Skip to Content

Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables

Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables

Al een paar jaar zijn ze bezig met de herinrichting van Kijkduin, het zuidelijke strand in de gemeente Den Haag, en een stuk minder druk, daarom komen wij hier graag om even uit te waaien. Er wordt nog steeds druk gebouwd aan nieuwe appartementencomplexen, maar een deel van de nieuwe boulevard is klaar.

Eén van de restaurants daar is Pavarotti, dit is een populaire Italiaanse keten in Zuid-Holland met verschillende vestigingen onder andere in Leiden, Zoetermeer en Delft. Dit is dan ook mijn favoriete restaurant; zowel om te gaan uit eten als om te bestellen. 😉 Dus op Moederdag was het een goed excuus om naar deze nieuwe vestiging te gaan, en was het gelukt om één van de sharktables te reserveren!

Pavarotti

Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl
Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl
Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl
Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl

René Bogaart is een 53-jarige ondernemer met veertien horecazaken, waaronder vijf Pavarotti’s. Al op jonge leeftijd wist hij wat hij wilde: een groot gezin en veel bedrijven runnen. “Ik heb zes kinderen en heel veel zaken. Ik doe nu wat ik altijd al heb gewild”, vertelt Bogaart enthousiast.

De eerste zaak die hij opende was feestcafé ‘Het Biggetje’ in Leidschendam. In 1995 werden daar activiteiten georganiseerd die tegenwoordig niet meer kunnen, zoals vleesworstelen en dwergwerpen. Vijf jaar geleden opende Bogaart de eerste vestiging van Pavarotti in Zoetermeer. “Het was een nieuw concept. Tot die tijd waren keukens altijd gesloten. Bij dit Italiaanse restaurant kun je alles zien.”

Bogaart heeft inmiddels vijf Pavarotti-vestigingen en blijft groeien. “Het is belangrijk om te blijven vernieuwen. We blijven investeren en ontwikkelen. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld een volledig plantaardige kaart geïntroduceerd. We merken dat steeds meer mensen daar behoefte aan hebben.” Met zijn succesvolle zaken bewijst Bogaart dat hard werken loont.

Het menu

Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl
Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl

Wat ik altijd heel handig vind bij Pavarotti is dat er een menu op tafel staat in de vorm van een soort ouderwets kaartendek, met het menu aan beide kanten zodat je met twee personen tegelijk kan kijken. In de meeste restaurants is het menu hetzelfde, hier wijkt het iets af met onder andere een ontbijt en warme lunch en belegde broodjes, dit zal vast te maken hebben met de locatie en doelgroep die dat aantrekt. Het is tenslotte heerlijk ontbijten met zicht op de zee en daarna het strand op!

Voor de kinderen is er een aparte kinderkaart met een aantal pizza’s en pasta’s. Zoonlief wilde graag een pizza, maar zag later zijn grote favoriet de pizza Diavola op de ‘normale’ kaart staan dus ging toch voor een grote pizza. Zijn zus ging wel voor één van de kinderpasta’s en hielp daarna mee met de pizza. 😉

Voor de volwassenen kun je kiezen uit diverse voorgerechten zoals salades, crostini en een plank antipasta, dit zag er erg goed uit. We hadden een tafel aan de kant van de keuken, dus zagen regelmatig de heerlijkste gerechten voorbij komen. 😉 Daarnaast heb je de keuze uit verschillende pasta’s en pizza’s, meestal ga ik voor de pizza diavola die zoonlief dit keer had gekozen.

Zelf ging ik ook voor een pasta; mijn favoriet is de Polpette met gehaktballetjes en chilipepers, het pittige zit in de familie. 😉 Als je een pasta bestelt, kun je ook zelf kiezen welke pastasoort je graag wilt hebben, deze worden ook allemaal in het restaurant zelf bereidt. In een andere vestiging hebben we tijdens lunchtijd wel eens gezien hoe dit gedaan werd. Vanwege het open karakter is dit allemaal goed te bekijken.

