Skip to Content

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving

Aangezien Europapark zo megagroot is, is een dag eigenlijk gewoon te weinig om met de kinderen het park te zien. Zelfs niet als je op een relatief rustige dag bent en er nauwelijks wachtrijen staan in het themapark (behalve bij de grote achtbanen).

Daarom is het ideaal dat je hier ook bij het pretpark kan overnachten. Zeker handig als je van ver komt, dan is overnachten Europapark ideaal als tussenstop naar het zuiden omdat het in de buurt van de Route de Soleil ligt, of op weg naar Italië. Maar ook als dit je doel is en je er een paar dagen helemaal tussenuit kunt gaan.

Themahotel overnachten Europapark

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Aan een dag in Europapark heb je echt niet genoeg. Gelukkig kun je hier ook overnachten. Dit kan in één van de vijf themahotels die echt tot in de puntjes verzorgd zijn. Zoals het Santa Barbara in de stijl van de Spaanse kloosters, compleet met monniken, enorme haardvuren en portretten van alle pausen. Of in hotel Collosseum in de Italiaanse stijl, compleet met een half colosseum, Romeinse wachters en Italiaanse Gelato.

Bij een verblijf in één van deze hotels is entree tot het park inbegrepen. Via een speciale hotelingang kun je hier ook het park in en uit. Je zit dan vlakbij een halte van de monorail waarmee je ook naar andere delen van het park kan gaan zodat je niet iedere dag op dezelfde plek hoeft te beginnen.

Het Bell Rock Hotel

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Het Bell Rock hotel is ingericht in het thema van de pelgrims en ontdekkingsreizigers van Amerika. Dit thema is in het hele hotel verwerkt, van de kamers tot in de lobby. Het Bell Rock hotel is gelegen in het noordoosten van het Europa Park, ten zuiden van het Kronasar hotel. Het Bell Rock hotel heeft naast normale kamers ook suites.

Verder zijn er voor de gasten twee restaurants. The Amolite en The Harborside. In The Amolite heb je de mogelijkheid tot Fine Dining. In The Harborside kun je veel verschillende gerechten uit verschillende culturen eten, het is namelijk een wereldkeuken. Ook beschikt het Bell Rock hotel over een eigen fitness- en wellness en beautyruimte. De wellness- en beautyruimte is beschikbaar voor alle gasten vanaf 18 jaar, de fitnessruimte kun je vanaf 16 jaar bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

Het Colosseo Hotel

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Hotel Colosseo is een viersterrenhotel, dat helemaal is ingericht in de Italiaanse stijl. Alle kamers, restaurants en bars zijn ingericht in de Italiaanse stijl. In de twee Italiaanse restaurants worden goede Italiaanse gerechten geserveerd. Net als in het Bell Rock hotel zijn er in het Colosseo ook een fitness- en wellness- en beautyruimte. Hier geldt net als in het Colosseo ook een minimale leeftijd, die gasten moeten hebben voor het gebruik van deze ruimtes. Ook zijn er onder de colosseumboog zwembaden te vinden.

Het Colosseo ligt in het noorden van het park, net onder het Bell Rock hotel. De attracties zijn vanuit het Colosseo hotel goed te bereiken. We hebben hier onder andere gegeten, en het Italiaans buffet is echt heerlijk!

Het Santa Isabel Hotel

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Het Santa Isabel hotel is een viersterrenhotel. Het hotel is gebouwd als een Portugees klooster. Santa Isabel beschikt over drie conferentieruimtes. Hierdoor is het zeer geschikt voor het houden van vergaderingen of bijeenkomsten. Verder is er een binnen- en buitenzwembad aanwezig. In de wellnessafdeling van het Santa Isabel kun je heerlijk tot rust komen.

De kamers, die ook gebouwd zijn als die van een Portugees klooster, hebben klimaatbeheersing. Er zijn vier soorten kamers in het Santa Isabel, de standaardkamer, de deluxe-kamer, de themasuite en de sagrado suite. In de Bierkeller en de Sala Santa Isabel kun je heerlijk eten en drinken. Het hotel ligt in het oosten van het park, naast het El Andaluz.

El Andaluz

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Het viersterrenhotel El Andaluz is helemaal ingericht in de Spaanse stijl. In de Spaanse sfeer kun je tijdens je vakantie lekker tot rust komen. El Andaluz beschikt bijvoorbeeld over een mooie tropische tuin. Verder kun je heerlijk ontspannen in de wellnessruimtes en zwembaden. Verder zijn er twee restaurants, waar Spaans eten wordt geserveerd. Hier worden normale gerechten geserveerd, maar zeker ook echte Spaanse tapas. El Andaluz ligt naast het Santa Isabel. De attracties zijn vanuit El Andaluz goed te bereiken.

