Skip to Content

Paaseieren zoeken; leukste locaties eieren zoeken met Pasen

Paaseieren zoeken; leukste locaties eieren zoeken met Pasen

Bij Pasen horen natuurlijk eieren bij, heel veel paaseieren. Chocolade-eieren, gekookte eieren en ga zo maar door. En natuurlijk moet je dan ook paaseieren zoeken en rapen. Dit kan je natuurlijk in je eigen achtertuin doen, maar wist je dat er naast de vele activiteiten die er in dat weekend worden georganiseerd, er ook op diverse plekken grootschalige paasierenzoekacties en speurtochten worden georganiseerd met duizenden verstopte eieren?

Waar je met het gezin gezellig heen kan om eieren te zoeken met Pasen. Dit kan zijn van de kinderboerderij in je eigen stad tot bekende plaatsen waar mensen uit het hele land heen komen om paaseieren te zoeken. Ik ging op zoek naar de leukste plekjes voor een compleet dagje uit in paassferen.

Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos kan je de Paashaas komen helpen met het zoeken van de paaseieren, want hij is alle paaseieren verloren. Natuurlijk mag je er zelf ook wel eentje snoepen. Dit wordt georganiseerd door Natuur is een Feest voor kinderen van 2 t/m 7 jaar. De verzamelplaats is in de Boswinkel.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Amsterdamse bos; uitjes & bezienswaardigheden

Boerderij de Boerinn

Bij Boerderij de Boerinn kan je terecht voor de Lenteboerderij. Gedurende het weekend worden er speciale activiteiten georganiseerd waarvoor je kaartjes kan kopen. Op maandag 2 april kan je hier gezellig komen om eieren te schilderen. En zijn er eieren verstopt voor de zoekwedstrijd.

Daarnaast zijn er activiteiten voor het hele gezin. Denk aan samen kanoën, boogschieten, skelteren, verdwalen in het strodoolhof, lenteknutselen in het Atelier, megabellen blazen of springen op het springkussen. En een boerderij is natuurlijk niet compleet zonder dieren. Er zijn geitjes, lammetjes, een ezel en schaap, drie minivarkentjes en nog veel meer!

Hier vind je meer informatie.

Dierenrijk de Familiedierentuin

Ook in de dierentuin kan je terecht om paaseieren te zoeken. Zo worden er in Dierenrijk Nuenen met Pasen paaseieren verstopt die je met de hele familie kan gaan zoeken. Zo kan je een gezellig dagje uit combineren met het zoeken van paaseieren. Wie weet vind je ook nog wel wat bijzondere eieren waarop gebroed wordt?

Hier vind je meer informatie.

Huis Verwolde

Op 16, 17 en 18 april is in de parktuin van huis Verwolde een leuke speurtocht uitgestippeld voor kinderen. Zoekend langs de lange paden, struiken en grachten volgen kinderen een route van ongeveer een half uur. Wat komen ze allemaal tegen tijdens de pasen bij Verwolde? Vind jij het goede antwoord op de puzzel, dan ontvang je na afloop een verrassing! Bij slecht weer verplaatst de speurtocht zich naar het onderhuis. Een bezoek aan het huis is niet inbegrepen maar kan apart gekocht worden.

Meer informatie vind je hier.

Duinrell

‘Op Duinrell is het elk jaar met Pasen eigenlijk al reuze gezellig. Ons entertainment verzint altijd een aantal leuke activiteiten voor onze gasten: zo worden er dit jaar chocolade eieren verstopt. Alle kinderen die met Pasen komen, kunnen in het Duinrell-bos op zoek gaan naar tientallen paaseitjes en natuurlijk helpt Rick de Kikker een handje mee’, vertelt Duinrell-woordvoerster Lisanne.

Maar naast het eieren zoeken voor kinderen pakt familiepark Duinrell dit jaar extra uit, want ergens op het landgoed verstopt Duinrell een Gouden Ei én dat ook op beide paasdagen. Je kunt tussen 13:00 en 14:00 naar het Gouden Ei en het ei ligt verstopt op of naast de openbare wandelroutes. Klimmen of van de paden afgaan is dus niet toegestaan.

De slimme vinder is trouwens voorbereid en volgt Duinrell voorafgaand al via Instagram voor hints over de locatie waar het Gouden Ei verstopt ligt op eerste paasdag en tweede paasdag. Vind je het gouden ei dan krijg je een gratis jaarabonnement.

Meer informatie vind je hier.

Geertjes Hoeve

Bij Geertjes Hoeve kan je terecht voor een uitgebreide Paasbrunch op 1e en 2e Paasdag (voor 2018 al volgeboekt). Vanaf 12.00 is de boerderij en restaurant ook geopend voor het gehele publiek en kan je deelnemen aan diverse familie-activiteiten en kunnen er natuurlijk ook paaseieren gezocht worden in het weiland.

