Skip to Content

Overzicht leukste rommelmarkten Nederland

Overzicht leukste rommelmarkten Nederland

Houd jij ook zo van het snuffelen op rommelmarkten? Specifiek op zoek naar een bepaald item of je gewoon laten verrassen door de dingen die je tegenkomt? Of ben je misschien zelfs beroepsmatig geïnteresseerd in dit soort markten? Hoe dan ook, je vindt hier een overzicht van de leukste rommelmarkten in ons land.

IJ-hallen in Amsterdam

Jawel, de grootste rommelmarkt van Europa zou in ons land gehouden worden (zeggen ze zelf). Namelijk in de IJ-hallen in Amsterdam-Noord. De markt wordt iedere drie weken in het weekend gehouden en vind je op de NDSM-werf.

In de zomer is het buiten, op de helling van de oude scheepsloods en in de winter is het daar binnen. Entreekaarten worden online verkocht en kosten 6 euro per bezoeker. Voor kinderen betaal je €2,50. Er is ook een vroegevogelticket voor 10 euro. De rommelmarkt biedt binnen plaats aan 500 kramen, dus hier ben je wel even zoet!

Meer info vind je hier.

Supervlooi in Leeuwarden

Ongeveer 1 keer per maand kun je rondsnuffelen op de Supervlooi in Leeuwarden. Dit vindt plaats in de WTC Expo en biedt niet alleen tweedehands spullen maar ook attracties voor kinderen. Zo willen die vast wel even mee op jouw snuffeldag. Supervlooi beweert (ook) zelf de grootste overdekte vlooienmarkt van ons land te zijn. Je vindt er oude spulletjes, maar ook zaken die zo goed als nieuw zijn… Check de site voor de juiste data!

Meer info vind je hier.

De Bazaar in Beverwijk

Een heel bekende is De Bazaar in Beverwijk. Er zijn hier allerlei multiculturele kraampjes, je vindt hier outlet, kofferbakverkoop en nog meer. Of je nu op zoek bent naar iets wat onder de noemer vintage valt of juist gaat voor iets buitenlands. Lekker snuffelen en genieten doe je hier in Beverwijk. En dat zelfs ieder weekend!

Meer info vind je hier.

Snuffelmarkt Den Bosch

In de Brabanthallen in Den Bosch vind je ook een grote rommelmarkt. Check de agenda van de Brabanthallen wanneer deze plaats vindt. Vintage, curiosa, tweedehands: je kunt gewoon hier je slag slaan. Parkeren is gratis en ook de kids tot twaalf jaar mogen gratis mee naar binnen. 

Meer info vind je hier.

Vlooienmarkt Bakkeveen

Bakkeveen vind je in Friesland en hier vind je ook één van de grootste vlooienmarkten van het noorden van ons land. Je kunt hier tot wel 600 standhouders vinden en je betaalt geen entree. De markten worden gehouden van april tot en met oktober. Ongeveer twee keer per maand.

Meer info vind je hier.

Meimarkt in Tilburg

De Meimarkt verandert de binnenstad van Tilburg in een grote marktplaats van tweedehands spullen. De markt start zaterdagavond om tien uur en duurt tot zondagmiddag vijf uur. Er zijn ongeveer 400 kramen, 60 grondplaatsen en 80 kinderplaatsen. De verkopers zijn allen particulieren.

Meer info vind je hier.

Vrije Markt Cuijk in Katwijk

Een gezellige, wekelijkse markt met zowel oude als nieuwe spulletjes. Parkeren is gratis. Let wel even op, want het gaat hier om Katwijk in Noord-Brabant! Met meer dan 1500 kramen! Leuk voor de verzamelaars maar zeker ook voor de gewone bezoekers die even lekker snuffelen willen.

Elke zaterdag geopend van negen uur tot half vijf. Er zijn extra openingen. Daarvoor moet je even de site checken. Op deze dagen gelden ook andere tijden.

Meer info vind je hier.

Brocante Markt en Vlooienmarkt in Maastricht

Ook in Maastricht kun je iedere week je hart ophalen op het gebied van antiek, brocante spulletjes, leuke hebbedingetjes én boeken! Je vindt de markt iedere zaterdag op Markt/Boschstraat. Zowel op zaterdag als zondag zijn hier kraampjes te vinden. Alleen niet als er evenementen zijn. De openingstijden zijn van 10 tot 5 uur op zaterdag en op zondag van 12 tot 5 uur.

Meer info vind je hier.

Weerselose Markt in Weerselo

Honderden kramen die zowel binnen als buiten te vinden zijn, dat is de Weerselose Markt en deze wordt iedere zaterdag en elke tweede zondagmiddag van de maand gehouden. Het terrein is maar liefst 2,5 hectare groot, dus trek je wandelschoenen maar aan…

Je vindt hier handelaren van gewone weekmarkten, tweedehands kleding, oude spullen van zolder maar ook nieuwe artikelen, waardevol sierwerk, exotische verse levensmiddelen en nog veel meer. Dat wordt toch weer een heel andere beleving dan de rommelmarkt van de kerk of de wekelijkse markt op het centrumplein… 

Meer info vind je hier.

Jaarbeurs Utrecht

In de Jaarbeurs vind je allerlei evenementen, waaronder de VerzamelJaarbeurs. Dit is een weekend waarin de grootste vintagebeurs van Europa plaatsvindt in Utrecht. Kunst, vintage en curiosa kun je hier komen bekijken en kopen. Met bijzondere verzamelingen en tot de verbeelding sprekende items.

Entree is wel hoger dan de meeste markten, maar dan heb je ook wel bijzonder koopwaar wat je eventueel kunt aanschaffen. Wanneer de volgende gehouden wordt? Houd de site in de gaten!

Meer info vind je hier.

Maar ook andere rommelmarkten en aanverwante markten worden in de Jaarbeurs gehouden. Houd dus ook de agenda van de Jaarbeurs zelf in de gaten. Zo is er bijvoorbeeld ook de Luikse Markt. Ook dit is een markt met curiosa, brocante spulletjes en andere leuke hebbedingetjes. Deze markt heeft een gewonere entreeprijs. Maar is nog altijd goed voor meer dan 450 kramen.

De agenda van de Jaarbeurs vind je hier.

Boekenmarkt Haarlem

Ben je vooral op zoek naar oude boeken? Dan mag je zeker de Grote Boekenmarkt in Haarlem niet missen. De jaarlijks grote boekenmarkt vind je op de Grote Markt in Haarlem. Dit is in juni. Helaas kan je tussendoor niet echt veel info erover vinden.

Maar je vindt hier echt antieke boeken, maar ook gewoon leuke kinderboeken. Kookboeken en literatuur. Stripboeken en eigenlijk gewoon alles dus op het gebied van boeken. In principe zal het evenement plaatsvinden op de laatste zondag van juni.

Wil Cats
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.