Castillo Alcazar

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Het Castillo Alcazar is een viersterrenhotel, dat naar een middeleeuwse stijl is ingericht. Vanaf de buitenkant lijkt het hotel op een Spaans middeleeuws kasteel. In de middeleeuwse kamers en suites staan comfortabele bedden en er is ook een badkamer aanwezig. Verder zijn er twee Spaanse restaurants/bars aanwezig. In de wellness- en beautyafdeling en de zwembaden kun je heerlijk ontspannen. Het hotel bevindt zich naast hotel El Andaluz. De receptie van het hotel bevindt zich in hotel El Andaluz. Alle activiteiten op het park zijn goed te bereiken vanuit het hotel.

Het Kronasar Hotel

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Het Kronasar Hotel is het nieuwste hotel van Europapark en vind je bij het nieuwe waterparadijs Rulantica. Het thema van dit hotel is het museumhotel, de kamers en suites zijn allemaal ingericht naar een bepaald thema. Het Kronasar hotel beschikt over 276 kamers, en 28 suites.

De ligging van het Kronasar hotel is ten noorden van het Europapark. Het hotel ligt iets verder van alle attracties af dan de andere hotels. Vandaar dat er tijdens openingstijden een shuttleservice naar het park rijdt. Met de shuttleservice is het park makkelijk te bereiken. Het hotel beschikt over twee restaurants, een bar, een café en twee evenementenruimtes. In deze evenementenruimtes worden het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd.

Camp Resort

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Het Camp Resort is opgedeeld in twee delen. Een deel waar je kan slapen in tenten/accommodaties die op het Europapark staan en een deel waar je kan slapen in je eigen tent of caravan. Deze campingplaatsen zijn om de centrale voorzieningen (in het midden gelegen) heen gebouwd. Naast de centrale voorzieningen, ligt de Silver Lake Saloon.

Je kunt overnachten in huifkarren, tipitenten, blokhutkamers en in een honeymoon suite. Deze liggen allemaal rondom een klein meertje met gedeeld sanitair. Wij sliepen in een bungalow, er zijn vier kamers in een grote bungalow en twee in de kleine bungalows. De accommodaties zijn echte slaapkamers met bedden en misschien een kast met hangslot om spullen in op te bergen of een tafeltje en wat krukjes, wel is er verwarming aanwezig zodat je hier het hele jaar gebruik van kan maken. Deze zijn echt bedoeld om te overnachten, ze gaan er vanuit dat je toch de hele dag lekker in het park bent.

Wij hadden onze ‘eigen’ en de kinderen vonden het toch wel erg gezellig met papa en mama in een slaapkamer. Er stonden twee stapelbedden en de dame en heer hadden al snel de bovenste bedden geclaimd. Dat vonden wij natuurlijk heel erg 😉 Trots waren ze ook op hun nieuwe slaapzakken.

Verder beschikt de campinglocatie over snel internet, een ontbijtruimte, kluisjes en koffie- en drankenautomaten. Ook worden er Indianen dinershows georganiseerd op het campingterrein, deze zijn ook toegankelijk voor de andere hotelgasten. Voor het eten kun je terecht in het restaurant. Maar je kan ook boven één van de vuurkuilen zelf een bbq aansteken. Dat zag er wel heel erg verleidelijk uit.

Let op: wel wordt er geadviseerd om er op tijd bij te zijn, er zijn periodes die ruim een jaar van tevoren al volgeboekt zijn. Wij zijn in ieder geval overtuigd, en komen zeker nog een keer terug!

Camping

Overnachten Europapark; hotels, camping of vakantiepark in de omgeving - Reisliefde

Wanneer je het liefst slaapt in je eigen camper of caravan kun je het best op de camping van het Europa Park gaan staan. Deze camping is gelegen op tien minuten lopen van de hoofdingang. De camping beschikt over 200 campingplaatsen. Er zijn op de camping verschillende sportfaciliteiten, zoals een beachvolleybalveld, tennisbanen en joggingroutes. Ook is er een meer waar je in kan zwemmen.

Verder zijn er moderne sanitaire voorzieningen aanwezig. Hier hebben alle campinggasten toegang tot warm water. Daarnaast zijn er ook gratis stroom- en watertappunten. Tijdens het campingseizoen kunnen de campinggasten in de ontbijtruimte s ’ochtends lekker ontbijten of boodschappen doen in het winkeltje.  Je rijdt hier eenvoudig door de slagboom heen en zoekt een plekje uit. Houd er wel rekening mee, dat er vanuit gegaan wordt dat je de hele dag in het park verblijft (entree niet inclusief) je hebt dus niet veel ruimte het is echt puur voor de overnachting.

Meer informatie vind je hier.

Hotels in de omgeving

Niet alleen bij Europapark zelf kun je overnachten, ook in het dorpje vind je veel hotels waar je kan overnachten. Dit zijn vaak heel betaalbare opties, maar je mist dan wel een beetje de magie en de themawerelden die je in de gelieerde hotels en Camp vindt. Het zijn ook vrij kleinschalige hotels, of families die een B&B runnen. Wel handig in combinatie bijvoorbeeld met een bezoek aan het Zwarte Woud.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.