Skip to Content

Overzicht alpaca uitjes Nederland

Overzicht alpaca uitjes Nederland

Alpaca’s duiken op steeds meer plekken op in ons land. De dieren vallen onder de kameelachtigen en komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Ze worden soms ook wel berglama’s genoemd. Ze voelen heerlijk zacht aan en de wol wordt dan ook gebruikt voor onder andere kleding. Het zijn vriendelijke dieren die zeker een bezoekje waard zijn. Misschien is er een boerderij of een particulier bij jou in de buurt met deze mooie dieren. Je zou natuurlijk kunnen vragen of je een keer mag komen kijken.

Maar er zijn ook alpacaboerderijen die voor publiek geopend zijn. Op deze boerderijen zullen er meer voorzieningen zijn dan bij een particulier, zodat je er een echt uitje van kunt maken.

Alpaca Mountain in Sweikhuizen

Overzicht alpaca uitjes Nederland - Reisliefde

Sweikhuizen ligt in Zuid-Limburg en hier vind je Alpaca Mountain én De IJspoort. Je kunt hier een wandeling met de Alpaca’s reserveren. Je wandelt dan in een groep van minimaal 10 tot maximaal 12 personen (dit mag ook een eigen groep zijn).

Er wordt eerst van alles over de dieren verteld en daarna worden ze gehalsterd om met ze te gaan wandelen. Deze wandeling duurt ongeveer een uur. Met de voorbereidingen erbij duurt het geheel anderhalf uur. Je kunt hier verder alpacaproducten kopen, golfen tussen de Alpaca’s en natuurlijk bij De IJspoort een lekker ijsje kopen.

Meer informatie vind je hier.

Alpacafarm in Vorstenbosch

Overzicht alpaca uitjes Nederland - Reisliefde

Alpacafarm in Vorstenbosch biedt allerlei activiteiten aan. Je kunt gaan wandelen met de alpaca’s, ze voeren en meer over ze leren, picknicken tussen de dieren of een speurtocht houden. Kinderfeestjes worden hier eveneens georganiseerd. Zowel een lunch als een high tea zijn te boeken op de Alpacafarm. Een unieke manier van yogalessen vind je hier eveneens! Inderdaad: tussen de alpaca’s!

Maar dat is nog niet alles, want je kunt zelfs een complete vakantie boeken op de farm. Hierbij kun je kiezen uit Farmcamps (luxe tenten) of een vakantiewoning. Ook hier kun je terecht voor producten die met alpaca’s te maken hebben. Uiteraard de wol, waar artikelen van gemaakt zijn of wol waar je zelf mee aan de slag wilt. Maar ook attributen met een alpaca erop.

Meer informatie vind je hier.

Alpaca Groningen in Opende

Overzicht alpaca uitjes Nederland - Reisliefde

Eén van de grootste alpacafarms volgens de eigenaren is Alpaca Groningen. Bij de farm kun je alpaca’s aanschaffen. Maar deze farm heeft zich ook gericht op mensen die gewoon langs willen komen om te genieten van deze mooie dieren.

Je bent hier dan ook van harte welkom als je een rondleiding wilt op de boerderij, voor een high tea, een picknick of als je alpaca-artikelen wilt kopen. Hierbij kun je denken aan kleding van alpacawol of dekbedden gevuld met deze wol. Natuurlijk mag je deze dieren aaien en bewonderen terwijl je aanwezig bent op de farm.

Meer informatie vind je hier.

De Alpacaboerderij in Lemelerveld

Overzicht alpaca uitjes Nederland - Reisliefde

Deze alpacaboerderij is er 1 met een uniek verhaal. De dieren die hier verblijven hebben namelijk zorg nodig. En daarmee is de alpacaboerderij dus eigenlijk geen echte boerderij, maar een alpacaopvang. Je mag hier naartoe komen om te knuffelen met deze dieren. Omdat de alpaca’s hier als gezinslid beschouwd worden, zijn de dieren mensen gewend. Ze komen hier met een medische hulpvraag en wonen in eerste instantie in huis, om die zorgreden.

Kom je op bezoek, dan steun je de opvang voor deze alpaca’s met een medische zorgvraag. Omdat daarom de rust bewaard moet worden moet je het tijdstip dat je komen wilt reserveren. Wil je echt volop aaien, foto’s maken en lekker warm en droog binnen zitten? Dan is dit zeker een aanrader. Tel daarbij op dat je het werk zo ook nog eens steunt! Echt tussen de dieren genieten van je drinken en volop knuffelen! Je kunt eveneens doneren via de site of een product kopen met een alpaca erop.

Meer informatie vind je hier.

Alpacahoeve Klinkenberg in Sassenheim

Overzicht alpaca uitjes Nederland - Reisliefde

In Sassenheim kin je terecht als je wilt wandelen met deze lieve dieren. De wandeling duurt zo’n anderhalf uur. Alpaca’s worden ingezet als hulpdieren bij therapie. Yoga tussen de dieren kan ook. Bij ieder weertype, want bij slecht weer verhuist de yogales van de wei naar de stal.

Wil je juist alles weten over deze knapperds? Dan is een Meet & Feed een leuke optie. Hierbij geef je ze eten, kun je met ze op de foto en kun je alle vragen die je over de dieren hebt stellen. Met kinderen op stap? Dan is een workshop op de boerderij een unieke activiteit.

Meer informatie vind je hier.

Alpaca en Falabella ranch Kerkwerve

Overzicht alpaca uitjes Nederland - Reisliefde

In Kerkwerve zijn er niet alleen alpaca’s te bewonderen, maar leven er ook Falabella’s. Dit zijn Argentijnse miniatuurpaarden. Je kunt hier aan de wandel, maar ook golfen. Een rondleiding over de boerderij leert je van alles over de dieren. Heb je kinderen bij je? Die vinden een workshop alpacawol misschien wel leuk om te doen. Ook hier kun je producten van en over alpaca’s kopen.

Meer informatie vind je hier.

Alpaca Zeeland in Nieuwdorp

Overzicht alpaca uitjes Nederland - Reisliefde

Ook hier mag je met de knuffelbare alpaca’s op stap. Je komt hierbij langs akkers en het bos. Natuurlijk mag je alles vragen over de dieren en kun je prachtige foto’s maken van jou en de dieren. In het Alpacafé kun je genieten van een High Tea of kies je voor een alpacawandeling met een picknick als afsluiting in de buurt van de lieve dieren?

Een ander arrangement is de high-teawandeling. Ook nu ga je eerst aan het wandelen met de dieren en mag je daarna aanschuiven voor een high tea in de buurt van de beestjes. Houd je wel van wat luxe, zoals bubbels en hapjes? Ook daarin zijn er arrangementen te vinden bij deze farm. Kortom: ook leuk om met een vriendengroep te doen of bij een speciale gelegenheid.

Meer informatie vind je hier.

Meer alpaca’s

Wil je de dieren zien, maar heb je niet meteen behoefte aan een wandeling of een picknick? Andere plekken waar ze voorkomen zijn bijvoorbeeld:

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.