaarten, restaurants en zelfs slaapgelegenheden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Giethoorn

Avonturenpark Hellendoorn – Hellendoorn

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Avonturenpark Hellendoorn is een echt familiepretpark waar heel veel te beleven is! Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows: twee spetterende wildwaterbanen, drie spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, Dreumesland voor kleine avonturiers en nog veel meer!

In 2017 werd het attractieaanbod verder uitgebreid met een nieuwe spectaculaire attractie: de allereerste Mega Disk’O in Nederland. Een bijzondere familieattractie die nog niet te vinden is in Nederland. Met de komst van deze attractie biedt Avonturenpark nog meer avonturen voor families aan.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit naar Avonturenpark Hellendoorn & Aqua

Bengeltjes – Hengelo

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

In de oude machinefabriek Dikkers ligt tegenwoordig een mooi speeldorp. Ze zeggen de grootste indoorspeeltuin te zijn van Nederland. Je kunt hier heerlijk rondstruinen in de apenkooien en speelstructuren. Roetsjen van glijbanen die wel tot 7 meter hoog gaan en natuurlijk al die andere dingen doen, waar binnenspeeltuinen zo leuk door zijn.

Meer informatie vind je hier.

Woody’s – Holten

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Zowel binnen als buiten zijn speelgelegenheden waar de jonge kinderen zich kunnen vermaken. Woody’s heeft een kinderspeelkamer (kids play corner) met o.a. grote legoblokken, krijtborden, knuffels en de mogelijkheid om een leuke film kijken. Een enorme boom fungeert als centrum van deze corner.

Buiten is een grote zandbak met verschillende houten speeltoestellen. Bij het avondeten krijgen de jonge gasten een door Woody’s ontworpen kleurpuzzelplacemat/menukaart. De allerkleinste gasten kunnen plaatsnemen op (Stokke) kinderstoelen en achterin het restaurant is een ruime babyverschoonruimte aanwezig. Ouders kunnen zelf hun potje opwarmen in de magnetron bij de keuken.

Meer informatie vind je hier

Taman Indonesia – Kallenkote

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Taman Indonesia (Indonesisch voor Indonesisch park) is een klein dierenpark in Kallenkote in de Nederlandse provincie Overijssel. Het park is gespecialiseerd in dieren uit Indonesië, met name vogels, zoals de zeer zeldzame balispreeuwen, kleine zoogdieren zoals de binturong (beermarter), de Bengaalse tijgerkat en de loewak (koffierat).

Er zijn meer dan vijftig vogelsoorten vertegenwoordigd. In het eethuisje van het dierenpark wordt de bezoekers Indisch voedsel aangeboden, zoals loempia’s en spekkoek. Verder bevindt zich op het terrein een toko, waar men onder meer souvenirs als beelden en Indische kleding kan aanschaffen.

Meer actuele informatie rondom openingstijden en tarieven vind je hier.

Speelbos Nijverdal

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Bij het Buitencentrum Nijverdal, ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs je hutten mag bouwen en waar je een dassenburcht binnen kan. Het Speelbos Nijverdal maakt natuur pas écht leuk voor kids. Het wandelpad aan de voet van de Sallandse Heuvelrug is speciaal voor kinderen aangelegd.

Wandelen staat hier dus niet voorop, laat dát maar aan vaders en moeders over. In het speelbos draait het om… spelen natuurlijk! Volg de eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke dingen om te klimmen en klauteren, slingeren en schommelen. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister en voel het bos. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten.

Meer informatie vind je hier.

Hulsbeek – Oldenzaal

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Een onvergetelijke recreatieplek rondom een grote waterplas, vol spetterende waterpret, sportieve uitspattingen en een indrukwekkende natuur op een voormalig landgoed waar je bij warm weer verkoeling kunt zoeken.

