Skip to Content

Overzicht pretpark pubers

Overzicht pretpark pubers

Met de pubers op stap vraagt om een leuk pretpark waar ook echt iets te beleven valt. Welk pretpark is ook echt interessant voor die leeftijdscategorie? 

De Efteling 

Laten we maar meteen met misschien wel de bekendste en grootste van het land beginnen: De Efteling in Kaatsheuvel. Dit park is voor alle leeftijden leuk, omdat het ook aan de kleintjes denkt met bijvoorbeeld zijn sprookjesbos. Maar eerlijk is eerlijk, juist voor pubers is het hier grandioos. Met een achtbaan als De Baron maak je het helemaal bij de grote waaghalzen onder de tieners (en hun ouders).

Of wat dacht je van De Vliegende Hollander of de Python? De Efteling biedt natuurlijk veel meer dan achtbanen en dat is voor veel pubers ook helemaal goed. Want niet iedere tiener zal de hele dag in een achtbaan willen zitten. Even een waterattractie pakken, bijvoorbeeld, is ook leuk.

Of een voorstelling bijwonen. De Efteling heeft als enige nadeel dat het er vaak druk is en de wachttijden lang. Heeft je kind een keer vrij op een doordeweekse dag? Dan is dat een perfecte dag om naar De Efteling te gaan. Want dan zal het immers minder druk zijn. Je kunt trouwens ook overnachten hier. 

Meer info vind je hier.

Walibi Holland 

Walibi Holland in Flevoland (Biddinghuizen) is een paradijs voor tieners. Bekend om zijn achtbanen (maar liefst 7) is het een plek waar je als moedige tiener zeker heen wilt. Naast de achtbanen zijn er ook nog andere attracties en natuurlijk gezellige horeca. Zo zijn er bijvoorbeeld 3 waterattracties, wat ook altijd erg in trek is.

Naast dit spektakel zijn er zelfs nog meer spannende dingen te beleven. Zo is er de Skydiver, waarbij je een duikvlucht maakt. Je wordt 54 meter omhoog getakeld en dan val je naar beneden waarbij je 120 km per uur gaat. Je moet hier wel nog apart voor betalen. Gelukkig zijn er ook gewoon leuke attracties voor wie het allemaal net even minder mag zijn!

Meer info vind je hier.

Toverland 

Eerlijk gezegd vroeg ik me af of het nog wel leuk zou zijn voor mijn oudste jongens, toen we er jaren geleden met het gezin heen gingen. Omdat de leeftijden van de jongste en de oudsten nogal schelen, was dat soms wel een dingetje.

Tot mijn verbazing was het helemaal niet een park voor vooral de kleinsten en dan per ongeluk nog een leuke activiteit voor de groten… Ik had me te veel gefocust op de naam blijkbaar, want die suggereert toch wel een beetje een soort sprookjesbos te zijn. Dit park is ontzettend leuk! Ook voor de pubers.

We zijn er nog vaker geweest daarna, als we weer in de buurt op vakantie waren en dat was vaak op verzoek van mijn knullen. Het park biedt echt voor alle leeftijden uitdagende dingen. Een rodelbaan, de houten achtbaan en nog diverse andere varianten, een klimpark, zowel buiten- als binnenattracties (dus bij ieder weertype prima te doen) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het park is opgedeeld in ‘werelden’ en binnen hangt er dan toch echt wel een soort sprookjessfeer. Maar wel op een manier dat je het echt niet kinderachtig vindt. Wat mij betreft een grote aanrader. Toverland vind je in Sevenum.

Meer info vind je hier.

Duinrell

Ook Duinrell in Wassenaar is een leuk park, wat misschien wel minder groot is, maar genoeg te bieden heeft. Duinrell biedt meer dan 40 attracties, waaronder achtbaan De Falcon en de familieachtbaan Dragonfly. In de Mad Mill twist en tol je op grote hoogte en de Waterspin is over de kop gaan in kwadraat. Er is een rodelbaan, een schommelschip en oké, ook vooral veel leuks voor de jongere gezinsleden.

Maar: je puber is vast ook blij als je ook het zwembad in het park bezoekt. Want die is zeker ook spectaculair te noemen met zijn ‘enge’ glijbaanattracties. Hier vind je maar liefst 21 glijbanen en is leuk voor de hele familie. Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld het waterpark Playa, terwijl de grote waaghalzen de enge glijbanen trotseren. Het is het grootste waterpark van de Benelux.

Het zwembad (Tikibad) kun je ook apart bezoeken. Je kunt verschillende tickets kopen. Voor enkel het bad of enkel het park. Bij de combitickets heb je dan nog de keuze uit Tikibad binnen of buiten.

Meer info vind je hier.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een leuk park en eveneens geschikt voor het hele gezin. Het Drakennest, Het Galjoen of De Wild Waterval: het zijn een paar voorbeelden van de spannende dingen die er te doen zijn.

Het park biedt ook het Aquaventura Slidepark. Dat is een outdoorwaterpark van 5.000m2 met 11 spectaculaire waterglijbanen. Het waterpark is daarmee leuk voor alle leeftijden. Want er is ook een waterspeelplek voor de jongsten. Je betaalt hier wel apart voor.

Meer info vind je hier.

Attractiepark Slagharen 

In Slagharen is van alles te beleven voor jong en oud, dus ook voor pubers.  Het ponypark is verleden tijd, maar het attractiepark heeft Het Wilde Westen wel als thema aangehouden. Het park heeft bijvoorbeeld saloons en dat een achtbaan de naam Gold Rush krijgt zegt ook al genoeg.

Je kunt het reuzenrad in en daarmee heb je uiteraard een prachtig uitzicht, maar er is ook spektakel in de zin van die achtbaan of met een boomstam een waterval af. Je kunt zwemmen in Aqua Mexicana of klimmen op het Black Hill Ranger Path. Beide moeten wel apart betaald worden.

Meer info vind je hier.

Over de grens

Net over de grens vind je nog een aantal parken die voor pubers zeker de moeite waard zijn door hun spetterende attracties. 

België kent Bobbejaanland. Dit ligt in Lichtaart en het park is ingedeeld in verschillende ‘werelden’. Van draken en duistere krachten tot cowboys en wervelende wildwaterbanen. Meer info vind je hier.

In Duitsland vind je meerdere parken waar veel te beleven valt. Met spetterende achtbanen en andere stoere attracties. 

Of natuurlijk Disneyland in Parijs (Frankrijk). 

Wil Cats
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.