Geofort

Heb je kinderen die al wat ouder zijn en niet meer warm worden van paaseieren zoeken? Ga dan een dagje naar het GeoFort waar je op zoek kan gaan naar digitale paaseieren tijdens het paasweekend dat duurt van goede vrijdag tot 2e paasdag. De digitale paaseieren kan je vinden door met de iPhone in je hand op zoek te gaan naar QR codes om op zoek te gaan naar de verrassing. De app kan je downloaden in de Appstore of Google Play. Dit is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Geofort Herwijnen

Jan Klaassen

Als je tijdens het Paasweekend naar Het Land van Jan Klaassen gaat kan je de Paashaas helpen met het zoeken van paaseieren. Tijdens de poppenkastvoorstelling beleven de kinderen spannende avonturen. De Paashaas verstopt alle paaseieren in de speeltuin. Na de voorstelling helpen de kinderen met het terugvinden. Alle paaseieren die je vindt, mag je opeten! Misschien kun jij de Paashaas zelfs nog een high five geven…

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Land van Jan Klaassen

Klimbos Weert

Nog een uitdagende plek om paaseieren te zoeken is bij Klimbos Weert. Hier moet je namelijk de hoogte in om op zoek te gaan naar de paaseieren en het gouden ei. Als je hier op 1e Paasdag komt klimmen om 10.15 uur dan zijn er heel veel paaseitjes verstopt in het parcours. Wel vooraf reserveren. Aan jou de taak om er zoveel mogelijk te vinden natuurlijk. Maar er is één gouden ei en als je dat weet te vinden dan win je een reuze chocoladepaasei!

Meer informatie vind je hier.

De Flierefluiter

Op eerste en tweede Paasdag is het weer zo ver, dan organiseert De Flierefluiter weer het grote Paasevent. Op deze dagen zijn er allerlei leuke activiteiten te beleven in de binnen- en buitenspeeltuin. Er zijn meer dan 100 kuikentjes geboren zijn op de kinderboerderij! Deze zijn super lief en sommigen mag je zelfs aaien! Ook is er een stukje educatie over het kuiken en de kip. Vind het gouden ei en win een jaar gratis spelen! Het hele Paasweekend worden er Gouden en Zilveren eieren verstopt op het terrein. De gelukkige vinder van het Gouden ei krijgt een jaarkaart cadeau en mag dit hele jaar gratis komen spelen op De Flierefluiter! Daarnaast is er nog veel meer te doen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Recreatie- en Speelboerderij de Flierefluiter Raalte

Madurodam

Pasen vier je met je familie in Den Haag bij Madurodam! De 55.000 bloembollen staan te springen om uit te komen en de Paashaas hopt door het park. Vind jij alle paaseieren die door heel Madurodam verstopt liggen? Dan ligt er een lekkere paastraktatie voor je klaar!

Tijdens het Paasweekend valt er voor jong en oud veel te beleven in Madurodam. Wil jij de echte paashaas ontmoeten? Dat kan. Hij hopt op 1ste en 2de paasdag tussen 10 en 16 uur door het park. En je kan natuurlijk lekker ook klimmen en klauteren in de speeltuin van Nijntje, het bekendste konijntje ter wereld. Ook ons restaurant Taste of Holland staat in het teken van Pasen. Geniet met je familie van een drankje met paasgebak. Of zet je tanden in een huisgemaakte maaltijdsalade of in de overheerlijke Beefburger met Hollandse friet.

Voor de kleinste bezoekers is er een speciale knutselhoek ingericht. Zet een Nijntje feestmuts op en laat je tekenkunsten zien met de speciale Nijntje kleurplaat.

Meer informatie vind je hier.

Muiderslot

Ook in het Muiderslot ben je welkom om paaseieren te komen zoeken. De Heraut van Graaf Floris heeft naast alle 3640 chocoladepaaseieren per ongeluk de zes Gouden valkeneieren van de Graaf verstopt. Graaf Floris is er zelf ook en hoopt alle gouden eieren in ontvangst te nemen. De jonge geluksvogels die een gouden ei vinden en inleveren bij de Graaf, maken kans om voor één dag kinderdirecteur van het Muiderslot te worden.

Klaar met zoeken? De valkenier is er op beide Paasdagen en geeft vliegdemonstraties op het slotplein. Speciaal voor de Paasdagen neemt de valkenier jonge uilskuikens mee.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Muiderslot in Muiden met kinderen

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Als het zonnetje schijnt is het natuurlijk heerlijk om een dagje de natuur in te trekken en bijvoorbeeld een mooie wandeling of fietstocht te maken door Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op Tweede Paasdag kan je zowel genieten van de natuur als het paasgevoel. In de omgeving van het bezoekerscentrum wordt er namelijk een eierzoekfestijn georganiseerd, er zijn twee velden voor kinderen t/m 5 jaar en van 6 t/m 12 jaar oud. Als je het gouden, zilveren of bronzen ei vindt, win je een mooie prijs. Hiervoor hoef je je niet aan te melden .

Meer informatie vind je hier.