Daarnaast zijn er nog enkele speeltoestellen te vinden. Daarnaast zijn er diverse speelweiden met een skateboardbaan en anderzijds uit de oorspronkelijke bebossing en heide. Tevens is het recreatiepark in de jaren ’90 voorzien van een wielerbaan, later gevolgd door een ATB-parcours. Op Het Hulsbeek kan men wandelen, fietsen, roeien en barbecueën.

Tijdens het zomerseizoen wordt het recreatiepark gebruikt voor diverse evenementen, waarvan de Twente Ballooning, dat elk jaar in het eind van augustus plaatsvindt, veruit het bekendste is.

Meer informatie vind je hier.

Klein Afrika – Oldenzaal

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Beleef een stukje Afrika in eigen land. In het restaurant voel je de sfeer van een echte Afrikaanse lodge: gebouwd uit hout met veel Afrikaanse details en wilde dieren aan de muur. Ga op safari en geniet van de lekkerste pannenkoeken en andere gerechten zoals steaks en spareribs.

Buiten, op het grote zonneterras, heb je een perfect uitzicht op de grote speeltuin waar de (klein)kinderen zich uitstekend zullen vermaken op de klimtoestellen, glijbanen, springkussen en kabelbaan. Nog meer wild spotten? Bezoek dan Dierenpark Het Hulsbeek. De ingang van dit kleine dierenpark is naast ons terras. Hier zie je onder meer wasberen, wallaby’s, alpaca’s, struisvogels en meer.

Meer informatie vind je hier.

In het hol van de Leeuw – Ommen

Lemelerberg; wandeling & speelbos in het Hol van de Leeuw - Reis-liefde.nl

Bovenop de Lemelerberg, naast de theetuin, vind je het speelbos In het hol van de Leeuw. Er is van alles te beleven. Klim naar een hoge boomstoel, zwaai aan touwen, verstop je in de boomhut of kruip door rioolbuizen. Moe van het spelen.

In het bos hangen hangmatten waar je lekker in kunt liggen. Het speelbos is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Hier kun je rustig een paar uur lekker spelen. Ook de ideale afsluiting van de wandeling Het spoor van de Leeuw (2,5 verkort of 4km) langs het Ravijn (en de Grote Steen).

Meer informatie vind je hier.

Wolventuin – Ommen

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

De speeltuin bestaat uit drie zones: een lage zone voor de kleinste kinderen, een middelhoge zone waarin een wedstrijdelement is verwerkt en een hoge zone tot tien meter hoog waar oudere kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Bij de speeltuin is ook een zwembad. Ouders houden een oogje in het zijl onder het genot van een kopje koffie of lunch en hoeven zich niet te vervelen, want er is gratis Wi-Fi.

Meer informatie vind je hier.

Natura Docet Wonderryck Twente – Ootmarsum

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Museum Natura Docet Wonderryck Twente is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum.

Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin. Ga op avontuur en verwonder je over de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest, ontdek de natuur in 3D en geniet van de mooie museumtuin en het landschap van Noord Oost Twente.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Natura Docet Wonderryck Twente

Openluchtmuseum Ootmarsum

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Als er iets is wat ik leuk vind, is het wel om een duik te nemen in het verleden. Zien waar we vandaan komen en hoe onze voorouders leefden. Hoewel ik blij ben met computers, telefoons en allerlei technische middelen, heb ik ook een zwak voor de nostalgie van het boerenland. Dit is een reden waarom ik het leuk vind om openluchtmusea te bezoeken.

Dit museum bevat geen bordjes met meterslange teksten die het zicht flink verpesten op alle oude spullen, maar kleine herkenbare kastjes aan de muur die een verhaal starten. Helemaal leuk omdat je daarop zo goed het Twentse accent kunt horen als dat nodig is bij de uitleg.

Meer informatie vind je hier

Flierefluiter – Raalte

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Spring zo hoog als je kan op de springkussens en trampolines, race met de skelters en crossfietsen en klim en klauter in het avonturendorp. Voor een klein bedragje zijn kinderen in speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter de hele dag in touw!

