Skip to Content

Patio’s de Córdoba: de binnentuinen van Córdoba

Patio’s de Córdoba: de binnentuinen van Córdoba

De patio’s van Córdoba staan bekend als één van de mooiste ter wereld. Tijdens een stedentrip Córdoba mag een bezoek aan de patio’s dan ook zeker niet ontbreken.

Patio’s de Córdoba

Patio’s de Córdoba: de binnentuinen van Córdoba - Reis-liefde.nl

De binnentuinen van Córdoba zijn een belangrijke bezienswaardigheid in de stad. Maar wat is een patio nou eigenlijk precies? Patio betekent letterlijk binnentuin (een binnentuin is in zijn geheel door één of meer woningen omsloten).

De patio’s in Córdoba dateren uit de Romeinse tijd en zijn ontstaan doordat men op zoek ging naar verkoeling in het warme Spaanse klimaat. In een binnentuin vind je namelijk altijd schaduw. Later tijdens de Moorse tijd werden de patio’s rijkelijk versierd met bloemen en potten.

Patio’s bezoeken

Patio’s de Córdoba: de binnentuinen van Córdoba

De binnentuinen van Córdoba zijn het hele jaar door te bezoeken. Sommige binnentuinen zijn gratis te bezoeken en voor andere moet je betalen. In dit document hier vind je alle binnentuinen die er in Córdoba te vinden zijn. Handig is dat het adres en de eventuele kosten hierin vermeld staan.

Wil je tijdens je bezoek aan de binnentuinen meer te weten komen over de geschiedenis van de patio’s? Dan raad ik je aan om mee te gaan met een rondleiding onder begeleiding van een gids.

Palacio Viana

Raak je maar niet uitgekeken op de kleurrijke patio’s van Córdoba? Bezoek dan ook zeker Palacio Viana. Dit is een paleis met maar liefst twaalf patio’s en een grote tuin van tuin van 6,5 hectare. Een ticket voor een bezoek aan de patio’s van Palacio Viana kost €6,00. Wil je naast de patio’s ook een rondleiding door het paleis? Dan betaal je €10,00. (2022)

Het jaarlijkse Patio Festival

Patio’s de Córdoba: de binnentuinen van Córdoba

Wist je dat er sinds het jaar 1918 jaarlijks een Patio Festival in Córdoba gehouden wordt? Tijdens dit festival, dat plaatsvindt in de eerste twee weken van mei, zijn de Cordobaanse patio’s rijkelijk versierd met bloemen en potten.

Elk jaar doen er meer dan 55 patio’s mee die strijden om titel mooist versierde patio van de stad. De binnentuinen zijn doorgaans tussen 11:00 en 14:00 uur en 18:00 en 20:00 uur gratis te bezoeken (behalve de patio’s in het Palacio de Viana).

Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn en dat je vaak moet wachten om de binnentuinen binnen te gaan. Aan het einde van het festival ontvangen de eigenaren van de mooiste patio’s een prijs.

Voor meer informatie over het festival raad ik je aan om de officiële website te bezoeken (hier). Hier vind je alle informatie over het festival waaronder ook een handige map met alle deelnemende patio’s.

Dit artikel is geschreven door Raïssa van Nieuwe plekken ontdekken.

Lees ook: Cordoba; Bezienswaardigheden & Activiteiten

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.