Pampus Eiland

Hoe bijzonder is het om op een eiland paaseieren te zoeken? Het Pampuseiland vlakbij Amsterdam in het IJmeer wordt over het algemeen geopend rondom het Paasweekend. Er worden dan allerlei activiteiten georganiseerd. Vanaf de vaste wal ga je met een boot naar het eiland waar gidsen je kunnen rondleiden in dit verlaten fort. Natuurlijk kan je op zoek gaan naar paaseieren. Er worden paasmaskers geknutseld, er zijn kleurplaten en wellicht komt de paashaas nog even langs… Je kan hier dan ook gebruik maken van een heerlijke Paasbrunch, die je vooraf moet reserveren en afrekenen.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Forteiland Pampus bezoeken

Plaswijckpark

Ook in attractiepark Plaswijkckpark ben je welkom om op Eerste en Tweede Paasdag eieren te komen zoeken. Om 12.00 uur wordt het startsein gegeven door de Paashaas en Winnie de Reporter, en kan je op zoek gaan naar de eieren. Er zijn drie zoekgebieden voor de leeftijden 1-3 jaar, 4-6 jaar en 7 jaar en ouder. Voor iedereen dus een eerlijke kans om paaseieren te vinden. De gevonden plastic eieren kunnen bij onze paasmedewerkers worden ingewisseld voor 3 overheerlijke chocolade-eieren om mee naar huis te nemen (of direct op te peuzelen).

Ook kan er weer gezocht worden naar 3 gouden eieren. Tot 15:00 uur kun je naar de paaseieren en gouden eieren zoeken. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking maken Winnie de Reporter en de Paashaas de winnaars van de drie gouden eieren bekend. Wie weet ben jij de gelukkige vinder en neem je ook nog eens een fantastische prijs mee naar huis! Daarnaast kan je natuurlijk lekker spelen of op bezoek gaan bij de dieren in dit park.

Meer informatie vind je hier.

Schateiland

Dat klinkt toch wel erg bijzonder; paaseieren zoeken op schateiland. Dit is de grootste en leukste speeltuin van Flevoland (volgens eigen zeggen) in Lelystad. Op Eerste Paasdag kan je hier vanaf 11 uur paaseieren komen zoeken die de paashaas en zijn broertje hebben verstopt. Natuurlijk zijn ze er zelf ook bij. Er zijn twee zoekgebieden voor kinderen van o tot 5 jaar waar ouders mee mogen ter begeleiding en voor oudere kinderen.  Er zijn 10 speciale eieren verstopt waarvan de vinder een kleinigheidje krijgen.

Daarnaast is er bij redelijk weer een springkussen, komt Happy Faces kinderen schminken, voor kinderen tot 6 jaar kunnen er eieren geverfd worden en er staat limonade en popcorn klaar om uit te delen. Er zijn maar 250 plaatsen, dus je moet je vooraf aanmelden.

Meer informatie vind je hier.

Texel

Wil je paaseieren gaan zoeken in het wild? Dan kan je gezellig een weekendje naar Texel. Tijdens het Paasweekend worden er meerdere activiteiten georganiseerd, waaronder deze grootschalige paaseieren zoektocht in De Koog.  Op Eerste Paasdag gaan alle bewoners en bezoekers van De Koog paaseieren zoeken in en rond het dorp. Rond 12.00 uur verzamelt iedereen zich op het Dorpsplein. Kinderen kunnen zich laten schminken en paasoren laten aanmeten. De deelname is gratis.

Ook in de duinen bij Paal 28 verstopt de Paashaas eieren. Vanaf 13.00 uur begint het eieren zoeken. De eieren worden vaak héél goed verstopt, dus dat wordt goed zoeken! De deelname is gratis.

Meer informatie vind je hier.

VV Winkel

Op het terrein van VV winkel kan je op zoek gaan naar maar liefst 1500 chocolade paaseieren. Daarnaast zijn er gouden eieren verstopt waarmee je een prijs kan winnen. Om te voorkomen dat kleine kinderen onder de voet worden gelopen zijn er drie velden van peuters, kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar die ieder een eigen veld hebben.

In iedere groep zijn er 3 gouden eieren verstopt en wordt begeleid door twee paashazen. De entree van dit evenement is een creatieve bijdrage. Een kind mag meedoen als het een zelf beschilderd of beplakt ei inlevert. Ook daarmee kunnen de deelnemertjes prijzen winnen. Het inschrijven is om 13.30 en het eieren zoeken begint om 14.00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Kasteel Sypesteyn

Op Tweede paasdag a.s. komt de paashaas traditiegetrouw zijn eieren verstoppen bij kasteel Sypesteyn. Wil jij ook met de paashaas op de foto, geschminkt worden en op zoek gaan naar de vele paaseieren die in de kasteeltuin verstopt liggen?
Om 11.30 uur wordt het Startsein gegeven en zal het zoeken naar alle paaseieren (onder begeleiding van een volwassene) losbarsten! Ben jij de gelukkige vinder van een Gouden Ei?

Meer informatie vind je hier.

Waar gaan jullie paaseieren zoeken? Of weet je nog een leuke locatie die nog ontbreekt, stuur dan even een mailtje.

[faq faq_number=”1″ heading_title=”h2″ heading_question=”h3″]
[/faq]
Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. astrid van DuLmen schreef:

    hallo
    onze kleinkinderen hebben toen paas eieren gezocht in paleis soestdijk is dit nog steeds?. was zoo leuk toen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.