Skip to Content

Pavarotti Dolce Leidschendam voor de perfecte freakshake

Pavarotti Dolce Leidschendam voor de perfecte freakshake

Je hebt ze vast wel eens op instagram voorbij zien komen; de enorme milkshakes met allemaal toeters en bellen, oftewel freakshakes. Toen dochter dit op youtube voorbij zag komen, wilde ze dat natuurlijk ook een keer proberen. Ik had gelezen dat je dit onder andere kon bestellen bij Pavarotti Dolce, het zusje van Pavarotti, mijn favoriete Italiaan in Delft.

Alleen moesten we daarvoor wel naar de vestiging in Westfield Mall of the Netherlands, omdat je daar ook een zitgedeelte bij hebt. Gelukkig is dat voor ons maar 15 minuten rijden. Als we daar heengaan om te winkelen lopen we vaak ook een stukje om naar het Fresh! gedeelte om bij Pavarotti Dolce een ijsje te halen. Zelfs in de winter 😉

Pavarotti Dolce

Pavarotti Dolce Leidschendam voor de perfecte freakshake

Bij binnenkomst in Pavarotti Dolce vallen de opvallende roze meubels meteen op, niet alleen het eten hier is zoet 😉 Het is hier ook altijd druk, je moet vaak even wachten tot er een zitplek vrij komt of tot de vorige gast is geholpen.

In de vitrine vind je maar liefst 32 verschillende soorten ijs, variërend van Haagse Hopjes tot koffie en rood fruit. De ijssmaken bij Pavarotti Dolce wisselen regelmatig. Zo kun je tijdens Koningsdag genieten van oranje tompouce ijs.

Het ijs dat hier verkocht wordt, is geen gewoon roomijs, maar Italiaanse gelato. Volgens de IJsmaker Stefan Beerens betekent dit dat het ijs gemaakt wordt van room met minder vet, waardoor het luchtiger en minder koud is dan gewoon ijs.

Guilty pleasure ijs

Pavarotti Dolce Leidschendam voor de perfecte freakshake

Als je voor het eerst bij Pavarotti Dolce een ijsje gaat eten, moet je absoluut de smaak ‘guilty pleasure’ uitproberen. Dit ijs heeft namelijk de prijs gewonnen voor het beste ijs van Nederland. Dit ijs is een combinatie van witte chocolade, gezouten karamel, krokante pecannoten en sinaasappel. Met name de toevoeging van sinaasappel maakt dit ijsje extra lekker.

De jury van de Gelato Festival Challenge was zo onder de indruk van deze combinatie, dat Stefan de eerste prijs won. Hierdoor mocht hij meedoen aan de Europese kampioenschappen in Italië.

Freakshakes

Pavarotti Dolce Leidschendam voor de perfecte freakshake - Reis-liefde.nl

Naast Italiaanse gelato kun je bij Pavarotti Dolce Leidschendam ook terecht voor freakshakes, bubblewafels en cyclonen. Ze worden gemaakt met milkshake, een donut en allerlei bizarre toppings. Deze freakshakes zijn echt enorm, zelf had ik gelukkig niets besteld, want met zijn tweeën hadden we aan een freakshake meer dan genoeg 😉

Een bubblewafel is een wafel gemaakt van poffertjesbeslag, gevuld met softijs en voorzien van toppings. De cycloon is een beker gevuld met softijs, dat gemixt wordt met fruit en toppings naar keuze. Ook de cupcakes zijn echt een aanrader en kleine kunstwerkjes op zich.

Instawall

Pavarotti Dolce Leidschendam voor de perfecte freakshake
Pavarotti Dolce Leidschendam voor de perfecte freakshake

Na het eten van een ijsje moet je natuurlijk ook even op de foto voor de instawall met roze bloemetjes 😉

Pavarotti

René Bogaart is een 53-jarige ondernemer met veertien horecazaken, waaronder vijf Pavarotti’s. Al op jonge leeftijd wist hij wat hij wilde: een groot gezin en veel bedrijven runnen. “Ik heb zes kinderen en heel veel zaken. Ik doe nu wat ik altijd al heb gewild”, vertelt Bogaart enthousiast.

De eerste zaak die hij opende was feestcafé ‘Het Biggetje’ in Leidschendam. In 1995 werden daar activiteiten georganiseerd die tegenwoordig niet meer kunnen, zoals vleesworstelen en dwergwerpen. Vijf jaar geleden opende Bogaart de eerste vestiging van Pavarotti in Zoetermeer. “Het was een nieuw concept. Tot die tijd waren keukens altijd gesloten. Bij dit Italiaanse restaurant kun je alles zien.”

Bogaart heeft inmiddels vijf Pavarotti-vestigingen en blijft groeien. “Het is belangrijk om te blijven vernieuwen. We blijven investeren en ontwikkelen. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld een volledig plantaardige kaart geïntroduceerd. We merken dat steeds meer mensen daar behoefte aan hebben.” Met zijn succesvolle zaken bewijst Bogaart dat hard werken loont.

Naast Pavarotti Dolce in Leidschendam heb je dus meer vestigingen onder andere in Delft, Zoetermeer, Leiden en de nieuwste op de boulevard van Kijkduin compleet met een aquarium met haaien!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.