En zelfs regen kan geen roet in het eten gooien, want er is een uitgebreide overdekte speeltuin. Er is zelfs een indoorzandbak! En ook de kinderboerderij is zowel binnen als buiten. Dus ja: een compleet geheel dit keer ook binnen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Recreatie- en Speelboerderij de Flierefluiter Raalte

Sprookjescamping – Rheeze

Ook als je niet op de camping verblijft is het een aanrader om een bezoek te brengen aan deze camping. Alleen al vanwege het uitgebreide animatieprogramma, hoge kwaliteit avondvoorstellingen en het zwembad! Zeker bij mooi weer is het openluchtzwembad met spraypark een echte aanrader.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Sprookjescamping

Het Stoetenslagh indoorstrand – Rheezerveen

Stranden Nederland; de leukste en mooiste stranden met kinderen per provincie; Sterrenstrand Stoetenslagh- Mamaliefde.nl

Het leukste indoorstrand is te vinden bij Camping Het Stoetenslagh. In het hoogseizoen een tienercamping, maar in het voor- en najaar juist erg leuk met jongere kinderen. Op het indoorstrand kun je in een boom klimmen, beachvolleyballen en spelen.

Valt het weer toch mee? Dan ligt er buiten een grote recreatieplas met strand. Een ideale plek om nu alvast te boeken voor het najaar, zeker als je vakantie deze zomer in het water valt (wat we natuurlijk niet hopen…).

Meer informatie vind je hier.

Doolhof – Ruurlo

Niet ver van het kasteel Ruurlo, langs de weg naar het Gelderlandse Hengelo, ligt een doolhof uit 1891 dat geheel verwaarloosd was, in de periode 1975 – 1984 weer is gerestaureerd en er nu prachtig bij ligt. Qua oppervlakte is dit de grootste doolhof van Nederland, maar omdat de ruimte tussen de hagen wel vijf meter bedraagt, kost het toch niet zo veel tijd om het midden te vinden als in andere doolhoven van gelijke oppervlakte.

Meer informatie vind je hier.

Ponypark Slagharen – Slagharen

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

“Slagharen, daar kun je veel beleven… Slagharen, daar is het altijd feest… Altijd feest!” Ik kan het nog steeds meezingen. 😉 Slagharen is een leuk attractiepark waar ik vroeger regelmatig kwam. Ook schoolreisjes gingen hier af en toe naar toe.

Het is zelfs zo dat ik in dit attractiepark voor het eerst ‘over de kop’ ging in een heel bescheiden achtbaan. Samen met mijn vader, haha. Iets waar ik vroeger heel lang, heel erg bang voor was. 😉 Wat mij betreft nog steeds een aanrader om te bezoeken met kinderen. Niet de heel kleintjes, maar zodra ze overal in mogen is dit superleuk! Er zit ook een vakantiepark en een waterpark bij, dus Slagharen staat garant voor meerdere dagen plezier.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vakantiepark & Camping Slagharen; overnachten in een wigwam

Troubadour – Tubbergen

Familierestaurant Troubadour bestaat uit een restaurant, een buiten- en binnenspeeltuin, recreatiebowlingbaan en een ‘feesterij’ voor feesten dit kan in combinatie met activiteiten en eten. Het grote terras buiten, de veilige (indoor, outdoor) speeltuin, het sportveld en de shortgolfbaan zorgen voor een perfecte locatie in Twente.

Meer informatie vind je hier

Landgoed Buitenpost Twello – Twello

Overijssel met kinderen; 35x bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Het leukste blotevoetenpad is te vinden bij Hof van Twello, tussen Apeldoorn en Deventer. Goed bereikbaar voor een dagje uit of vanaf je vakantieadres op de Veluwe.