Ik had wel het gevoel dat de portie hier iets kleiner was dan de vorige keer in Delft, nu waren het aantal gehaktballetjes op een hand te tellen en de vorige keer zat het er helemaal vol mee en was er ook veel meer pasta. Dit had wel als voordeel dat er nog ruimte over was voor een toetje; wat er anders echt niet meer bij in gaat. 😉 En de (chocolade)taart of ijscoupes hier zijn zeker ook de moeite waard!

Sharktables

Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl
Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl
Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl

Een uniek onderdeel in deze vestiging zijn de shark tables; in het midden van het restaurant vind je namelijk een gigantisch aquarium met daaromheen een aantal 4- en 6-persoonstafeltjes. Als je hier wilt zitten moet je dit vooraf reserveren en betaal je een aantal euro extra, afhankelijk van het tijdstip en welke tafel.

Met 40.000 liter zout water is dit het grootste aquarium in een restaurant in Europa en is neergezet op extra heipalen om te voorkomen dat het gaat verzakken. In dit aquarium leven 150 vissen, waaronder twee haaien. Speciaal hiervoor zijn er afgeronde hoeken gemaakt zodat de signalen die zij uitzenden niet terugkaatsen. Ook met de inrichting is er rekening mee gehouden dat ze hier achtjes kunnen zwemmen en dus niet altijd hetzelfde rondje hoeven te maken.

Op de tafel staat ook een bordje met een qr-code die je naar de website leidt waarop je precies kan zien welke vissen hier leven.

Ik had de kinderen wel verteld dat we naar een Italiaans restaurant zouden gaan, en dat er dan nog een verrassing zou zijn, maar nog niet wat dit was. In eerste instantie had zoonlief zoiets van, is dit alles, maar toen we eenmaal zaten vond hij het toch wel heel erg gaaf om naast het aquarium te zitten. Gelukkig waren het twee bankjes want natuurlijk wilden beide kinderen naast de haaien zitten.

Mooi meegenomen is dat ze zich geen enkel moment verveelden, wat anders alleen met een beeldscherm bereikt wordt, nu hadden ze een soort van ‘live tv’ naast zich. Regelmatig vergaapten ze zich aan de vissen en haaien die langs kwamen zwemmen.

Ook andere (jonge) gasten vonden deze vissen natuurlijk erg interessant en er werd dan ook een paar keer gezellig gebuurt door belangstellenden. Wel zonder dat het echt hinderlijk was.

Pavarotti Dolci

Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl
Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl
Pavarotti Kijkduin; uit eten aan sharktables - Reis-liefde.nl

Ook deze vestiging heeft een eigen Pavarotti Dolce vestiging, deze bevindt zich bovenaan in het pand aan de bovenste boulevard. Als je in het restaurant gaat dineren kun je hier ook je dessert bestellen; zo ging ik voor de overheerlijke (en iets te grote) Chocolat Sensation ijscoupe en de kinderen voor een Candy Crush ijscoupe met zelf gekozen smaakjes.

Al zat dochter toch ook wel te twijfelen over de freakshake, dat leek mij echter geen goed idee omdat dit een maaltijd en sich is. 😉 Toch een keertje terugkomen zodat we dit in het restaurant boven kunnen proberen in één van de instagrammable roze bankjes.

Wel zijn we na afloop nog even naar boven gelopen om daar cupcakes te halen voor oma en opa, als cadeautje voor Moederdag. Ze hadden heel mooie cupcakes met bloemen, zodat we toch bloemen konden brengen, maar dan niet als boeket want die hadden ze de afgelopen week al meer gekregen. 😉

Karaoke & Friendstables

Naast de sharktables heeft dit restaurant nog een ander unieke activiteit; namelijk de karaokekamers achterin het restaurant. Het zijn vier gethematiseerde kamers met ieder een eigen thema waaronder apres-ski, temptation island, le dolce vita en glitter club. Iedere kamer heeft een karaokemachine met minimaal 40.000 nummers en 2 draadloze microfoons die zijn gekoppeld aan de geluidsinstallatie.

Na afloop van het zingen is er een onafhankelijke jury die op basis van tempo en toonhoogte punten uitdeelt. En middels een qr-code kun je rustig cocktails, shots en drankjes bestellen, zonder dat er iedere keer personeel binnen komt.

In het restaurant zijn er ook friendstables met eigen biertap, ook deze tafels moet je vooraf reserveren.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.