Skip to Content

Paleis het Loo; Winters warm in het paleis en op het stallenplein

Van dieren in het paleis en uitbundige groenversiering tot gedekte tafels. Het paleis maakt zich klaar voor de feestdagen. Beleef de Winterse warmte en proef de sfeer van vroeger. Ook op het stallenplein is het feest, daar kun je van alles doen en maken!

Winter in de 17e eeuw tot nu

Paleis het Loo; Winters warm in het paleis en op het stallenplein - Kerstliefde.nl

Tijdens Winterse warmte is een audiotoestel niet nodig. Loop door het paleis en ontdek de winterse sfeer zoals het was in de tijd van de bewoners. Hoe zag het paleis eruit in de winter en wat hadden ze nodig om het paleis en zichzelf winters warm te houden?

Verschillende collectiestukken worden uitgelicht die te maken hebben met Winterse warmte. Hoe hielden vroegere bewoners het gebouw, de vertrekken en zichzelf warm?

De sfeer is feestelijk. Van gedekte tafels tot heerlijke lekkernijen. Wat is er nodig om een leuk feest te maken? En hoe zag het paleis eruit als er een feest werd gegeven?

Voor iedereen

In de winter gaan dieren vaak in winterslaap. Toch zijn er in het paleis tal van dieren te vinden. Ga op zoek in schilderijen, op wandbespanningen en meubels én ontdek welke dieren er allemaal in het paleis te vinden zijn.

Of het nou voor een verjaardag is of een feestje, kerst of een nieuw jaar, iemand iets goeds toewensen is al een eeuwenoude traditie. Op het stallenplein kun je je eigen wenskaart maken. Wie stuur jij een wens?

De traditionele verlichting in het paleis, waren brandstof lampen of kaarsen. Veel verlichting was naast functioneel ook mooi en sfeervol. Tijdens Winterse warmte versier je op het stallenplein je eigen kaarsenhouder om thuis een kaarsje in te doen.

Op het stallenplein kun je ook jouw vouwkunsten laten zien. Vouw je eigen versiering en hang deze thuis in de boom, aan een lamp of bijvoorbeeld voor het raam.

Stallenrace – race je warm!

Om het warm te krijgen, kun je ook bewegen. Op het stallenplein zijn er voertuigen die je zelf op gang moet brengen. Zo krijg je het warm en heb je nog plezier ook!

Vertelpodia

De vertelpodia zijn tijdens Winterse warmte in de groepsontvangstruimte. De verhalen gaan over versiering en tradities op Paleis Het Loo en het leven in de winter op Het Loo.

Winterse wandeling

Ook in de winter kun je heerlijk in de tuinen wandelen. De Oranjewandeling door het paleispark is via de paleistuin bereikbaar.

Eten en drinken

Warm jezelf op met heerlijke warme chocolade on-the-go, een winters warm lunchmenu of geniet van een winterse royal high tea in de balzaal. Reserveer wel op tijd!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.