Hof van Twello is niet alleen een blotevoetenpad, er is ook een grote biologische winkel met heel veel lekkere streekproducten. Na het wandelen is het er goed relaxen op één van de picknickbanken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Landgoed Buitenpost Twello; Blotevoetenpad en Groene Huiskamer

Het Lageveld – Wierden

Stranden Nederland; de leukste en mooiste stranden met kinderen per provincie; Lageveld Wierden- Mamaliefde.nl

Het Lageveld is een recreatiepark met veel voorzieningen voor gezinnen. Zo is er voor de allerkleinsten onder ons een speciaal peuterbad. Deze waterspeeltuin is geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Daarnaast is er ook een speciale kleutervijver. Dit water is maximaal 80 cm diep en is voorzien van een lekker ruim zandstrand en een stoer trekvlot naar het eiland.

Dit levert gegarandeerd speelplezier op voor jou en je kleuter. Ook zijn er diverse speeltoestellen geplaatst, zoals een familieschommel, diverse veerelementen, wipwappen, klimtoestellen, trekvlot, pingpongtafel, pannadoeltjes etc. Voor de sportieve mensen hebben ze in het terrein fitnesstoestellen staan.

Meer informatie vind je hier.

Dinoland – Zwolle

In Dinoland Zwolle kunnen kinderen tussen de 2 en 14 jaar oud leren, ontdekken en spelen tussen de dino’s. Verspreid over het park staan zo’n 50 dinosaurussen met daarbij informatie over elke dino. Leer over de dino’s en test je kennis met de Dinospeurtocht. Er zijn een aantal dino’s die je tot leven kunt brengen met de dinoland-app! Voel je een echte paleontoloog.

In het Paleoloab kun je allerlei activiteiten doen, zoals: edelstenen en goud zoeken, kleien, fossielen zeven, verven en dino’s uithakken. In Dinoland kun je binnen en buitenspelen. In de overdekte speelhal staat een ballenbak en groot klimtoestel.

Ook zijn er interactieve games die je met je lichaam moet besturen. Leef je uit in de buitenspeeltuin met een echte helikopter en jeep waar je in mag spelen! Graaf een dinoskelet uit, sla samen een balletje op de 18 holes minigolfbaan en ga voor een potje lasergame.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dinoland Zwolle

Dierenpark Nordhorn – Duitsland

Stiekem een heel klein uitstapje buiten Overijssel, vlak over de grens in Duitsland, namelijk de dierentuin in Nordhorn. Dit ligt vlakbij Denekamp, vanuit Enschede is het een half uurtje rijden. Goed te doen dus, ook met kinderen. Het is een overzichtelijke dierentuin, niet al te groot, met mooie verblijfplaatsen voor de dieren (dat vind ik altijd heel belangrijk aan een dierentuin!) 

Er is een grote kinderboerderij in het midden van de dierentuin, waar je allerlei dieren van dichtbij kunt bekijken en kunt aaien als je dat wilt. Wat mij betreft een echte aanrader, zeker met (kleine) kinderen. Al hebben wij ons er met 6 volwassenen ook prima vermaakt. 😉

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dierenpark Nordhorn; Dierentuin Duitsland net over de grens

Overnachten in Overijssel

Op zoek naar een kindvriendelijke accommodatie op een vakantiepark, camping of hotel check dan de volgende tips;

Wat zijn jouw tips voor uitstapjes in de provincie Overijssel?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Bianca schreef:

    Woon nu al 2 jaar in Hengelo en wil nog steeds naar de Waarbeek toe (zit hier zo wat om de hoek). Leuk deze tips Miranda! Bij Twickel kan je leuk wandelen en Preston Palace hebben ze op zondag ook een brunch buffet, dat vind mijn dochtertje ook heel leuk om te doen x

  2. Astrid schreef:

    Je vergeet de Scheg!!! Binnenspeel plezier en lekker zwemmen op 1 plek. En in de winter schaats je gewoon om het speel eiland heen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.